Estrella: έφτασε (επιτέλους) το μπουγατσάν στο κέντρο της Αθήνας (video)

estrella

Το διάσημο μπουγατσάν κυκλοφορεί πλέον και στην Αθήνα

ΤΡΙΤΗ, 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Το ακούγαμε, το βλέπαμε, το διαβάζαμε και το λιγουρευόμασταν από μακριά. Μέχρι που το βουνό ήρθε στον Μωάμεθ, το Estrella της Θεσσαλονίκης απέκτησε αδερφάκι στην Αθήνα κι ένα περίφημο μπουγατσάν κατάφερε να φτάσει στο πιάτο μας.

Το Estrella σαν ονομασία μπορεί να μην το ξέρουν πολλοί. Το μπουγατσάν, όμως, πρέπει να υπάρχουν μόνο μερικοί κάτοικοι σε ακριτικές περιοχές, χωρίς ρεύμα και internet, που να μην το έχουν ακούσει στην Ελλάδα, αφού τα τελευταία χρόνια έχει γίνει viral στο διαδίκτυο, έχοντας κατακλύσει Facebook και Instagram.

Όχι, δεν είναι ένα ακόμη από αυτά τα ανέκδοτα που ανάγουν τα πάντα σε μπουγάτσα. Είναι μια (νόστιμη) πραγματικότητα που μέχρι τώρα την απολάμβανε η Θεσσαλονίκη και πλέον θα έχει και η Αθήνα την τιμή.

Η ομάδα του Estrella εν δράσει

Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για μια μίξη κρουασάν και μπουγάτσας σε ένα, όπου το χειροποίητο κρουασάν συνδυάζεται με αφράτη κρέμα μπουγάτσας με κανέλα και σερβίρεται σε ένα βαθύ πιάτο σκεπασμένο, για να παραμένει ζεστό και λαχταριστό.

Τα εύσημα για όλη αυτή την έμπνευση πάνε στο Estrella Θεσσαλονίκης του Κώστα Καπετανάκη και του σεφ, Δημήτρη Κοπαράνη, το οποίο αφού ξεσήκωσε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, πλέον ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο και στην πρωτεύουσα, με τον Άκη Αρμάο και τον Γιάννη Πουλή στο τιμόνι του αθηναϊκού Estrella, που άνοιξε τις πόρτες του πριν λίγες ημέρες, με σεφ τον Δημήτρη Καλογιάννη.

Κατά την επίσκεψή μας εκεί, διαπιστώσαμε ότι το μπουγατσάν ήταν μεν μια κυρίαρχη γεύση στο μενού, αλλά ότι έχει ακόμη πολλά να προσφέρει γευστικά, από λαχταριστά bagels και burgers, μέχρι πίτσες με αβγά, pancakes για κάθε γούστο, popovers (στρογγυλά ψωμάκια με μαλακή κρούστα σε διάφορες εκδοχές, γλυκές ή αλμυρές, με λιωμένο τυρί, σοκολάτα, μαρμελάδα κ.ο.κ.), αλλά και κυρίως πιάτα, από το πρωί για πρωινό και brunch, μέχρι το βράδυ για δείπνο (η κουζίνα παραμένει ανοιχτή μέχρι τις 11 το βράδυ). Κι όλα σε τιμές προσιτές -το μπουγατσάν ξεκινάει από 4 ευρώ και το πιο ακριβό πιάτο φτάνει τα 8,5 ευρώ- που συνοδεύουν ένα προσεγμένο αποτέλεσμα με επιλεγμένα υλικά και υγιεινή νοοτροπία μαγειρέματος, συνθέτοντας το απόλυτο value for money.

Breakfast Pizza για όσους δεν προσέχουν τη σιλουέτα τους, αλλά σίγουρα καλομαθαίνουν τον ουρανίσκο τους

Το αθηναϊκό Estrella, όμως, έχει μια καινοτομία σε σχέση με αυτό της Θεσσαλονίκης: ένα μικρό bar στο βάθος, πίσω από το οποίο «κρύβεται» ο πολύ ενημερωμένος Βασίλης Τσομπανίδης, έτοιμος να φτιάξει αρωματικά, εμπνευσμένα ποτά που μπορούν να συνοδεύσουν το φαγητό, αλλά και να καταναλωθούν μόνα τους. Περίεργα τζιν και διάφορα είδη από ρούμι, ιδιαίτερα σιρόπια (όπως αυτό από πιπεριές jalapeno), αφροί αλατιού, πάπρικες, κολοκύθες και άλλα υλικά, όλα βρίσκονται στο βάθος του Estrella, περιμένοντας να αναδείξουν μια ακόμη πλευρά του.

Οι φίλοι του τσαγιού έχουν δικό τους ξεχωριστό κατάλογο, με διάφορες αρωματικές δημιουργίες, από τις οποίες εμείς δοκιμάσαμε τον «Μικρό Πρίγκιπα», ένα δροσερό τσάι, με φρούτα, άνθη λουλουδιών, χωρίς καφεΐνη.

Pancakes με σοκολάτα και κόκκινα φρούτα. Μην προσπαθήσετε καν να τους αντισταθείτε

Δεν φύγαμε, βεβαίως, χωρίς να δούμε πώς φτιάχνεται και να δοκιμάσουμε το περίφημο μπουγατσάν, με την απαλή, αρωματική κρέμα μπουγάτσας και το τραγανό κρουασάν, όπως παρακολουθήσαμε, επίσης και την παρασκευή της πολύ ιδιαίτερης breakfast pizza σε ζύμη από κουλούρι Θεσσαλονίκης, με μπέικον, ουγγαρέζα, γραβιέρα και 2 τηγανητά αβγά, αλλά και των αφράτων pancakes, με τη σοκολάτα και τα κόκκινα φρούτα να κάνουν ένα πάρτι γλυκού και όξινου στον ουρανίσκο -δοκιμάστε τα οπωσδήποτε.

Όπως φαίνεται, το Estrella ήταν κάτι που έλειπε από την Αθήνα ή που τουλάχιστον σίγουρα το αναζητούσε ο κόσμος της, αφού πριν ακόμη ανοίξει, τα μηνύματα στα social media ήταν εκατοντάδες. Όπως και εκατοντάδες προβλέπουμε ότι θα είναι τα μπουγατσάν, τα pancakes και τα popovers που θα «ανεβαίνουν» από δω και πέρα στα αθηναϊκά social media.

Καλή μας όρεξη!

Info
Estrella
Ρόμβης 24Α, Αθήνα
Ανοιχτό καθημερινά από τις 8 π.μ. (η κουζίνα κλείνει στις 23.00)

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ

Video: ΒΑΝΙΑΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ / [email protected]