Τελικά πώς πρέπει να τρώμε την πίτσα;

pitsa
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να τρώγατε την πίτσα σας με τον λάθος τρόπο όλη σας τη ζωή.

Η αγαπημένη μας πίτσα έχει υπάρξει το πιο φωτογραφημένο φαγητό στο Instagram και μάλιστα κυκλοφορεί σε διάφορες εκδοχές ανά τον κόσμο, πολλές φορές παίρνοντας περίεργες μορφές και συνδυάζοντας περίεργες γεύσεις.

Αν μέχρι τώρα την θεωρούσατε το απόλυτο comfort food, δεν έχουμε κανένα λόγο να διαφωνήσουμε. Αν, όμως, απλώς παίρνατε ένα κομμάτι της, το βάζατε στο στόμα σας και την καταβροχθίζατε χωρίς καμία σκέψη για το πώς, τότε το πιθανότερο είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια την τρώγατε λάθος.

Οι... ειδικοί της πίτσας στη Νέα Υόρκη, μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του independent.co.uk, αναφέρουν ότι έχουν βαρεθεί να παρακολουθούν ανθρώπους να καταβροχθίζουν λεπτά κομμάτια πίτσας ναπολιτάνα από τα πιάτα τους, με όλα τα τόπινγκ να φεύγουν στο πλάι, πριν προλάβουν να μπουν στη μπουκιά μας και τη νοστιμιά της να «χάνεται» ως ένα ποσοστό, λόγω του λάθος τρόπου κατανάλωσής της.

Ποιος είναι, όμως, ο σωστός τρόπος να απολαύσει κάποιος μια πίτσα ναπολιτάνα με λεπτή κρούστα, χωρίς να χάνει τίποτα από την εμπειρία; Διπλώνοντας το κομμάτι στη μέση, καθώς έτσι θεωρείται ότι θα απολαύσει κάποιος την πίτσα του με το τόπινγκ της, χωρίς να χάνει τίποτα από γεύση. Κάποιοι, μάλιστα, το έχουν πάει ένα βήμα παραπέρα και διπλώνουν όλη την πίτσα στα 4.

Έχουμε μεγαλώσει όλοι πιστεύοντας ότι η πίτσα είναι ένα φαγητό που το κόβουμε σε τέλεια, ίσα κομμάτια, πιάνουμε ένα από αυτά, το ξεκολλάμε και το βάζουμε στο στόμα μας, χωρίς να σκεφτούμε κάτι άλλο. Στη Νέα Υόρκη, όπου υπάρχει μεγάλη ιταλική κοινότητα, ο σωστός τρόπος κατανάλωσης πίτσας παίζει μεγάλο ρόλο, ενώ ακόμη και οι πολιτικοί μπορεί να βρεθούν εκτεθειμένοι αν χρησιμοποιήσουν μαχαίρι και πιρούνι για να τη φάνε –κάτι που συνέβη με τον Ντόναλντ Τραμπ και την πρώην υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων για την αντιπροεδρία, Σάρα Πέιλιν, οι οποίοι έλαβαν… έντονη κριτική επειδή έτρωγαν την πίτσα τους με πιρούνι.

Παρ’ όλ’ αυτά, πρέπει να αναφέρουμε και την αντίπερα όχθη, που θέλει τη «διπλωμένη» πίτσα κατά αυτό τον τρόπο να διαταράσσει την ισορροπία των γεύσεων, να μας δίνει μια μπουκιά με περισσότερη ζύμη, που «κρύβει» από τους γευστικούς μας κάλυκες τις νοστιμιές του τόπινγκ, ενώ φαίνεται πως διπλασιάζει την ποσότητα πίτσας που τρώμε σε κάθε μπουκιά, κάτι που επίσης συμβάλλει στην ανισορροπία.

Μάλλον αυτό που μένει είναι να εξετάσετε εσείς τον τρόπο που σας ταιριάζει, να δοκιμάσετε να διπλώνετε ή όχι διαφορετικά είδη πίτσας και να διαπιστώσετε πότε η γεύση σας «απογειώνεται» και πότε κάτι την κρατάει πίσω.