Η μπίρα μέσα από 15+1 πολύ ενδιαφέροντα facts

mpira-beer
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Εκτός από ιδανική παρέα, η μπίρα αποτελεί πηγή πολλών άγνωστων για τους περισσότερους πληροφοριών που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές, έτσι ώστε να έχετε να μοιράζεστε με τους φίλους σας στην επόμενη… μπιροποσία.

1. Οι πρώτες αποδείξεις «μοντέρνας» μπίρας φτάνουν ως το 3400 π.Χ. Ανακαλύφθηκε εκεί που βρίσκεται σήμερα το Ιράν και αποτέλεσε ένα από τα πρώτα πρότζεκτ βιολογικής μηχανικής, όπου χρησιμοποιήθηκε η βιολογική διαδικασία της ζύμωσης.

2. Στην Τσεχία πίνουν την περισσότερη μπίρα. Η χώρα των pilsner ξεπερνά κάθε χώρα στον κόσμο, αφού κάθε Τσέχος απολαμβάνει περίπου 150 λίτρα μπίρας το χρόνο. Για να καταλάβετε πόσο περίπου είναι αυτό, φανταστείτε 150 από αυτά τα τεράστια κύπελλα του Oktoberfest. Δεν αστειεύονται.

3. Τα στρατεύματα του Τζορτζ Ουάσινγκτον πληρώνονταν με μπίρα. Εντάξει, όχι εξ ολοκλήρου, αλλά και πάλι είναι εντυπωσιακό. Το ίδιο συνέβαινε και με τους ανθρώπους που έχτισαν τις Πυραμίδες της Αιγύπτου.

Μη φοβάστε το άδειο ποτήρι μπίρας. Ξαναγεμίζει!

4. Υπάρχει πράγματι φοβία απέναντι σε ένα άδειο ποτήρι μπίρας κι έχει και ονομασία: Cenosillicaphobia.

5. Το μεγαλύτερο hangover του κόσμου διήρκησε 4 εβδομάδες και συνέβη σε έναν Σκωτσέζο, ο οποίος κατανάλωσε 60 ποτήρια μπίρας.

6. Η πιο δυνατή μπίρα στον κόσμο έχει περιεκτικότητα σε αλκοόλ 67,5% και είναι η Snake Venom.

7. Το 2002 παράχθηκαν στον κόσμο 187 δισεκατομμύρια λίτρα μπίρας. Αν σκεφτούμε ότι ο πλανήτης κατοικείται από 7,5 δισεκατομμύρια κόσμου, τότε καταλαβαίνετε ότι δεν θα αντιμετωπίσετε εύκολα πρόβλημα έλλειψης μπίρας.

8. Υπάρχει μπίρα με πραγματική φεγγαρόσκονη. Παρασκευάστηκε από την Dogfish Head, ονομάστηκε Celest-jewel-ale και μέσα σε αυτή βρίσκει κάποιος πραγματικούς σεληνιακούς μετεωρίτες. Μη φοβάστε, δεν είναι ραδιενεργοί, ούτε επικίνδυνοι, είναι μονάχα πιστοποιημένα μέταλλα και άλατα, τα οποία έλαβε το ζυθοποιείο από την ILC Dover, που φτιάχνει διαστημικές στολές για τη NASA.Το κακό είναι ότι για να δοκιμάσει κάποιος αυτή την μπίρα, θα πρέπει να φτάσει ως το Delaware των Η.Π.Α. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε κι άλλα περίεργα συστατικά σε μπίρες.

187 δισεκατομμύρια λίτρα μπίρας για έναν ολόκληρο πλανήτη. 'Οχι κι άσχημα.

9. Η μπίρα δεν θεωρούνταν αλκοολούχο ποτό στη Ρωσία πριν το 2013.

10. Στη Νιγηρία πίνουν περισσότερη Guinness από την Ιρλανδία.

11. Όταν ο επιστήμονας, Niels Bohr, κέρδισε βραβείο Νόμπελ το 1992, η ζυθοποιία Carlsberg του παραχώρησε ασταμάτητη παροχή μπίρας στο σπίτι του μέσω σωλήνα.

12. Κάθε στιγμή, υπολογίζεται ότι το 0,7% του κόσμου είναι μεθυσμένο, που σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι είναι μεθυσμένοι και η μπίρα μπορεί να έχει συμβάλλει σε αυτό.

13. Το 1963, ο Albert Heineken δημιούργησε ένα μπουκάλι μπίρας που μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σαν τούβλο για να χτιστούν βιώσιμα σπίτια σε φτωχές χώρες.

Η σκουρόχρωμη μπίρα κάνει (συνήθως) τη... ζημιά

14. Οι πιο σκουρόχρωμες και πικρές μπίρες συνήθως έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ, κάτι που όμως δεν ισχύει πάντα.

15. Τον 13ο αιώνα στη Νορβηγία κάποιοι βάφτιζαν τα παιδιά τους με μπίρα.

16. Στην Αυστρία υπάρχουν πισίνες με μπίρα που μπορεί κάποιος να κολυμπήσει.