Πού να ψωνίσετε τα πιο νόστιμα χριστουγεννιάτικα γλυκά

afoi-asimakopouloi
ΤΡΙΤΗ, 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ψάχνετε νόστιμα μελομακάρονα και κουραμπιέδες για να τα πάτε ως δώρο σε κάποια γιορτινή επίσκεψη ή απλώς για να τα απολαύσετε στο σπίτι σας μπροστά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο; Τότε σημειώστε διευθύνσεις.

Δείτε τον ΟΔΗΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2016/2017 του clickatlife

Αφοί Ασημακόπουλοι, Εξάρχεια
Κατά γενική ομολογία, το ζαχαροπλαστείο Αφοί Ασημακόπουλοι στα Εξάρχεια αποτελεί εγγύηση για χριστουγεννιάτικα γλυκά. Οι δίπλες του έχουν κύριο συστατικό το ούζο, είναι τραγανές και περιχύνονται με μυρωδάτο ελληνικό μέλι και καρύδι, οι κουραμπιέδες του μοσχοβολούν από το φρέσκο βούτυρο παραγωγής τους, η βασιλόπιτα είναι πεντανόστιμη με ξύσμα από πορτοκάλι και φρέσκο βούτυρο και τα μελομακάρονά του είναι τραγανά εξωτερικά και μαλακά στο εσωτερικό τους, ακριβώς όπως τα πλάθει η γιαγιά. Info: Χαριλάου Τρικούπη 82, Αθήνα, 210 3610092.

Pastry Family, Αθήνα και Κηφισιά
Από το 1969, τα γλυκά του Pastry Family έχουν τιμήσει πολλές και σημαντικές προσωπικότητες, αποδεικνύοντας την ποιότητα του αποτελέσματος που προσφέρουν. Τώρα τα Χριστούγεννα, οι τραγανοί, με άρωμα βουτύρου κουραμπιέδες του κάνουν θραύση, ενώ τα πορτοκαλένια μελομακάρονα δεν πάνε πίσω. Το άρωμα πορτοκαλιού και βουτύρου ξεχωρίζει και στη βασιλόπιτά του, την οποία σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Info: Ριζάρη 19, Αθήνα 210 7210987, Κηφισίας 244 Κηφισιά, 210 8082897.

Palet Patisserie fb page
Palet Patisserie, Άλιμος
Με ιστορία που κρατά 40 χρόνια από την Κωνσταντινούπολη, το ζαχαροπλαστείο Palet στον Άλιμο μπορεί να μην είναι το πιο οικονομικό της λίστας, εγγυάται, όμως σπιτικά γλυκά, που υπερέχουν σε ποιότητα και γεύση. Δοκιμάστε την πολίτικη  βασιλόπιτά του με μαστίχα και μαχλέπι και τον γνήσιο πολίτικο κουραμπιέ που ψήνεται με… μυστικό τρόπο έτσι ώστε να είναι ολόλευκος και καλά ψημένος ταυτόχρονα. Στο Palet θα βρείτε, φυσικά, και τον κλασικό κουραμπιέ με γνήσιο βούτυρο γάλακτος και ολόκληρο αμύγδαλο, ενώ ο πολίτικος θα σας ενθουσιάσει, χωρίς άχνη ζάχαρη, με βελούδινη γεύση και φιστίκι Αιγίνης. Τα μελομακάρονά του φτιάχνονται με θυμαρίσιο μέλι, ενώ είναι πλούσια σε καρύδι και άρωμα κανέλας. Όπως καταλαβαίνετε, το Palet ξέρει να μετατρέπει τα Χριστούγεννα σε πειρασμό. Info: Καλαμακίου 16, Άλιμος, 210 9828154.

La duree du gout
Γλυκά βασισμένα σε γαλλικά πρότυπα, μεγαλούτσικοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελωμένα μελομακάρονα, χριστουγεννιάτικοι κορμοί, σοκολατάκια, τούρτες κάστανο, παραδοσιακές βασιλόπιτες και πολλά ακόμη σας περιμένουν στο La duree du gout του Χαλανδρίου. Κι αν θέλετε να ξεφύγετε από τα κλασικά χριστουγεννιάτικα, ολόφρεσκες λεμονόπιτες, τιραμισού που λιώνει σαν αφρός, σοκολατόπιτες, προφιτερόλ και πολλά ακόμη θα σας βάλουν σε δυνατά διλήμματα. Info: Ηρακλείτου 38, Χαλάνδρι, 210 6081000.

Ζαχαροπλαστείο Φύσις fb page
Ζαχαροπλαστείο Φύσις, Αγ. Παρασκευή και Μαρούσι
Όπως φανερώνει η ονομασία του, στο ζαχαροπλαστείο αυτό θα βρείτε νόστιμα χριστουγεννιάτικα γλυκά, τα οποία είναι ό,τι πρέπει για όσους θέλουν να μη στερηθούν τα γλυκά τους, αλλά να τα καταναλώσουν όσο πιο υγιεινά γίνεται. Εκεί, λοιπόν, θα βρείτε μελομακάρονα με καστανή ακατέργαστη ζάχαρη, μελωμένα με σιρόπι αγαύης, τραγανά εξωτερικά και μελωμένα εσωτερικά, όπως και κουραμπιέδες με παρθένο ελαιόλαδο και ακατέργαστη βιολογική ζάχαρη. Ακόμη, εκεί σας περιμένουν και μελομακάρονα χωρίς γλουτένη, σε περίπτωση που έχετε δυσανεξία ή απλώς θέλετε να απέχετε από αυτή, τα οποία δεν χάνουν σε καμία περίπτωση τη νοστιμιά τους. Info: Λεωφ. Μεσογείων 450, Αγ. Παρασκευή, 210 6090740, Λεωφ. Κηφισίας 98, Μαρούσι 211 4069267.

Despina, σε όλη την Αθήνα
Στα ζαχαροπλαστεία Despina ξέρετε εγγυημένα ότι θα βρείτε ζαχαροπλαστικές δημιουργίες που θα σας εντυπωσιάσουν όλες τις εποχές του χρόνου. Τα Χριστούγεννα έχετε ένα λόγο παραπάνω να επισκεφτείτε κάποιο από τα καταστήματα της αλυσίδας σε όλη την Αθήνα, προκειμένου να δοκιμάσετε υπέροχη βασιλόπιτα μέχρι να βρείτε το ασημένιο της φλουρί, χριστουγεννιάτικες τούρτες και σοκολατάκια και φυσικά τα κλασικά και πεντανόστιμα μελομακάρονα, κουραμπιέδες και δίπλες. Info: http://www.despina.gr/eng-main.html

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ