Οι γεύσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στα μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας

divani

Χριστούγεννα με ατμόσφαιρα στο Divani Caravel

ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Τα χριστουγεννιάτικα μενού έχουν, αν μη τι άλλο, φαντασία στα διάφορα ξενοδοχεία και εστιατόρια της Αθήνας. Αν φέτος σχεδιάζετε να φάτε με περισσότερη πολυτέλεια, πληρώνοντας κάτι παραπάνω, δείτε τι γεύσεις σας περιμένουν.

Δείτε τον ΟΔΗΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2016/2017 του clickatlife

Brown's Bar Restaurant και Café Constantinople, Divani Caravel Hotel
Ο ζεστός και ιδιαίτερης αισθητικής χώρος του Brown's Bar Restaurant σας υποδέχεται για το ρεβεγιόν της Παραμονής Χριστουγέννων με εκλεκτές γεύσεις (καρπάτσιο αρνί με πιπέρι σετσουάν, σολομό Balik & χτένι μαρινέ σε καρπάτσιο κολοκυθιού, φιλέτο λαβράκι με γαρίδες, γαλοπούλα γεμιστή με προσούτο κ.α.) συνοδεία ζωντανής μουσικής (85 ευρώ/άτομο). Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς μπορείτε να απολαύσετε το γιορτινό μενού που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη βραδιά (με κροκέτα Oxtail με camembert, ταρτάρ τόνου με αβοκάντο, ραβιόλι αστακού με κρέμα λεμονιού, φιλέτο μόσχου σχάρας με baby λαχανικά και μουσελίν περουβιανής πατάτας κ.ά.) και να ακούσετε live ενδιαφέρουσες μουσικές επιλογές στο Brown's καθώς και στην αίθουσα Horizon, με τη συγκλονιστική θέα στην Ακρόπολη (90 ευρώ/άτομο). Δοκιμάστε το τελευταίο brunch του 2016 και το πρώτο του 2017 στο καλαίσθητο Café Constantinople (60 ευρώ/άτομο) και δώστε στις ξεχωριστές αυτές μέρες τον χαρακτήρα που τους ταιριάζει. Info: Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, 210 720 7000.

A+D Bar, Divani Apollon Palace & Thalasso
Γιορτάστε το ρεβεγιόν της παραμονής Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στο Divani Apollon Palace & Thalasso απολαμβάνοντας γεύσεις από τον εορταστικό μπουφέ (85 ευρώ/άτομο) και ακούγοντας ζωντανή μουσική. Εναλλακτικά, ζήστε τη μοναδική αυτή εμπειρία στο A+D Bar όπου μπορείτε να γευτείτε τα εξαιρετικά πιάτα που ο chef του ξενοδοχείου έχει ετοιμάσει ειδικά για τις ημέρες αυτές (85 ευρώ/άτομο) με τη ζωντανή μουσική να δίνει τον ρυθμό για ένα δυνατό πάρτι! Ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς το brunch πρωταγωνιστεί και συνοδεύεται από live μουσική (68 ευρώ/άτομο). Info: Αγίου Νικολάου 10, Βουλιαγμένη, 210 8011100.

Το Parliament στρώνει γιορτινό τραπέζι

The Parliament και Explorer's Bar, Plaza Hotel
Στο κομψό εστιατόριο Parliament του ξονοδοχείο Plaza στο κέντρο της Αθήνας, οι γιορτινές μέρες έχουν τις δικές τους, ξεχωριστές γεύσεις. Την Παραμονή των Χριστουγέννων θα υπάρχει εορταστικός μπουφές με ζωντανή μουσική και τραγούδι (80 ευρώ/άτομο), ενώ τα Χριστούγεννα δεν θα ξέρετε τι να διαλέξετε από τον οικογενειακό μπουφέ που θα συνοδεύεται από ζωντανή μουσική και τραγούδι (75 ευρώ/άτομο). Εορταστικό ρεβεγιόν με μπουφέ δείπνο και ζωντανή μουσική (95 ευρώ/άτομο) θα υπάρχει και την Παραμονή Πρωτοχρονιάς για να μπει η χρονιά με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο και την πρώτη μέρα του χρόνου σας περιμένει πλούσιο γιορτινό πρωινό με όλα τα καλούδια, από τις 4 π.μ. μέχρι τις 2 το μεσημέρι (50 ευρώ/άτομο). Ακριβώς δίπλα, στο Explorer’s Bar θα υπάρχει επίσης γιορτινή διάθεση με εορταστικό ρεβεγιόν με μπουφέ δείπνο και Dj τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς (60 ευρώ/άτομο). Info: Βασιλέως Γεωργίου Α' πλατεία Συντάγματος, 210 3352400.

To Galaxy Bar με τα γιορτινά του

Βυζαντινό και Galaxy Bar & Restaurant, Hilton Αθηνών
Την Παραμονή των Χριστουγέννων, το εστιατόριο Βυζαντινό ετοιμάζει έναν υπέροχο εορταστικό μπουφέ με ζωντανή μουσική (110 ευρώ/άτομο), ενώ την ίδια μέρα, το Galaxy Restaurant προσφέρει ένα εξαιρετικό μενού 6 πιάτων που θα το απολαύσετε με συνοδεία ζωντανής μουσικής (145 ευρώ/άτομο), το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων καρπάτσιο από μοσχάρι με τρούφα και λαχανικά, φιλέτο από ελάφι με λαχανάκια Βρυξελλών, μοσχαρίσιο φιλέτο Αμερικής Black Angus με jamon Serrano, κυδώνι και μπρόκολο κ.ά. Την Ημέρα των Χριστουγέννων, η παραμυθένια διάθεση στο Hilton συνεχίζεται και το εστιατόριο Βυζαντινό οργανώνει μια εντυπωσιακή μεσημεριανή γιορτή για εσάς και τα παιδιά σας με ζωντανή μουσική, παιδικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα και βέβαια με τον εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο μπουφέ που θα κάνει αξέχαστα τα φετινά Χριστούγεννα σε μικρούς και μεγάλους (110 ευρώ/άτομο). Το βράδυ των Χριστουγέννων, υπάρχει και η επιλογή δείπνου στο Bυζαντινό με 45 ευρώ/άτομο, με πλούσιο δείπνο από τον μπουφέ και δωρεάν πάρκινγκ. Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στο Βυζαντινό σας περιμένει δείπνο με μενού 6 πιάτων με 145 ευρώ/άτομο, ενώ ο Executive Chef Κώστας Αθανασίου στο μαγευτικό Galaxy Bar βάζει τις δικές του πινελιές στις μαγικές βραδιές δημιουργώντας για σας εορταστικά πιάτα με gourmet συνδυασμούς, όπως κολοκυθόσουπα βελουτέ, φιλέτο από μπαρμπούνι και τορτελάτσι γεμιστά με αστακό, μοσχαρίσιο φιλέτο Αμερικής με λαχανικά και μους φουά γκρα κ.ά. (επίσημο δείπνο Παραμονής Πρωτοχρονιάς με μενού 8 πιάτων στα 345 ευρώ/άτομο). Κι όταν η χρονιά αλλάξει, τι καλύτερο από το να σας βρει η πρώτη μέρα του 2017 στο Βυζαντινό να απολαμβάνετε ένα πλούσιο πρωινό στον θρυλικό πρωτοχρονιάτικο μπουφέ (45 ευρώ/άτομο); Info: Βασιλίσσης Σοφίας 46, 210 7281400, 210 7281402.

Η θέα από το Above roof top bar

Above Roof Top Bar Restaurant και εστιατόριο FOS, Wyndham Grand Athens
Το νέo ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens -μέλος του Wyndham Group Hotel, της μεγαλύτερης ξενοδοχειακής αλυσίδας στον κόσμο- ξεκίνησε επίσημα την λειτουργία του την 1η Δεκεμβρίου στην καρδιά της Αθήνας πάνω στην Πλατεία Καραϊσκάκη κι ετοιμάζει μπόλικες νοστιμιές ενόψει εορτών. Συγκεκριμένα, την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα έχετε την ευκαιρία να αλλάξετε χρονιά στον 9ο όροφο του ξενοδοχείου με πανοραμική θέα σε όλη την Αθήνα και την Ακρόπολη, στο Above Roof Top Bar Resaturant, με ένα εορταστικό μενού 5 πιάτων εμπνευσμένο από το κλίμα των ημερών από τον καταξιωμένο Chef Κώστα Νάνο με τη συνοδεία μουσικής με DJ & live σαξόφωνο (120 ευρώ/άτομο). Για τους επισκέπτες που επιθυμούν να ζήσουν μια ξεχωριστή παραμονή πρωτοχρονιάς το New Year’s Eve Gala στην ultra-luxury αίθουσα του Wyndham Grand Athens, θα προσφέρει τον πιο πλούσιο, λαχταριστό εορταστικό μπουφέ της πόλης με ζωντανή μουσική για ατέλειωτη διασκέδαση μέχρι το πρωί (85€/άτομο). Κι αν την Πρωτοχρονιά ψάχνετε τρόπο να συνέλθετε από το γλέντι της προηγούμενης νύχτας, πλούσιος πρωινός μπουφές θα σας γεμίσει ενέργεια για να ξεκινήσετε δυναμικά την νέα χρονιά στο εστιατόριο “FOS” στο αίθριο του ξενοδοχείου (25€/άτομο). Info: Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Αθήνα, 21068009900.

To στολισμένο GB Roof Garden

GB Roof Garden και Winter Garden, Μεγάλη Βρεταννία
Αν τα γλυκά είναι must για εσάς τις γιορτές, τότε κατευθυνθείτε στο πιο μαγευτικό lounge της πόλης, το Winter Garden, όπου έχει στηθεί και φέτος ένας πλούσιος εορταστικός μπουφές γλυκών! Συνοδέψτε τα με καφέ, ζεστή σοκολάτα ή με μία από τις 20 διαφορετικές ποικιλίες τσαγιού. Στο GB Roof Garden σας περιμένει ένα μοναδικό μενού επιμελημένο από τον βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin Αστέριο Κουστούδη για την παραμονή των Χριστουγέννων, με κυρίως παραδοσιακή γαλοπούλα με γέμιση από κάστανο, ξηρά φρούτα, κουκουνάρι και πουρέ γλυκοπατάτας ή φιλέτο από μοσχαράκι γάλακτος, πουρέ από κάστανο και μανιτάρια μαγειρεμένα με κυδώνια στην κοκοτιέρα (205 ευρώ/άτομο με μισό μπουκάλι κρασί), ενώ τα Χριστούγεννα, απολαύστε γεύμα σε μπουφέ με εορταστική μουσική (125 ευρώ/άτομο). Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς ο αστακός κονφί με χειροποίητα agnolotti με ψητή κολοκύθα και κανέλα, το χαβιάρι με αβγό ορτυκιού και σπαράγγι και η σφυρίδα σε κρούστα πατάτας είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που θα γευτείτε (410 ευρώ/άτομο με μισό μπουκάλι κρασί) και την πρώτη μέρα του χρόνου σας περιμένει και πάλι ένας απολαυστικός μπουφές στο GB Roof Garden (130 ευρώ/άτομο). Ακόμη, στο μοναδικό και ανακαινισμένο πλέον concept store GB Corner Gifts & Flavors του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία θα βρείτε, εκτός από ιδιαίτερες ιδέες χριστουγεννιάτικων δώρων, μια μεγάλη ποικιλία από γλυκά, σοκολατάκια, κέικ και macaron που επιμελείται ο βραβευμένος Γάλλος pastry chef Arnaud Larher. Info: Βασιλέως Γεωργίου Α1, Σύνταγμα, 210 3330000.

Μεγαλόπρεπη διακόσμηση στο Tudor Hall

Tudor Hall, King George
Για τις παραμονές αλλά και ανήμερα των εορταστικών ημερών, στο εστιατόριο Tudor Hall του ξενοδοχείου King George το μενού γίνεται πιο απολαυστικό και εορταστικό από ποτέ. Συγκεκριμένα, την παραμονή των Χριστουγέννων σας περιμένει καρπάτσιο φρέσκου σολομού Σκωτίας, ραβιόλι με γαρίδες και θαλασσινά, πατροπαράδοτη γεμιστή γαλοπούλα ή γουρουνάκι γάλακτος με πουρέ σελινόριζας και πολλά άλλα με 185 ευρώ/άτομο (συμπεριλαμβάνεται μισό μπουκάλι κρασί), ενώ ανήμερα τα Χριστούγεννα, οι επιλογές για τα κυρίως είναι πολλές, ανάμεσα σε γαλοπούλα, αιγαιοπελαγίτικη σφυρίδα με σάλτσα μπουγιαμπέσα, καρέ από ψητό αρνάκι με πουρέ πατάτας και κοτολέτα από μοσχαράκι γάλακτος και σάλτσα από μανιτάρια Morel (115 ευρώ/άτομο με μισό μπουκάλι κρασί). Για την παραμονή Πρωτοχρονιάς, η κρέμα πατάτας με πράσο και χτένια Saint Jacques, το ψητό λαυράκι με πράσινα σπαράγγια και σάλτσα τρούφας, το μοσχαρίσιο φιλέτο Black Angus –μεταξύ άλλων- θα σας ενθουσιάσουν (360 ευρώ/άτομο με μισό μπουκάλι κρασί), ενώ και την Πρωτοχρονιά το μενού παραμένει ιδιαίτερο, με κρεατόσουπα από μοσχαρίσια μάγουλα, ταρτάρ τόνου και επιλογές για κυρίως όπως μοσχαρίσιο φιλέτο chateaubriand με γλυκοπατάτες, φιλέτο σφυρίδας με λαχανικά, ψητό φασιανό με καπνιστό κρεμμύδι και ψητό φιλέτο από ελάφι με πουρέ από κάστανα και αχλάδι με πικρή σοκολάτα, συν μπουφέ γλυκών για το τέλος (115 ευρώ/άτομο). Info: Βασιλέως Γεωργίου Α3, Σύνταγμα, 210 3222210.

New Taste, New Hotel
Το New Taste αποτελεί αγαπημένο προορισμό γεύσης στο κέντρο της Αθήνας, που δίνει το δικό του μοναδικό στίγμα στις γιορτινές ημέρες, όπως κάθε χρόνο. Τα καθιερωμένα μενού, το απολαυστικό brunch των Χριστουγέννων, αλλά και της πρώτης ημέρας του έτους καθώς και το αγαπημένο New Year’s Hangover Breakfast, σερβίρονται σε εντυπωσιακό και εορταστικό περιβάλλον, ενώ ανάμεσα στα πιάτα που θα σας εντυπωσιάσουν είναι η βελουτέ μανιταριών με κρέμα μπέικον, η σαλάτα ανάμεικτη με τραγανή πάπια, σαγκουίνι & Hoisin Vinaigrette, το κριθαρότο αστακού (Christmas Eve Gala Dinner), η σούπα σελινόριζας με λάδι τρούφας & κρουτόν γλυκού σκόρδου, το μοσχάρι Bourguignon με πατάτες Crusty, ο κορμός Χριστουγέννων με κρέμα βανίλιας, καραμελωμένα κάστανα & σορμπέ μανταρίνι (New Year’s Eve Gala Dinner), οι φρεσκοψημένες σπιτικές σφολιάτες, τα pancakes, η ποικιλία Organic Eggs, το NEW Taste Hamburger, οι Black Angus Steaks, η ψητή γαλοπούλα, τα ζεστά donuts, το Mont Blanc, τα French Toast (Christmas Day & News Year’s Day Brunch), οι φρεσκοστυμμένοι χυμοί, η βασιλόπιτα, τα σπιτικά ψωμάκια & σφολιάτες και η ποικιλία από ζεστά πιάτα και γλυκά (New Year’s Hangover Breakfast 2016) που θα κάνουν την πρώτη μέρα του νέου έτους ακόμα πιο συναρπαστική! Info: Φιλελλήνων 16, 210 3273170.