Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή εορταστικά κουλουράκια στο pinterest (και πώς να τα φτιάξετε)

xristougenniatika-koulourakia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Με περισσότερα από 250.000 pins, τα κουλουράκια αυτά είναι τα πιο διάσημα εορταστικά κουλουράκια στο pinterest αυτή τη στιγμή.

Δείτε τον ΟΔΗΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2016/2017 του clickatlife

Εκτός από τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, πολλοί ψάχνουν να εμπλουτίσουν τις χριστουγεννιάτικες πιατέλες τους και με άλλου τύπου χειροποίητα γλυκίσματα. Αν είστε ανάμεσα σε αυτούς, μην ψάχνετε άλλο. Το Pinterest αποφάσισε για εσάς!

Τα κουλουράκια αυτά αποτελούν μια διαφορετική εκδοχή πάνω στη συνταγή Mrs. Fields (από την Deddi Fields που άνοιξε το 1977 το πρώτο κατάστημα με κουλουράκια στο Palo Alto της Καλιφόρνια) και ξεπήδησαν από το blog Chew Out Loud χάρη στη βουτυρώδη γεύση τους και την αίσθηση ότι λιώνουν μέσα στο στόμα.

Το καλύτερο είναι, όμως, ότι χρειάζονται μόνο 6 υλικά, που σημαίνει ότι μπορούν να τα φτιάξουν όλοι.

Η Amy Dong, η blogger του Chew Out Loud παθιάστηκε τόσο πολύ με αυτά τα μπισκότα την πρώτη φορά που τα δοκίμασε, που σημείωσε αμέσως τη συνταγή και ξεκίνησε να τη δοκιμάζει.

Κάντε κλικ εδώ για να τα δείτε στο pinterest και δοκιμάστε τη συνταγή.

chewoutloud.com
Θα χρειαστείτε:

  • 1 φλιτζάνι (2 στικ) αλατισμένο βούτυρο, το οποίο πρέπει να έχει μαλακώσει (αλλά όχι να λιώσει) σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη και ¼ του φλιτζανιού ακόμη για πασπάλισμα
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/8 κ.γ. αλάτι
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλιτζάνι spread με κομμάτια φρούτων ή μαρμελάδα φρούτων

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου με τη σχάρα στη μεσαία θέση. Απλώστε μια λαδόκολα στον πάγκο σας.

Στο μπολ του μίξερ σας, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν ελαφριά και αφράτη υφή, για περίπου 2 λεπτά.

Προσθέστε τη βανίλια και το αλάτι και στη συνέχεια χαμηλώστε την ένταση και ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, μέχρι το μείγμα σας να ομογενοποιηθεί. Η ζύμη θα είναι λίγο κολλώδης, αλλά αν είναι παραπάνω από όσο πρέπει, καλύψτε το ζυμάρι με λινό ύφασμα και αφήστε να ωριμάσει σε στεγνό περιβάλλον, αφού πρώτα αυξήσετε θερμοκρασία προς το τέλος του ζυμώματος.

Φτιάξτε μικρές μπάλες ζύμης 3 εκατοστών και βάλτε τες στη λαδόκολλα, πιέζοντας το κέντρο της κάθε μπάλας προς τα κάτω με τον αντίχειρά σας.

Γεμίστε την τρύπα που δημιουργήθηκε με τη μαρμελάδα σας και ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να φουσκώσουν. Αφήστε να κρυώσουν κι όταν είναι έτοιμα, «χιονίστε» τα με τη ζάχαρη άχνη.

Μπορείτε να τα διατηρήσετε σε αεροστεγές δοχείο για μερικές ημέρες. Αν προτιμάτε, αντί για τη μαρμελάδα, μπορείτε να τους προσθέσετε λίγη λιωμένη σοκολάτα ή καραμέλα.