Τα 10 πιο παράξενα εστιατόρια του κόσμου

ta-10-pio-paraksena-estiatoria-tou-kosmou

http://bit.ly/JnzExF

ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

Αν μέχρι τώρα νομίζατε ότι περίεργη είναι η ταβέρνα που σερβίρει… πατσά, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε, με μια λίστα με 10 εστιατόρια του κόσμου που απέχουν πολύ από τα συμβατικά.

Ίσως έχετε ακούσει για εστιατόρια στον τελευταίο όροφο πολυτελών ξενοδοχείων που περιστρέφονται ή για κάποια άλλα με περίεργο ντεκόρ που θυμίζουν θρίλερ, τα οποία σίγουρα ακούγονται διαφορετικά και εξωπραγματικά. Και πάλι, όμως, δεν μπορούν να φτάσουν το μέγεθος της… φαντασίας που χαρακτηρίζει τα παρακάτω εστιατόρια.

Κι αν δεν μπορείτε να κατανοήσετε για τι πράγμα μιλάμε, τότε ρίξτε μια ματιά στη λίστα που ακολουθεί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας πείσει πως μερικοί άνθρωποι έχουν πολλή φαντασία –ή μεγάλη διαταραχή.

Ithaa restaurant, Μαλδίβες: υποβρύχια… «μάσα»

Τι θα λέγατε αν την ώρα που ετοιμάζεστε να απολαύσετε το χταπόδι σας, τα μύδια σας ή οποιοδήποτε άλλο ψαρικό ή θαλασσινό, σας κοιτούσε πλήθος άλλων ψαριών και αποτελούσατε γι’ αυτά το θέαμα μέσα στο ενυδρείο, αφού βρίσκεστε στο βυθό της θάλασσας; Μπορεί να σας ακούγεται άβολο, αλλά σίγουρα μοιάζει σαν μια πολύ διαφορετική εμπειρία, αφού το εστιατόριο Ithaa (σημαίνει μαργαριτάρι στην εθνική γλώσσα των Μαλδίβων) βρίσκεται σε βάθος 5 μέτρων κάτω από τα κύματα του Ινδικού ωκεανού, μπορεί να φιλοξενήσει άνετα για το γεύμα τους 14 άτομα και προσφέρει πανοραμική θέα 270 μοιρών, ενώ τα πιάτα του, που είναι ευρωπαϊκής κουζίνας με ασιατικές νότες, είναι αρκετά «τσιμπημένα». Αν επιθυμείτε, μάλιστα, μπορείτε να «κλείσετε» το εστιατόριο για να διανυκτερεύσετε, στην εξαιρετική τιμή των… 11 χιλιάδων δολαρίων τη βραδιά και να την περάσετε στο βυθό της θάλασσας, χωρίς να βρέξετε ούτε το μικρό σας δαχτυλάκι.

http://bit.ly/JnzExF

The Tree House, Νέα Ζηλανδία: για φαγητό πάνω στο δέντρο

Σίγουρα δεν υπάρχει κάτι που να ξεπερνάει την προώθηση του «Χρυσού Οδηγού» που έγινε στη Νέα Ζηλανδία, από την κατασκευή του εν λόγω εστιατορίου. Θέλοντας να αποδείξουν ότι κάτι μεγάλο και εντυπωσιακό μπορεί να κατασκευαστεί και να ολοκληρωθεί με τη βοήθεια του «Χρυσού Οδηγού», δημιούργησαν αυτό το εστιατόριο, στα 10 μέτρα από τη γη, πάνω σε ένα δέντρο. Η όλη… εναέρια κατασκευή κράτησε μόνο 66 ημέρες - με την κουζίνα και τις τουαλέτες, όμως, να πατούν σταθερά στο έδαφος- και το εστιατόριο αυτό μπορεί να φιλοξενήσει 30 καθιστούς πελάτες, στους οποίους μάλλον θα θυμίσει τα παιδικά τους χρόνια στην εξοχή.

www.yellowtreehouse.co.nz/

http://www.yellowtreehouse.co.nz/

A380 In-flight kitchen, Ταϊβάν: μπείτε σε αεροπλάνο χωρίς να πάτε πουθενά!

Φανταστείτε μια πτήση με αεροπλάνο χωρίς διαβατήρια και ελέγχους, χωρίς εισιτήρια και κενά αέρος, όπου θα μπορείτε να απολαύσετε ένα μενού που δεν περιέχει μόνο κοτόπουλο και ομελέτα. Στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν, την Ταϊπέι, αυτό μπορούν όχι μόνο να το φαντάζονται, αλλά και να το ζήσουν, όσοι επισκέπτονται το A380 In-flight kitchen. Έχοντας πάρει το όνομά του από το μεγαλύτερο αεροσκάφος με το ίδιο όνομα, το A380 In-flight kitchen δεν διαφέρει και πολύ από το αεροσκάφος, δίνοντας την αίσθηση στους πελάτες του ότι ταξιδεύουν σε πρώτη θέση και απολαμβάνουν το γεύμα τους στα 50 χιλιάδες πόδια.

Lainio Snow Village Ice Restaurant, Φινλανδία: φαγητό στον πάγο

Κάπου που οι χειμώνες είναι τόσο κρύοι ώστε να διατηρούν τον πάγο, στα βόρεια του αρκτικού κύκλου, υπάρχει ένα εστιατόριο έκτασης 200 τετραγωνικών μέτρων κατασκευασμένο από πάγο, που προσφέρει στους πελάτες του τοπική πατατόσουπα, καπνιστό σολομό, τρυφερό κρέας… ελαφιού και διάφορα άλλα πιάτα. Οι πελάτες κάθονται σε καρέκλες πάγου, ενώ ανάλογα είναι και τα τραπέζια και το σκηνικό μάλλον μοιάζει… ψυχρό.

www.snowvillage.fi/icebar.htm

http://www.snowvillage.fi/icebar.htm

Dinner in the sky restaurant, Βέλγιο: γεύμα στα 50 μέτρα από τη γη

Όσοι πάσχουν από υψοφοβία, είναι εγγυημένο ότι δεν πρόκειται να το απολαύσουν. Όλοι οι υπόλοιποι, όμως, σίγουρα θα έχουν κάτι να διηγούνται, αν καταφέρουν να ζήσουν την εμπειρία του να τρως στα 50 μέτρα από τη γη, αιωρούμενος και δεμένος με ιμάντες στη θέση σου, σαν να βρίσκεσαι σε λούνα-παρκ. Η κουζίνα του εν λόγω εστιατορίου σερβίρει σαλατικά και γαρίδες που ετοιμάζονται σε ένα μικρό φούρνο στο κέντρο της κατασκευής, αν και υποψιαζόμαστε ότι το φαγητό έχει δευτερεύοντα λόγο εν προκειμένω. Και για τους δύσπιστους, το Dinner in the sky του Βελγίου είναι σύμφωνα με το περιοδικό Forbes ένα από τα 10 πιο ασυνήθιστα εστιατόρια – αν, όμως, ποτέ το επισκεφτείτε, έχετε πρόχειρη μια χάρτινη σακούλα στην τσάντα σας για παν ενδεχόμενο.

www.dinnerinthesky.be/en/

http://www.dinnerinthesky.be/en/

Eternity restaurant, Ουκρανία: γεύμα στον άλλο κόσμο

Δύσκολο να το «συλλάβει» κανείς ως ιδέα, αλλά το Eternity restaurant πρόκειται για ένα εστιατόριο μέσα σε ένα μεγάλο φέρετρο μήκους 20 μέτρων, κατασκευασμένο από πευκόξυλο, το οποίο έχει σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ του μεγαλύτερου… φέρετρου στον κόσμο. Δεν έχει παράθυρα, είναι σκοτεινό με κεριά στα τραπέζια και δίπλα από αυτά υπάρχουν φέρετρα, ενώ το μενού περιλαμβάνει σαλάτες των «9 ημερών» και των «40 ημερών» σύμφωνα με τα μνημόσυνα και πιάτα με θέμα το… χάρο. Ο Stepan Pyrianyk, ο οποίος είχε και την ιδέα, λατρεύει τη δουλειά που έχει γίνει στο εστιατόριο και πιστεύει ότι ένα απλώς καλό φαγητό και σέρβις δεν αρκεί για να τραβήξει κόσμο στο εστιατόριο – κι έτσι σκέφτηκε να τραβήξει τους τουρίστες, σερβίροντάς τους λίγο… θάνατο.

Modern toilet restaurant, Ταιβάν: όταν οι τουαλέτες δεν έχουν μόνο ένα σκοπό…

Πριν τη δημιουργία αυτού του εστιατορίου, πιθανότατα να μην είχε ξανακάτσει άνθρωπος σε λεκάνη τουαλέτας για να… φάει. Το Modern toilet restaurant, όμως, έκανε ακόμη και τους άντρες να κατεβάσουν το καπάκι της τουαλέτας – όχι επειδή είναι τακτικοί, αλλά προκειμένου να κάτσουν και να απολαύσουν το γεύμα τους. Στο εστιατόριο αυτό, το οποίο χωρίς υπερβολές θυμίζει μια τεράστια λειτουργική τουαλέτα, σερβίρει το φαγητό του σε σερβίτσια που ταιριάζουν στο ντεκόρ, δηλαδή μέσα σε λεκάνες, μικρές μπανιέρες κ.ο.κ., ενώ το επιδόρπιο θα σας θυμίσει κάτι που δεν είχατε ποτέ πρόθεση να φάτε…

www.moderntoilet.com.tw/en/about.asp

http://www.moderntoilet.com.tw/en/about.asp

Fortezza Medicea, Ιταλία: της φυλακής τα σίδερα…

Στη Βολτέρα της Ιταλίας, βρίσκεται ένα εστιατόριο στο οποίο υπάρχει λίστα αναμονής εβδομάδων και προκειμένου να κλείσει κανείς τραπέζι, πρέπει πρώτα να τηλεφωνήσει, να δεχτεί την εξέταση του ιστορικού και του μητρώου του και κατά την είσοδό του στο χώρο να υποστεί σωματική έρευνα και την αφαίρεση κινητών ή άλλων συσκευών που μπορεί να θεωρηθούν επικίνδυνες. Όχι, δεν φοβούνται μην εισβάλλετε στην κουζίνα απειλώντας τον σεφ να σας δώσει τη συνταγή για το κοτόπουλο με παρμεζάνα, αλλά στην πραγματικότητα το εστιατόριο αυτό είναι… φυλακές ύψιστης ασφάλειας. Και σαν να μη φτάνει αυτό, το προσωπικό (από το σερβιτόρο μέχρι το σεφ) είναι όλοι κατάδικοι και το γεύμα πραγματοποιείται με πλαστικά πιάτα, πιρούνια, ποτήρια κ.ο.κ. για λόγους ασφάλειας όλων. Με άλλα λόγια, το γεύμα στο Fortezza Medicea μοιάζει σαν πικ νικ με τη… Μαφία.

Clothing Optional Dinners, Μανχάταν, Ηνωμένες Πολιτείες: τα ρούχα είναι… περιττά

Σας στενεύει το τζιν ή είναι στενή η φούστα και σας πιέζει; Βγάλτε τα και φάτε με την ησυχία σας! Κι όμως, κάτι τέτοιο είναι δυνατό σε διάφορα εστιατόρια του Μανχάταν, όπου τα παράθυρα είναι καλυμμένα και οι πελάτες του εστιατορίου απολαμβάνουν το γεύμα τους… γυμνοί. Πρόκειται για ένα κοινωνικό event που λαμβάνει χώρα μια φορά το μήνα και είναι εμπνευσμένο από τον ακτιβιστή Τζον Ορντόβερ κι όχι για μια μόνιμη κατάσταση σε ένα συγκεκριμένο εστιατόριο, όπου οι φυσιοδίφες και οι γυμνιστές μαζεύονται, αφήνουν με άνεση όλα τους τα ρούχα στην γκαρνταρόμπα και τρώνε τα πάντα – εκτός από ζεστή σούπα. Κι επειδή ξέρουμε τι σκέφτεστε, ο καθένας πρέπει να τοποθετήσει μια πετσέτα ανάμεσα σε αυτόν και το κάθισμα, οπότε τις επόμενες ημέρες οι ντυμένοι πελάτες μπορούν να καθίσουν στις ίδιες καρέκλες χωρίς να τους λούζει κρύος ιδρώτας.

www.nude-dining.com/

http://www.nude-dining.com/

Cannibalistic Sushi, Ιαπωνία: ο… Χάνιμπαλ ξαναχτυπά

Κάποιοι από εσάς ίσως έχετε ακούσει τον όρο Nyotaimori (και Nantaimori), ο οποίος αναφέρεται στο σερβίρισμα του σούσι πάνω σε ένα γυμνό γυναικείο (ή αντρικό αντίστοιχα) σώμα. Εμπνευσμένο από αυτή την ιδέα, το Cannibalistic Sushi υιοθετεί αυτή τη σπάνια τακτική, με μια μικρή διαφορά: οι πελάτες τρώνε λιγότερο αυτό που βρίσκεται πάνω στο σώμα και περισσότερο το ίδιο το σώμα! Όχι δεν είναι όλοι οι πελάτες ξαδέρφια του Χάνιμπαλ Λέκτερ, απλώς το «ανθρώπινο σώμα» είναι από ζύμη και οι… καλλιτέχνες του εστιατορίου έχουν βάλει τα δυνατά τους για να αναπαραστήσουν τα ανθρώπινα όργανα με σούσι, συν του ότι έχει προστεθεί κόκκινη σάλτσα προκειμένου να δίνει την εντύπωση του αίματος σε κάθε μπουκιά. Σας μοιάζει διαταραγμένο; Ίσως επειδή είναι!