Πώς πίνουν τη ζεστή σοκολάτα σε επτά μέρη του κόσμου;

sokolata-rofima
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Η ζεστή σοκολάτα είναι ό,τι πρέπει για το χειμώνα και την απολαμβάνουν ως ένα νόστιμο και χειμωνιάτικο ρόφημα σε διάφορα μέρη του κόσμου. Κάποιοι, όμως, την προτιμούν αρκετά διαφορετική, δημιουργώντας διαφορετικές εκδοχές της. Ξεχάστε για λίγο την απλή και κλασική έκδοσή της και πάμε να γνωρίσουμε γευστικές παραλλαγές της.

Βέλγικη ζεστή σοκολάτα
Η αλήθεια είναι πως δεν θα ήταν και πολύ δίκαιο να λείπει η βέλγικη συνταγή σοκολάτας από αυτή τη λίστα. Το μυστικό για να φτιάξει κάποιος την τέλεια βέλγικη ζεστή σοκολάτα είναι να χρησιμοποιήσει και bitter και ημίγλυκη και σοκολάτας γάλακτος, όπως επίσης και λίγο αλάτι και κανέλα.

Ζεστή σοκολάτα chai, Ινδία
Η Ινδία είναι γνωστή, αν μη τι άλλο, για την επάρκειά της σε μπαχαρικά και γεύσεις, και δεν θα μπορούσε να μην τα συμπεριλάβει και στην σοκολάτα της. Όπως σωστά μαντέψατε, η ινδική ζεστή σοκολάτα chai περιλαμβάνει διάφορα μπαχαρικά, όπως τζίντζερ, κανέλα και κάρδαμο, αλλά αυτό που την κάνει ακόμα πιο ξεχωριστή είναι η λευκή σοκολάτα της.

www.wikipedia.org
Champurrado, Μεξικό
Το Champurrado είναι ένα παραδοσιακό μεξικάνικο ρόφημα, το οποίο καταναλώνουν πολύ κατά τις χειμερινές διακοπές. Αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι ότι έχει τραγανιστή υφή χάρη στο συστατικό-κλειδί που περιέχει, το οποίο είναι το masa harina, δηλαδή μεξικάνικη ζύμη που χρησιμοποιείται για την παρασκευή τορτίγιας.

Κολομβιανή ζεστή σοκολάτα
Η κολομβιανή σοκολάτα συνδυάζει 2 από τις πιο αγαπημένες γεύσεις παγκοσμίως: τη σοκολάτα και το τυρί (χαλούμι, παρμεζάνα κ.ο.κ.). Γλυκό και αλμυρό για πολλούς είναι αξεπέραστος συνδυασμός, ενώ πέραν του τυριού, η σοκολάτα αυτή περιλαμβάνει κανέλα και μέλι.

flickr.com
Cioccolata Calda, Ιταλία
Η ιταλική βερσιόν της ζεστής σοκολάτας είναι διάσημη για την πυκνότητά της, καθώς είναι παχύρρευστη και για να την καταναλώσει κάποιος, χρειάζεται κουτάλι. Είναι παρόμοια με το μεξικάνικο champurrado, με συστατικό κλειδί το άμυλο καλαμποκιού, το οποίο χαρίζει στο ρόφημα την πηχτή υφή του. Αν τη συνοδέψετε με panettone ή churros, τότε θα την καταναλώσετε αλά ισπανικά.

Tsokolate, Φιλιππίνες
Γνωστή ως η ζεστή σοκολάτα των Φιλιππινέζων, η tsokolate είναι διάσημη για την πλούσια κοκκώδη υφή της και τον αφρό της. Φτιάχνεται από τούβλα κακάο, γνωστά ως tablea, τα οποία ζεσταίνονται με γάλα και ανακατεύονται μαζί μέχρι να διαλυθούν. Τα εναπομείναντα κομμάτια του tablea τα χτυπούν για να δημιουργήσουν τον αφρό και την υφή κόκκων που αφήνει στο στόμα.

Ουγγαρέζικη ζεστή σοκολάτα
Πρόκειται για μια απλή συνταγή ζεστής σοκολάτας με μια διαφορά: περιέχει ουγγαρέζικη πάπρικα, λευκό πιπέρι και τριμμένο γαρίφαλο. Στο τέλος τη χτυπούν, προκειμένου να πετύχουν ένα αφρώδες τελείωμα, πριν την απολαύσουν.