Έξι εστιατόρια της Αθήνας που θα σας ζεστάνουν με τις σούπες τους

mama-roux-soupa
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Κάποιοι τις προτιμούν όταν έξω κάνει κρύο, ενώ άλλοι παραμένουν φανατικοί φίλοι τους κάθε εποχή. Εμείς ψάξαμε και συγκεντρώσαμε έξι μέρη στην Αθήνα, στα οποία είναι πολύ πιθανό να συναντηθούν τυχαία όλοι οι παραπάνω, ψάχνοντας μια νόστιμη και ξεχωριστή σούπα.

Mama Roux
Στο Mama Roux κάθε μέρα σας περιμένει και μια διαφορετική εμπειρία, με τη σούπα ημέρας κάθε φορά να βασίζεται και σε διαφορετική έμπνευση. Από μανιταρόσουπες με ροζ πιπέρι και τοματόσουπες, μέχρι σούπες με κολοκύθι και ζωμό από μύδια, η σούπα του Mama Roux είναι ένα από τα πιάτα που θα σας συστήσουν όλοι να δοκιμάσετε αν περάσετε το κατώφλι του εστιατορίου και δεν θα αργήσετε να καταλάβετε ότι είχαν όλοι δίκιο. Το καλύτερο; Μπορείτε να επιλέξετε το μισό μέγεθος σε τιμή 3-4 ευρώ (αντί για 5-7 ευρώ που κοστίζει το κανονικό μέγεθος) κι έτσι να έχετε την εμπειρία με λιγότερα χρήματα. Κι αν πιάσουν οι ζέστες; Οι σούπες συνεχίζονται στην κρύα τους μορφή. Info: Αιόλου 48-50, 2130048382.

Rakkan
Στα βόρεια προάστια θα κινηθείτε πιο «αισιόδοξα» (rakkan σημαίνει «αισιοδοξία» στα ιαπωνικά) και ανατολίτικα και θα δοκιμάσετε σούπα miso με λαχανικά και φύκια wakame (5 ευρώ). Η σούπα miso είναι παραδοσιακή γιαπωνέζικη σούπα, που θα σας ζεστάνει και θα σας ταξιδέψει στην Ανατολή, ενώ μπορεί να ξεκινήσει ευχάριστα το γεύμα σας. Info: Λεωφόρος Κηφισίας 238 - 240 Κηφισιά, 210 80 87 941.

A Little Taste of Home fb page
A Little Taste of Home
Σε ένα εστιατόριο με σπιτικές γεύσεις από όλο τον κόσμο, οι σούπες δεν θα μπορούσαν να μην υπάρχουν στο μενού. Από σούπες της Ταϊλάνδης και του Λάος, μέχρι πιάτα της νοτιοαφρικάνικης κουζίνας κι από την κουζίνα της Συρίας μέχρι την Ελλάδα, στο A Little Taste of Home θα βρείτε πιάτα καμωμένα με αγάπη, πιάτα που μπορεί να έχετε ξαναδοκιμάσει ή να τα ακούτε πρώτη φορά, πιάτα που αν και δεν βρίσκονται στην καθημερινότητά σας, θα σας κάνουν να αισθανθείτε τη «σπιτική» τους υπόσταση. Δοκιμάστε την Tom Kha Kai, πικάντικη και ξινή σούπα με κοτόπουλο, τζίντζερ, galangal, λεμονόχορτο, γάλα καρύδας, μανιτάρια πλευρώτους, σάλτσα ψαριού και δείτε πώς είναι η κοτόσουπα προς Ταϊλάνδη μεριά. Info: Δεκελέων 3, Γκάζι, Αθήνα, 210 3410013.

Los Loros Arepas & Empanadas
Κι από τη μία άκρη του κόσμου, πάμε στην άλλη, προς Κολομβία και Βενεζουέλα, για να δοκιμάσουμε εκτός από πεντανόστιμα arepas (ψωμάκια από καλαμποκάλευρο με γέμιση) και empanadas (τυλιχτά) κι άλλες γεύσεις από Μπογκοτά και Καράκας, ανάμεσά τους και λαχταριστές σούπες. Μην χάσετε την κολομβιανή σούπα ajiaco με κοτόπουλο, πατάτα, guascas (δηλαδή φύλλα ενός λουλουδιού που θυμίζει χαμομήλι), αβοκάντο και άλλα ιδιαίτερα υλικά, η οποία έχει πολύ ξεχωριστό άρωμα και γεύση, μη θυμίζοντας σε τίποτα τις καθιερωμένες σούπες. Info: Ξενοφώντος 14 και Νίκης, Αθήνα, 210 3243232.

Roomie_b fb page
Roomie_b
Όμορφο μέρος, απλό μενού, καλές τιμές και φιλικό προσωπικό είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του Roomie_b στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο όσοι επισκεφτούν μια φορά, ξαναγυρνούν. Στα ατού του προσθέστε και τη σπιτική, βελουτέ σούπα γλυκιάς κολοκύθας, η οποία χαϊδεύει και ζεσταίνει τον ουρανίσκο και κάνει θραύση σε ντόπιους και τουρίστες. Info: Περικλέους 32, Αθήνα, 213 0345795.

O Kapetanios
Οι πιο παραδοσιακοί, αυτοί που δεν εντυπωσιάζονται εύκολα από έθνικ σούπες, miso, τζίντζερ και άλλες «ξενόφερτες» γεύσεις και προτιμούν να απολαύσουν μια γνήσια, θρεπτική και ό,τι πρέπει για το στομάχι ψαρόσουπα, τότε θα πρέπει να κατευθυνθούν προς τον Πειραιά και τον Kapetanio. Πρόκειται για μια ταβέρνα που φημίζεται για την ψαρόσουπά της, τόσο ώστε πολλοί να την παραγγέλνουν και για το σπίτι και μάλιστα από την προηγούμενη ημέρα. Ο χώρος μπορεί να μην σας ενθουσιάσει, αλλά η συγκεκριμένη σούπα με στείρα, σίγουρα! Info: Τενέδου 4, Πειραιάς, 210 4206539.