Ανοίγει τις πόρτες του το φετινό Sani Gourmet

anoigei-tis-portes-tou-to-fetino-sani-gourmet

ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΜΑΙΟΥ 2012

Ανοίγοντας για δεύτερη συνεχή χρονιά τον διάλογο «Νέα Ελληνική Κουζίνα», το Sani Gourmet ανοίγει τις πόρτες του στις 11 Μαΐου και εστιάζει στην τάση του «100 Mile Diet», δηλαδή της γαστρονομίας που είναι βασισμένη σε προϊόντα που παράγονται σε ακτίνα 100 μιλίων από το σημείο της χρήσης τους.

Φέτος, το Sani Gourmet συνεχίζει στη βάση της θεματικής «Νέα Ελληνική Κουζίνα» που άνοιξε πέρυσι και εστιάζει στην τάση «100 Mile Diet», μια διεθνή τάση με οικολογική διάσταση και προφανείς οικονομικές προεκτάσεις, που δίνει έμφαση στην εποχικότητα των προϊόντων και τις τοπικές παραγωγές, οι οποίες μπορούν να ενισχυθούν σημαντικά με κέρδος για την οικονομία, ειδικά στη χώρα μας που βρίσκεται αντιμέτωπη με την πρωτοφανή κρίση.

Το Sani Gourmet, που έχει καθιερωθεί ως θεσμός ευγενούς άμιλλας και δημιουργικότητας, λειτουργεί και πάλι καινοτόμα, εξελίσσοντας τη συζήτηση περί γαστρονομίας γενικότερα και ελληνικής γαστρονομικής σκηνής ειδικότερα. Αποτελεί μια πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών και κατάθεσης προτάσεων που μπορούν να οδηγήσουν την ελληνική γαστρονομία στην επόμενη εποχή της.

Για 10 ημέρες, από τις 11 μέχρι τις 20 Μαΐου, κορυφαίοι Έλληνες chef, εγχώριοι και της διασποράς, θα βρίσκονται στο Sani Resort, για να καταθέσουν την έμπνευση και τη δεξιοτεχνία τους. Με χώρο δράσης τους τις εγκαταστάσεις των Water Restaurant, Sea You Up, Byblos, Ντομάτα και Ουζερί, θα συμμετάσχουν σ’ ένα παιχνίδι με στόχο την τέρψη του ουρανίσκου οι: Λευτέρης Λαζάρου (11,12,13/5), Γιάννης Παρίκος (15,16/5), Κωνσταντίνος Φιλίππου (18,19,20/5), Herve Pronzato (11,12,13/5), Γιώργος Χατζηγιαννάκης-Νίκος Μπούκης (14,15,16/5), Πολυχρόνης Δαμαλάς (18,19,20/5), Σωτήρης Ευαγγέλου (12,13,14/5), Νίκος Κατσάνης (15,16/5 & 18,19,20/5), Δημήτρης Μαυρίκος (17,18,19/5), Χρύσανθος Καραμολέγκος (11,12,13,14/5), Μιχάλης Λυτρίβης (15,16,17/5), Άρης Τσανακλίδης (18,19,20/5), Νίκος Μιχαήλ (11,12,13/5) και Ξενάκης Γκίκας (15,16,17/5) που ακονίζουν τα μαχαίρια και τη φαντασία τους για να μας εκπλήξουν. Παράλληλα, ο sommelier Γιώργος Λούκας θα ταξιδέψει το κοινό στα μυστικά του κρασιού.

Πληροφορίες: Sani Gourmet, 11-20 Μαΐου, Sani Resort, Κασσάνδρα Χαλκιδικής, 23740 99500, www.sanigourmet.gr , www.saniresort.gr .