Τέσσερις στάσεις για φαγητό στο Γαλάτσι

leukes
ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Παίρνουμε τους δρόμους του Γαλατσίου και σταματάμε για φαγητό σε 4 διαφορετικά, αλλά εξίσου γευστικά στέκια.

Λεύκες
Ίσως το πιο διάσημο εστιατόριο της περιοχής για φαγητό, με φήμη που έχει κυκλοφορήσει στην Αθήνα, οι Λεύκες μπορεί να βρίσκονται πάνω στη λεωφόρο Γαλατσίου, αλλά έχουν φροντίσει να φτιάξουν έναν εσωτερικό χώρο με ξύλο και πέτρα και μια πράσινη αυλή που σε κάνουν να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι εν μέσω της λεωφόρου, αξιοποιώντας ένα παλιό αρχοντικό. Η κουζίνα του ελληνική, δημιουργική και ποιοτική, με κατάλογο που ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, κινείται τόσο σε παραδοσιακούς, όσο και σε μοντέρνους τόνους, γι’ αυτό στο μενού του θα βρείτε από μοσχαράκι ραγού με κάστανα και δαμάσκηνα, πάνω σε αφράτο πουρέ και πεϊνιρλί από τον ξυλόφουρνο με καραμελωμένα κάσιους, πέστο λιαστής ντομάτας και λουκάνικο Καρδίτσας, μέχρι μπακλαβά με κρέμα κάστανο και μους σοκολάτας. Το φαγητό θα σας κοστίσει από 25 ευρώ το άτομο και φροντίστε να μην πάτε ημέρες αιχμής χωρίς κράτηση. Info: Λ. Γαλατσίου 100, 210 2924458.

PANTELISCHADOULIS
Αρισμαρί & Αβάρσαμο
Γεύσεις από Κρήτη και Ελλάδα γενικότερα, με μια διαφορετική μαγειρική οπτική και μπόλικες παραδοσιακές και δημιουργικές συνταγές έχει να προτείνει το Αρισμαρί & Αβάρσαμο, που κλείνει σχεδόν 4 χρόνια στην περιοχή. Η εμπνευσμένη ονομασία του βασίζεται σε 2 πασίγνωστα βότανα, τον δενδρολίβανο (αρισμαρί) και τον δυόσμο (αβάρσαμο), ενώ εκτός από γνήσια ελληνική κουζίνα με παραδοσιακό τζατζίκι, κουκουβάγια, απάκι τηγανιά με ρακί και μέλι, σφακιανή πίτα, ποικιλίες κρεταικών και πολλά άλλα από τα χέρια του βραβευμένου σεφ Μιλτιάδη Γεωργακόπουλου, θα απολαύσετε και το φιλικό κλίμα, όπως και διάφορα events με ζωντανή μουσική που διοργανώνονται ανά διαστήματα. Info: Σύρου 13-15, 210 2923401.

Επί τω λαϊκώτερον
Στα σύνορα Γαλατσίου και Πατησίων, το Επί τω λαϊκώτερον συγκεντρώνει αρκετό κόσμο από όλη την Αθήνα, ενώ συχνά στα τραπέζια του θα βρείτε και τουρίστες που ψάχνουν λίγο παραπάνω τις παραδοσιακές γεύσεις της χώρας που επισκέπτονται. Πρόκειται για ένα προσεγμένο μεζεδοπωλείο, όπου μπορείτε να απολαύσετε και ζωντανή μουσική Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, όπως και Κυριακές μεσημέρι, το οποίο προσφέρει και 4 εναλλακτικά μενού, για όσους θέλουν να περάσουν πιο οικονομικά, τα οποία κυμαίνονται από 7 έως 10 ευρώ το άτομο. Ακόμη και χωρίς τα μενού, όμως, μπορείτε να δοκιμάσετε πλούσιες ελληνικές γεύσεις και χύμα κρασί με περίπου 13-17 ευρώ το άτομο. Info: Αγίας Λαύρας 12, 210 2111887.

Και για σουβλάκι… Λαμπρινάκι
Αν έχετε βαρεθεί το κλασικό «πίτα-γύρος απ’όλα» και θέλετε το σουβλάκι σας να είναι λίγο πιο εκλεπτυσμένο, τότε κατευθυνθείτε προς την πλατεία του Αγίου Ανδρέα και το Λαμπρινάκι, βραβευμένο με το Χρυσό βραβείο Γεύσεων 2014, για να δείτε πώς αλλιώς μπορεί να είναι αυτό το αγαπημένο έδεσμα: κοτόπουλο με σπιτική σάλτσα μουστάρδας, μπιφτέκι με λευκή σάλτσα με εστραγκόν ή μήπως φρέσκο μανιτάρι με σάλτσα γιαουρτιού; Αυτές είναι μερικές μόνο επιλογές για τη γέμιση της πίτας σας –πέραν των κλασικών- ενώ μπορείτε να συνδυάσετε σαλάτες και ορεκτικά και να έχετε ένα πλούσιο γεύμα μπροστά σας με λιγότερα από 10 ευρώ το άτομο, σε ένα χώρο που σίγουρα δεν θυμίζει σουβλατζίδικο. Info: Τραλλέων 67, 210 2222667.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ