Gastronaut: νέα εφαρμογή με ελληνική υπογραφή ξανασυστήνει το σπιτικό παραδοσιακό φαγητό

gastronaut
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Μια νέα εφαρμογή γαστρονομικού χαρακτήρα, πίσω από την οποία «κρύβεται» και το ελληνικό δαιμόνιο, έχει αναστατώσει τους λάτρεις της γεύσης στη Σουηδία, ενώ ταυτόχρονα δίνει την ευκαιρία σε μετανάστες να προσφέρουν τις αυθεντικές γεύσεις της χώρας τους και να ανταμειφθούν αναλόγως γι’ αυτό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017

Το Gastronaut είναι μια νέα εφαρμογή που συνδέει ιδιώτες που τους αρέσει να μαγειρεύουν στο σπίτι, με όσους θέλουν να απολαμβάνουν αυθεντικό σπιτικό φαγητό από διάφορα μέρη του κόσμου στο σπίτι τους, χωρίς να χρειαστεί να το μαγειρέψουν οι ίδιοι.

Αν ακόμη δεν σας έχει εντυπωσιάσει σαν ιδέα, σκεφτείτε ότι οι διάφορες εθνικές κουζίνες που προσφέρονται στα εστιατόρια έχουν μεν βασικά πιάτα της κουζίνας της χώρας που εκπροσωπούν, αλλά σίγουρα το φαγητό τους δεν είναι το αυθεντικό φαγητό που θα έτρωγε κανείς στη χώρα αυτή, από τα χέρια ενός ντόπιου, αν την επισκεπτόταν. Όπως συμβαίνει και με την ελληνική κουζίνα στο εξωτερικό, όπου είναι σχεδόν αδύνατο να βρει κάποιος σε εστιατόριο μια γνήσια σπιτική σπανακόπιτα της «γιαγιάς» ή ένα λαχταριστό κομμάτι μουσακά της «μαμάς», έτσι για κάθε κουζίνα, δυστυχώς τα μενού των εστιατορίων δεν είναι ακριβώς αντιπροσωπευτικά του σπιτικού, χειροποίητου φαγητού, ακόμη κι αν προσπαθούν να περάσουν την ανάλογη κουλτούρα.

Σε αυτό έρχεται να δώσει τέλος το Gastronaut, με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο, αφού προσφέροντας σπιτικό φαγητό σε αυτούς που το αναζητούν, προσφέρει ταυτόχρονα απασχόληση σε μετανάστες, οι οποίοι το μαγειρεύουν, εφόσον έχουν πάρει έγκριση από υγειονομικές υπηρεσίες που έλεγξαν τις κουζίνες, τις πρώτες ύλες κ.ο.κ. Έχει δημιουργηθεί δηλαδή μια συνεργασία με την εφαρμογή και τις Αρχές της Σουηδίας, από το Υγειονομικό μέχρι την Εφορία, έτσι ώστε όλα να λειτουργήσουν σωστά.

Σήμερα, περίπου 200 μετανάστες μαγειρεύουν και 8000 λάτρεις της γεύσης επιλέγουν τα φαγητά τους μέσα από μια εφαρμογή, η οποία έχει ελληνική υπογραφή, αφού ο ένας εκ των ιδρυτών της, ο Άκης Παλαμήδης, είναι Έλληνας που ζει στη Στοκχόλμη. Η εφαρμογή, έχει ήδη βραβευτεί, μάλιστα, ως Food Tech Company of the Year στη Σουηδία.

Οι κουζίνες που αυτή τη στιγμή βρίσκει κάποιος στο Gastronaut είναι από Ελλάδα, Ινδία, Πακιστάν, Κίνα, Ιαπωνία, Σουηδία, Σομαλία, Αιθιοπία κ.ά. και προς το παρόν η εφαρμογή δουλεύει μόνο για τη Στοκχόλμη, αλλά οι ιδρυτές της έχουν στόχο να την επεκτείνουν παγκοσμίως, εφόσον καταφέρουν να βελτιστοποιήσουν το σύστημα.

Την περιμένουμε εναγωνίως και στην Ελλάδα!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017