Τέσσερις διευθύνσεις για μπακαλιάρο-σκορδαλιά

thalassinos-kallithea
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Όλοι σκεφτόμαστε ότι η 25η Μαρτίου δεν μας… έκατσε καλά φέτος. Μπορούμε, όμως, να «πνίξουμε» τον πόνο μας για αυτή τη χαμένη αργία με λίγο νόστιμο μπακαλιάρο και καυτερή σκορδαλιά, όπως προστάζει άλλωστε η εθνική αυτή γιορτή. Αν θέλετε να το κάνετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τότε κλείστε τραπέζι σε κάποιο από τα παρακάτω στέκια.

Μόδα και Ομορφιά με προτάσεις και tips από τους ειδικούς του στυλ, Πάρτε ιδέες!

Θαλασσινός, Καλλιθέα
Με όνομα που κρατεί πάνω από 25 χρόνια, η πολυβραβευμένη ψαροταβέρνα δεν μπορεί να λείπει από γιορτή με πρωταγωνιστή το ψάρι. Εκεί θα απολαύσετε μπακαλιάρο σε διάφορες εκδοχές, για ποικιλία, από τηγανητό μέχρι κοκκινιστό και ταρτάρ, έτσι ώστε να μην μείνει κανείς παραπονεμένος. Και πιστέψτε μας, δεν θα μείνει. Info: Λυσικράτους 32 και Ηρακλέους, Καλλιθέα-Τζιτζιφιές, 210 9404518, από 15-20 ευρώ/άτομο.

Άλλη Σκάλα, Καμίνια Πειραιά
Την επισκεφτήκαμε πρόσφατα και απολαύσαμε φρεσκότατα πιάτα με άρωμα Κυκλάδων και ιδιαίτερα Σαντορίνης, αφού αποτελεί τόπος καταγωγής των ιδιοκτητών και το ιδανικό μέρος αυθεντικές νησιώτικες συνταγές. Την 25η Μαρτίου, η Άλλη Σκάλα θα σερβίρει τα παραδοσιακά φαγητά της ημέρας, με πρωταγωνιστές τον μπακαλιάρο και τη σκορδαλιά, όπως κάνει άλλωστε σε κάθε αντίστοιχη αργία, ακολουθώντας τις παραδόσεις, πάντα με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής για να ολοκληρώσει την αυθεντική εμπειρία Ελλάδας. Διαβάστε την εμπειρία μας στην Άλλη Σκάλα εδώ. Info: Σερίφου 57, Καμίνια, Πειραιάς, 210 4827722, από 20 ευρώ/άτομο.

Τα Μπακαλιαράκια του Δαμίγου, Πλάκα
Τι πιο παραδοσιακό από την Πλάκα και την ταβέρνα «Τα μπακαλιαράκια του Δαμίγου» για να απολαύσετε μπακαλιάρο; Η παραδοσιακή αυτή ταβέρνα μετρά χρόνια από το 1865 και όπως είναι ξεκάθαρο, σπεσιαλιτέ της είναι ο μπακαλιάρος. Με τηγανητό και αφράτο μπακαλιαράκι, σπιτική σκορδαλιά, μυρωδάτο κρασί από τα Μεσόγεια, φρεσκοκομμένες πατάτες και πλήθος άλλων γεύσεων για όσους δεν είναι και τόσο παραδοσιακοί, τα «Μπακαλιαράκια του Δαμίγου» δίνουν μπόλικες επιλογές σε μεγάλες μερίδες για όλους, σε μια από τις πιο γραφικές περιοχές της Αθήνας, σε έναν ανακαινισμένο χώρο, με φόντο ασπρόμαυρο με ξύλινες κορνίζες και χαμόγελα πλατιά. Σας προειδοποιούμε ότι ο μπακαλιάρος εκεί κάνει θραύση και αν δεν βιαστείτε… μπορεί να μην βρείτε ούτε για δείγμα. Info: Κυδαθηναίων 41, Πλάκα, 210 3225084, από 18-20 ευρώ/άτομο.

Τραβόλτα, Μπουρνάζι
Στο Τραβόλτα, οι αδερφοί Λιάκου «δουλεύουν» όλες τις θαλασσινές γεύσεις με εξαιρετική δεξιοτεχνία και μοντέρνα ματιά, γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο που πολλοί μάγειρες και σεφ της πόλης το επιλέγουν για τα ψαρικά του. Από το μενού της 25ης Μαρτίου δεν μπορεί να λείπει και το δίδυμο μπακαλιάρος-σκορδαλιά, με τον μπακαλιάρο είτε τηγανητό, είτε στη σχάρα και πάντα πεντανόστιμο. Info: Αγ. Παύλου 33 & Αρκαδίας, Μπουρνάζι, 210 5719222.

Μουσική, Εικαστικά, Βιβλίο και όλα τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης