Δοκιμάσαμε πρώτοι το νέο brunch του εστιατορίου Brown’s στο Divani Caravel

browns-brunch photo: Panos Smirniotis
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Ο Όμιλος Διβάνη σε συνεργασία με τη σαμπάνια Veuve Clicquot Rich δημιούργησαν ένα νέο νεανικό και γευστικό brunch concept κι εμείς ήμασταν εκεί για να το δοκιμάσουμε πρώτοι.

Οι Κυριακές στο Divani Caravel και συγκεκριμένα στο εστιατόριο Brown’s θα είναι διαφορετικές από εδώ και πέρα. Θα γεμίσουν μουσική, εξαιρετικές χορταστικές γεύσεις, ποτήρια γεμάτα σαμπάνια Veuve Clicquot Rich κι όλα αυτά σε ένα concept brunch με ρυθμό και μια αρκετά νεανική χροιά, που έχει σκοπό να αλλάξει λίγο τα δεδομένα του αγαπημένου και διαδεδομένου πλέον γεύματος. Μετά την αλλαγή μενού στις αρχές Φεβρουαρίου, οπότε και υιοθέτησε τη φιλοσοφία της μοντέρνας brasserie, το Brown’s πλέον δείχνει να έχει μετατραπεί σε έναν ιδανικό προορισμό για τα κυριακάτικα μεσημέρια, με μουσική, γεύσεις και premium spirit brands. Εμείς ήμασταν εκεί, στο πρώτο brunch, και δοκιμάσαμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, προκειμένου να σας μεταφέρουμε εντυπώσεις.

photo: Panos Smirniotis

Υπό τους ήχους του dj Γιάννη Σαρτζετάκη, με παλιότερες και πιο σύγχρονες επιλογές που έδιναν το ρυθμό σε ένταση που δεν σε άφηνε να μην προσέξεις τη μουσική, επιλέξαμε να ξεκινήσουμε… βασιλικά το brunch με λίγη σαμπάνια με πάγο Veuve Clicquot Rich, την οποία γαρνίραμε με πιπεριές για πιο έντονη γεύση. Στο μπαρ, φυσικά, θα βρείτε διάφορα απολαυστικά κοκτέιλ με σαμπάνια Veuve Clicquot Rich προκειμένου να συνοδεύσετε τις γαστρονομικές προτάσεις του brunch.

Ανάμεσα στα 3 γευστικά smoothies και τους χυμούς του καταλόγου, προτιμήσαμε ένα smoothie με αμυγδαλόγαλα, μύρτιλα, σμέουρα, φρέσκο χυμό λεμονιού και φρέσκια λεβάντα, το οποίο κατέφτασε σε ένα πολύ ιδιαίτερο και λαχταριστό χρώμα από τα μούρα. Πλούσιο σε φυτικές ίνες και γεύση, ξεκίνησε υγιεινά το γεύμα μας, πριν φτάσει στο τραπέζι μας το νοστιμότατο Croque Madame, ένα τραγανιστό σάντουιτς με τυρί, ζαμπόν και ένα τηγανητό αβγό να το σκεπάζει, φουλ στην πρωτεΐνη. Οι επιλογές για starters, βέβαια, είναι αρκετές, με τα αβγά benedict ή scrambled, τις γαρίδες κοκτέιλ και τα pancakes με μούρα, γιαούρτι ή μέλι και καρύδια να δημιουργούν τεράστια διλήμματα. Από τα ορεκτικά δοκιμάσαμε και τις δύο σαλάτες, την Caesar’s και τη σαλάτα με baby σπανάκι, κινόα, cranberry, πράσινο μήλο και βινεγκρέτ με μέλι, με τη δεύτερη να κερδίζει σε πρωτοτυπία.

photo: Panos Smirniotis

Για κυρίως, οι επιλογές σας βρίσκονται ανάμεσα σε μοσχομυριστά black angus burgers (τα οποία φάνηκαν να κάνουν θραύση), club sandwich με σολομό, πίτσα μαργαρίτα, pasta και φιλέτο σολομού, το οποίο και μας κέντρισε το ενδιαφέρον. Ένα υπέροχο, τρυφερό κομμάτι σολομού που συνοδευόταν από πουρέ σελινόριζας, ενώ ήταν περιχυμένο από σάλτσα με τζίντζερ και lime που του έδινε ένταση, οξύτητα και άρωμα πιπερόριζας, μας έπεισε ότι κάναμε καλά που το επιλέξαμε, σαν πιο ελαφρύ, υγιεινό και σίγουρα νόστιμο πιάτο που ευελπιστούσαμε να αφήσει λίγο χώρο και για γλυκό.

Από τη δροσερή lemon pie, τη ζεστή μηλόπιτα με παγωτό, τη βάφλα με παγωτό μαστίχα και σάλτσα εξωτικών φρούτων και το éclair με σοκολάτα Valrhona, την καρδιά μας έκλεψε το éclair, το οποίο ήταν εντυπωσιακό τόσο σε γεύση, όσο και σε εμφάνιση. Η σοκολάτα σε τρεις υφές, τα βρώσιμα φύλλα χρυσού και η τραγανή ζύμη μας έκαναν να μη θέλουμε να τελειώσουμε ούτε το ίδιο το éclair, ούτε το γεύμα συνολικά. Ευτυχώς, όμως, ήταν από τα γεύματα που σε άφηναν πλήρη, με… ευτυχισμένο ουρανίσκο και γεμάτο στομάχι.

photo: Panos Smirniotis

Η αλήθεια είναι ότι το brunch στο Brown’s μπορεί να κοστίσει λίγο ακριβά για μια μέση τσέπη, με τα ορεκτικά να κυμαίνονται από 12 έως 15 ευρώ και τα κυρίως από 15 μέχρι 26 ευρώ, μπορείτε, όμως να κάνετε πιο οικονομικούς συνδυασμούς και να οργανωθείτε με μεγάλη παρέα, προκειμένου να έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε πολλά πιάτα.

Ευτυχώς, θα έχετε πολλές ευκαιρίες από εδώ και πέρα να το δοκιμάσετε, αφού ξεκίνησε την Κυριακή που μας πέρασε και θα πραγματοποιείται κάθε Κυριακή, από τις 12.00 μέχρι τις 17.00, πάντα με uplifting μουσικές και τις ανάλογες γεύσεις, στον προσεγμένο και φωτεινό χώρο του Brown’s του ξενοδοχείου Divani Caravel. Κάτι για να διώχνει τη μιζέρια της Κυριακής!

Info
Brown’s Bar Restaurant, Divani Caravel Hotel
Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα
210 7207000, brunch κάθε Κυριακή 12.00-17.00

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ