17+3 μέρη για να πιείτε καφέ ακούγοντας... το κύμα

17kai3-meri-gia-na-pieite-kafe-akougontas-to-kuma

ΤΡΙΤΗ, 05 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Οι υψηλές θερμοκρασίες που έχουν ήδη ξεκινήσει να κάνουν το κορμί μας να ιδρώνει, μας δίνουν την τέλεια αφορμή για μια σύντομη απόδραση στη θάλασσα, προκειμένου να απολαύσουμε τον καφέ μας, βουτώντας ταυτόχρονα τα πόδια μας πότε στην άμμο και πότε στη θάλασσα…

Το click@Life γύρισε την Αττική -και λίγο παραέξω- και σας προτείνει 20 μέρη για να πιείτε τον καφέ σας ατενίζοντας την θάλασσα κι ακούγοντας το κύμα να παφλάζει.

1. Skipper's: Το Skipper's, ένας χαλαρωτικός παραθαλάσσιος χώρος στη Mαρίνα Aλίμου, με εκλεκτό θαλασσινό διάκοσμο που θυμίζει deck ιστιοπλοϊκού, προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία στους θαμώνες του να ξεφύγουν από το κέντρο της πόλης, την κίνηση και το καυσαέριο, παίρνοντας μια βαθιά ανάσα, παρατηρώντας τα σκάφη και τα ιστιοπλοϊκά που έχουν αράξει στη μαρίνα. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε τον πρωινό, μεσημεριανό ή απογευματινό σας καφέ, ένα γρήγορο σνακ ή ακόμα κι ένα χαλαρό ποτό το βράδυ. Ο χώρος χωρίζεται σε δύο επίπεδα με το ξύλο κύριο πρωταγωνιστή. Πληροφορίες: Skipper’s, Μαρίνα Αλίμου, 6947 006893, http://on.fb.me/Kx4aIV .

2. Cavo Sea.Side Bar & Restaurant: Αν και λίγο έξω από τα στενά όρια της πόλης, το Cavo στο Μάτι αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για να αποδράσετε για λίγο από το γκρίζο σκηνικό. Σε μια ξεχωριστή τοποθεσία, δίπλα στο κύμα, στην Αργυρά Ακτή στο Μάτι, δεν θα χρειαστείτε πολύ χρόνο για να το επισκεφτείτε. Δοκιμάστε να πιείτε τον καφέ σας και να κλείσετε για λίγο τα μάτια σας, ακούγοντας τη θάλασσα. Πληροφορίες: Λεωφ. Ποσειδώνος 105, Mάτι Aττικής, 22940 39018, www.cavo.gr .

Cavo Sea.Side Bar & Restaurant

3. Βalux-Τhe house project: Το Balux στην παραλία της Γλυφάδας, συνδυάζει την νησιώτικη ατμόσφαιρα με την άνεση του σαλονιού μας. Φτιαγμένο και διαμορφωμένο έτσι ώστε να θυμίζει το σπίτι μας, διαθέτει σαλόνι, τραπεζαρία, βιβλιοθήκη, μπιλιάρδο, playroom κτλ, ενώ έξω απλώνονται ξαπλώστρες όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το cocktail σας αγγίζοντας τη θάλασσα και ακούγοντας δυνατά beats. Πληροφορίες: Αστέρας Γλυφάδας, Ποσειδώνος 58, Γλυφάδα, 210 8941620, www.baluxcafe.com .

4. Fragma: Το καταπράσινο τοπίο του Μαραθώνα γύρω από τη λίμνη, ενδείκνυται τόσο για τους περιπατητές όσο και για τους ποδηλάτες. Ξεκινήστε νωρίς από την Αθήνα και αφού κάνετε μια βόλτα στο υπέροχο και ήρεμο τοπίο, ανάμεσα σε λόφους και λουλούδια, γλάρους και όλα τα χρώματα της ίριδας, καθίστε στο Fragma για να δροσιστείτε με έναν καφέ και θέα την ομορφιά της λίμνης. Αν σας πάρει μεσημέρι, δοκιμάστε και μια μπριζόλα από την Argentina στο Καλέντζι, λίγο παραδίπλα. Πληροφορίες: Φράγμα Λίμνης Μαραθώνα, Μαραθώνας, 210 8143415, www.fragma.gr .

Fragma

5. Όστρια: Ένα δημοφιλές σημείο συνάντησης για όλες τις ηλικίες, που προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσετε τον καφέ, το ποτό ή το γεύμα σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, δίπλα στη θάλασσα, βρίσκεται στην παραλία του Αλίμου. Η άνεση και η θέα της θάλασσας αποτελούν τα δυνατά σημεία του café Ostria που έχει καθιερωθεί χρόνια τώρα στις συνειδήσεις μας ως μια από τις κλασικές επιλογές για καφέ στη θάλασσα. Πληροφορίες: Ποσειδώνος 10, Παραλία Αλίμου, 210 9850118, 210 9852350, www.stathokostopoulosgroup.gr/sites/ostria/ .

6. Nissakia: Στην παραλία του Αγίου Νικολάου, ανάμεσα στη Λούτσα και τη Ραφήνα, οι surfers της πόλης έχουν φτιάξει το δικό τους στέκι. Στην παραλία τα νερά είναι πολύ ρηχά και με αρκετό αέρα και κύμα, ό,τι πρέπει δηλαδή για τους surfers. Πάνω ακριβώς στην άμμο, βρίσκεται τοποθετημένο το café bar Nissakia όπου μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας από νωρίς, ενώ θα ρίχνετε και μια γρήγορη βουτιά στη θάλασσα για να δροσιστείτε. Δοκιμάστε επίσης, το νόστιμο club sandwich με κοτόπουλο και τη νησιώτικη ατμόσφαιρά του, ακούγοντας το κύμα. Πληροφορίες: Καρύστου 29, Λούτσα, 22940 26323, www.nissakia.gr .

Nissakia

7. Split bar Olympico: Στην καρδιά του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, απέναντι από την Ολυμπιακή Μαρίνα, βρίσκεται το Olympico, ένα πολυμορφικό café-restaurant που μοιάζει να αιωρείται στον Αργοσαρωνικό. Οι εσωτερικοί χώροι του έχουν μια pop πινελιά και πολύ χρώμα, ενώ η μεγάλη εξωτερική βεράντα με τους καναπέδες και τα καθίσματα μπροστά στη θάλασσα, σίγουρα θα σας κερδίσει με τη θέα και τη δροσιά της. Πληροφορίες: Εθνάρχου Μακαρίου 10, Νέο Φάληρο, Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, 210 4834774, 210 4834720, www.olympico-cafe.gr .

8. Jalouse: Οι ανατολικές ακτές της Αττικής είναι εκείνες οι οποίες δεν έχουν «πολυφορεθεί» όσο οι νότιες, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια, ότι έχουν έλλειψη προτάσεων για έναν απολαυστικό καφέ στην παραλία. Το Jalouse άνοιξε φέτος τις πόρτες του στο Πόρτο Ράφτη, στον χώρο που φιλοξενούσε το παλιό «Kalua» και δίνει μια όμορφη επιλογή για καφέ δίπλα στο κύμα, σε τραπεζάκια ή ξαπλώστρες, με αντηλιακό ή χωρίς. Πληροφορίες: Λεωφόρος Αυλακίου 100, Πόρτο Ράφτη, 22990-71296, http://on.fb.me/JDEU4n .

Jalouse

9. Kouros Club: Το Kouros Club βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας. Ο κόλπος της Αναβύσσου είναι μια περιοχή ιδιαίτερα δημοφιλής στους λάτρες του windsurf, λόγω των καιρικών συνθηκών που τους επιτρέπουν ν’ απολαμβάνουν το αγαπημένο τους σπορ καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Εσείς, ακόμα κι αν δεν αγαπάτε τα θαλάσσια σπορ, κάντε μια στάση για μια βουτιά και μετά για άραγμα με καφέ και τσιμπολόγημα μέχρι αργά. Πληροφορίες: 50ο χλμ. Παραλιακής Αθηνών-Σουνίου, Παραλία Αλυκών, Ανάβυσσος, 22910 40804, http://kourosclub.gr .

10. Αγνάντι: Κάπου ανάμεσα στη λίμνη της Βουλιαγμένης και την κεντρική πλατεία της περιοχής, βρίσκεται ένας ξεχωριστός χώρος, κάτω από τα δέντρα και δίπλα στη θάλασσα, όπου μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας με θέα το απέραντο γαλάζιο, αλλά και τη χερσόνησο της Βουλιαγμένης. Αποτελεί χρόνια τώρα ένα κλασικό hot spot των Νοτίων Προαστίων, με γήινες αποχρώσεις και άνετη και οικεία ατμόσφαιρα. Πληροφορίες: Λεωφόρος Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη, 210 9670913, www.agnadicafe.gr .

Αγνάντι

11. Πισίνα: Εδώ το πρώτο πράγμα που βλέπεις δεν είναι μόνο η θάλασσα αλλά… και η πισίνα, εξ ου και το χαρακτηριστικό όνομα του χώρου. Από το 2004, η Πισίνα προσφέρει στον Πειραιά και στα περίχωρα έναν χώρο με προσεγμένη ατμόσφαιρα και διακόσμηση όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, αλλά και ένα υπέροχο γεύμα με φόντο το γαλάζιο της θάλασσας αλλά και της… πισίνας. Πληροφορίες: Ακτή Θεμιστοκλέους 25, Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, 210 4511324, www.pisinacafe.gr .

12. Moorings: Αν θέλετε να αφιερώσετε μια ολόκληρη μέρα για να δείτε… αν κουνιούνται οι βάρκες, τότε το Moorings είναι ο τέλειος προορισμός για εσάς. Δίπλα στην παραλία της Βουλιαγμένης και μπροστά από τη Μαρίνα του Λαιμού, μπορείτε να χαζεύετε για ώρες τη θάλασσα, πίνοντας τον καφέ σας με την… υψηλή κοινωνία. Πληροφορίες: Μαρίνα Βουλιαγμένης, Βουλιαγμένη, 210 9670659, www.moorings.gr .

Moorings

13. Εν πλω: Δίπλα ακριβώς (ή επάνω ακριβώς, αν θέλετε) στη θάλασσα, το Εν Πλώ αποτελεί ένα αγαπημένο all day bar-restaurant στη Βουλιαγμένη. Από το πρωί έως το βράδυ, είναι σημείο συνάντησης όλων των ηλικιών που απολαμβάνουν τον καφέ, το γεύμα ή το ποτό τους, σε έναν άνετο χώρο, που αφήνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη θάλασσα. Πληροφορίες: Λεωφόρος Ποσειδώνος 4, Βουλιαγμένη, 210 9671770-2, www.en-plo.gr .

14. Καράβι–Μωραϊτης: H παραλία του Σχινιά, εκτός από αμέτρητες επιλογές για καλοκαιρινά σπορ, σας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσετε τον καφέ σας πάνω στην άμμο. Ο ιδιαίτερης αισθητικής χώρος στο Καράβι ή λίγο πιο δίπλα στον Μωραΐτη, θα σας ανταμείψει με μπόλικο χάζι και καλοκαιρινή δροσιά. Πληροφορίες: Καράβι, Παραλία Μαραθώνα, Σχινιάς, Λ. Ποσειδώνος 198, 2294055950, www.karavi.gr και Μωραϊτης, Ποσειδώνος 146, 22940 55965, www.moraitis-sports.gr .

Καράβι

15. Bolivar Beach Bar: Στην ακτή Ήλιου στον Άλιμο, περιμένει τους λάτρεις του καλοκαιριού και των beach parties το Bolivar, με ατμόσφαιρα Καραϊβικής. Μεγάλοι κορμοί στηρίζουν την εξωτική χορτάρινη σκεπή του bar δίπλα στην θάλασσα και η θέα προς τον σχεδόν κλειστό κόλπο θα ανταμείψει όποιον επιλέξει το συγκεκριμένο μέρος για καφέ ή μπάνιο, χωρίς να χρειαστεί να κάνει ολόκληρο «ταξίδι» για να απλωθεί στην ξαπλώστρα. Πληροφορίες: Ακτή του Ήλιου Λεωφόρος Ποσειδώνος, Άλιμος, 697 0367684, www.facebook.com/BolivarBeachBar .

16. Virgin Prova-La Costa: Στην παραλία του Ζούμπερι, λίγο μετά τη Ραφήνα και πριν τη Νέα Μάκρη, αράξτε σε μία από τις ξαπλώστρες του La Costa, πάνω στα χαλίκια της παραλίας ή πιάστε μια καλή θέση στη μπάρα του Virgin Prova, για έναν παγωμένο καφέ ή ένα δροσερό φρουτένιο cocktail. Πληροφορίες: La Costa, Παραλία Ζούμπερι, Νέα Μάκρη, 22940 50071, http://on.fb.me/Ll3vrr και Virgin Prova, Λεωφόρος Ποσειδώνος 37, Νέα Μάκρη 22940-94060, http://on.fb.me/Ll3GmH .

La Costa

17. Mojito Bay: Το beach bar–restaurant στην Παραλία Λομπάρδας στην Αγία Μαρίνα, επί της λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, είναι ένας ιδανικός all day χώρος όπου εκτός από το μπάνιο και την ηλιοθεραπεία σας, μπορείτε να απολαύσετε τα δροσιστικά cocktails ή τον freddo σας, mainstream ή house μουσικές επιλογές και χορό μέχρι αργά το βράδυ. Τι καλύτερο για να ξεγελάσεις το μυαλό σου, πριν ή μετά τις πραγματικές διακοπές; To opening party του έχει προγραμματιστεί για τις 8 Ιουνίου με τον Μύρωνα Στρατή, τον Ησαΐα Ματιάμπα και τον Παναγιώτη Τσακαλάκο. Πληροφορίες: Παραλία Λομπάρδας, Αγία Μαρίνα, (33,5 χλμ Αθηνών–Σουνίου), 22910 78950, www.mojitobayclub.com , www.facebook.com/MojitoBayClub .

Και λίγο πιο… έξω από την Αττική

18. Mostar, Χαλκίδα: Αν έχετε όρεξη να χαζέψετε τα «τρελά» νερά της Χαλκίδας από ψηλά, το Mostar αποτελεί την ιδανική επιλογή. Ακριβώς επάνω στην παλιά γέφυρα της Χαλκίδας, προσφέρει εξαιρετική θέα στο θαλάσσιο πέρασμα της πόλης, mainstream προσεγμένο περιβάλλον και δυνατά beats το βράδυ. Πληροφορίες: Παλαιά Γέφυρα, Χαλκίδα, 22210-81213, www.facebook.com/groups/8875035546/ .

Mostar

19. Cariocas Beach Bar, Αλεποχώρι: Αν και λίγο έξω από τα στενά όρια της Αττικής, το Cariocas Beach Bar βρίσκεται πάνω στην παραλία του Σχοίνου στο Αλεποχώρι, προσφέροντας μια καλή επιλογή για όσους θέλουν να βουτήξουν σε καθαρά νερά, κάνοντας ταυτόχρονα και μια ημερήσια απόδραση. Εδώ θα απολαύσετε και μουσικά live ορισμένες ημέρες τους καλοκαιριού, για να χορέψετε με την ψυχή σας πάνω στην άμμο. Πληροφορίες: Cariocas Beach Bar, παραλία Σχοίνου, Αλεποχώρι, 6986779984, www.cariocas.gr .

20. Ypanema, Λουτράκι: Το Λουτράκι φυσικά δεν είναι στην πόλη μας, αλλά η απόστασή του από αυτή δεν είναι απαγορευτική για μια allday απόδραση. Ξεκινήστε τη μέρα σας απολαμβάνοντας έναν καλοφτιαγμένο καφέ ή έναν φρέσκο χυμό στα τραπεζάκια πάνω ακριβώς από τη θάλασσα και αν σας κάνει κέφι, ρίξτε και μια βουτιά. Όσο η ώρα περνάει, η ατμόσφαιρα γίνεται πιο lounge και η μουσική σιγά σιγά δυναμώνει. Πληροφορίες: Λιμνοθάλασσα Ηραίου, Λουτράκι, 27410 91225, www.ypanema.gr .

Ypanema

ΒΑΛΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

[email protected]