Τα Michelin της Αθήνας αστράφτουν και πάλι

estiatorio
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν στις Βρυξέλλες τα βραβευμένα εστιατόρια στις κύριες πόλεις της Ευρώπης και η Αθήνα παραμένει να… αστράφτει σταθερά με τα επτά «αστέρια» της.

Έφτασε πάλι και η στιγμή, όπως κάθε χρόνο, που οι επαγγελματίες σεφ καρδιοχτυπούν για να δουν αν το εστιατόριό τους βρίσκεται στον περιβόητο Οδηγό Michelin, έναν οδηγό που αποτελεί κάτι σαν τα Όσκαρ της μαγειρικής.

Με ιστορία που μετράει περισσότερα από 100 χρόνια, ο οδηγός Michelin εκδίδεται από τη γαλλική ομώνυμη εταιρία και «μοιράζει» αστέρια στα εστιατόρια, δίνοντάς τους μια θέση ανάμεσα στα καλύτερα, από 44 μεγάλες πόλεις και 20 ευρωπαϊκές χώρες. Οι κριτικοί, λεγόμενοι και «επιθεωρητές», είναι πάντα ανώνυμοι, ενώ τα γεύματά τους και τα έξοδα, καλύπτονται από την εταιρία κι όχι τα εστιατόρια, προκειμένου να διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα και το κάθε εστιατόριο να προσφέρει το πραγματικό προϊόν του.

Φέτος, τα βραβευμένα εστιατόρια ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα για 36η φορά, στις Βρυξέλλες, χωρίς πολλές εκπλήξεις και ιδιαίτερες αλλαγές. Η Αθήνα παραμένει στην ίδια γαστρονομική κλίμακα, με 7 αστέρια συνολικά: 2 στο Funky Gourmet, 2 στη Σπονδή και από 1 στο Varoulko Seaside του Λευτέρη Λαζάρου, στο Botrini’s του Έκτορα Μποτρίνι και στη Hytra.

Μέσα σε όλα να πούμε ότι το Nolan αποτέλεσε νέα προσθήκη στα Bib Gourmand, στα εστιατόρια δηλαδή που διακρίνονται για τη σχέση ποιότητας και τιμής τους, ενώ το Αθήρι και το Οικείο συνεχίζουν και φέτος να αποτελούν μέρος της λίστας. Διαβάστε την εμπειρία μας στο Nolan εδώ.

Τα τυχερά ελληνικά αστέρια

www.varoulko.gr
Varoulko Seaside, Λευτέρης Λαζάρου
Θαλασσινές γεύσεις δια χειρός Λευτέρη Λαζάρου, με αισθητική haute cuisine, δίπλα στη θάλασσα στο Μικρολίμανο. Info: Ακτή Κουμουνδούρου 52, Πειραιάς, 210-5228400

Botrini’s, Έκτορας Μποτρίνι
Το Botrini's βρίσκεται σε μια όμορφη μονοκατοικία με κήπο, με εσωτερικό χώρο σε διάφορα επίπεδα και προσφέρει υψηλή γαστρονομία για όλους, με την έμπνευση του Έκτορα Μποτρίνι. Info: Βασιλέως Γεωργίου Β' 24B, Χαλάνδρι, 210 6857323-4.

Hytra, Τάσος Μαντής
Βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin το εστιατόριο Hytra προσφέρει ελληνική κουζίνα σε αβανγκάρντ στιλ. Βρίσκεται στον έκτο όροφο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και σεφ του είναι ο Τάσος Μαντής. Info: Λεωφ. Συγγρού 107-109, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Νέος Κόσμος, 210-3316767.

Σπονδή, Άγγελος Λάντος
Ακροβατεί ανάμεσα στην παράδοση και το ταλέντο, στην κλασική και τη μοντέρνα γαλλική κουζίνα και κερδίζει συνεχώς διακρίσεις με τα φινετσάτα πιάτα της. Info: Πύρρωνος 5, Παγκράτι, 210 7564021.

Funky Gourmet, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος
Δημιουργικότατη κουζίνα με νέες γεύσεις που δεν φοβάται τους πειραματισμούς, αλλά πάντα ικανοποιεί και τους απαιτητικότερους επισκέπτες. Μίνιμαλ, σύγχρονη διακόσμηση. Info: Παραμυθιάς 13 & Σαλαμίνος, Κεραμεικός, 210 5242727.

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε συμβουλές μαγειρικής που μοιράστηκαν παλιότερα με το click@life ο διάσημος σεφ Λευτέρης Λαζάρου του βραβευμένου Varoulko, όπως και η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος του Funky Gourmet με τα 2 αστέρια Michelin.