Πού να απολαύσετε νόστιμα, ανοιξιάτικα smoothies στην Αθήνα

smoothies
ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Τα smoothies έχουν γίνει τάση τα τελευταία χρόνια, τόσο γι’ αυτούς που προσέχουν τη διατροφή τους και θέλουν να ξεκινήσουν την ημέρα τους με ένα δυναμωτικό ρόφημα, όσο και για όσους απλώς αρέσκονται στη νοστιμιά τους. Αν ψάχνετε κι εσείς να απολαύσετε περίεργους συνδυασμούς με υλικά που δεν βρίσκονται εύκολα στην κουζίνα σας, σημειώστε τις παρακάτω διευθύνσεις.

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του! 

Frοοts Juice Bar
Μπανάνα, βρώμη, λιναρόσπορος, μέλι, γκότζι μπέρι, βατόμουρα, σκόνη κάνναβης, σπόροι chia, είναι μερικά μόνο από τα υλικά που θα βρείτε στα smoothies του Frοοts Juice Bar (από 5,4 ευρώ). Αν περνάτε από αυτόν το φωτεινό χώρο στη γειτονιά της Ακρόπολης, μην παραλείψετε να κάνετε μια στάση στην όμορφη αυλή του και να ξεκινήσετε την ημέρα σας με αντιοξειδωτικές γουλιές. Info: Αθανασίου Διάκου 6 και Πορίνου, Μακρυγιάννη, 210 9222234.

Το Βαζάκι
Το Βαζάκι Juice Bar ήρθε να ικανοποιήσει την υγιεινή τάση της εποχής, με τους χυμούς και τα smoothies του, φτιαγμένα από βιολογικά προϊόντα (από 5,5 ευρώ). Εκεί μπορείτε να φτιάξετε smoothie δικής σας επιλογής με φρούτα εποχής, superfoods, μέλι ή βούτυρο καρύδας ή να διαλέξετε κάποια από τις βιταμινούχες επιλογές του. Ανάμεσα σε αυτές θα βρείτε και smoothies με κεφίρ, το οποίο είναι χειροποίητο και φτιάχνεται στο Βαζάκι από βιολογικό γάλα, αλλά και cold brew smoothie με καφέ ψυχρής εκχύλισης. Info: Αριστοτέλους 33, Χαλάνδρι, 210 6800067.

Apivita Juicy Bee Bar
Aποτελεί το πρώτο βιολογικό juice bar στην Ελλάδα, το οποίο μπορεί εύκολα να μας κάνει να ξεχάσουμε τον πρωινό καφέ και να τον αντικαταστήσουμε με ένα υγιεινό smoothie. Με διάφορους συνδυασμούς με superfoods, εκχυλίσματα βοτάνων, βιταμίνες, όλα σε πρωτότυπες συνταγές που συνδυάζουν βιολογικά μέλια, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη, βότανα, που προέρχονται από τις βιολογικές καλλιέργειες και τα μελίσσια της Apivita, τα smoothies του δεν είναι απλά. Στα υλικά τους θα βρείτε γάλα αμυγδάλου, γάλα από κάσιους και κάνναβη, νερό καρύδας, goji berry, aloe vera και πολλά άλλα, με πολλές επιλογές για smoothies τόνωσης, ευεξίας και ενέργειας. Εμείς δοκιμάσαμε το γλυκό, δροσερό και αντιοξειδωτικό Bee Young Full of Antioxidants (6 ευρώ), που υπόσχεται κάτι από νεανική φρεσκάδα και μας έπεισε εύκολα. Διαβάστε την εμπειρία μας στο Apivita Bar εδώ. Info: Apivita Experience Store 1ος όροφος, Σόλωνος 6, Αθήνα, 210 3640560.

Zoe’s Premium Latteria
Βρίσκεται στην Ακαδημίας σχεδόν 2 χρόνια, «ντυμένο» στα λευκά, δίνοντας έμφαση στα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα οποία προμηθεύεται φρέσκα από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Με αυτά τα γαλακτοκομικά φτιάχνει δροσερά και χορταστικά smoothies, όπως το τονωτικό πράσινο smoothie (3 ευρώ) με σπανάκι, καρότο, πορτοκάλι, ακτινίδιο και τζίντζερ, που δοκιμάσαμε, με λίγο άρωμα από γαρίφαλο. Κι αν το smoothie δεν σας φτάνει, λίγο γιαούρτι στο χέρι με γλυκό του κουταλιού ή φρέσκες κρέμες με επιλεγμένα γαλακτοκομικά είναι ό,τι πρέπει για να συνεχίσετε την ημέρα σας. Διαβάστε την εμπειρία μας στo Zoe’s εδώ. Info: Ακαδημίας 37 και Ομήρου, Κολωνάκι, 213 0344023.

Estrella
Αν μπορείτε να προσπεράσετε τα μπουγατσάν, τις τηγανίτες, τα bagel, τις ομελέτες, την breakfast pizza κ.ο.κ., εδώ θα βρείτε πλούσια, γευστικά και εντυπωσιακά smoothies που συνδυάζουν superfoods, φρούτα εποχής, σοκολάτα, κόκκινα φρούτα κ.λπ. Αν δεν μπορείτε να τα προσπεράσετε, απλώς συνδυάστε τα με το smoothie σας! Διαβάστε την εμπειρία μας εδώ. Info: Ρόμβης 24Α, Αθήνα, 210 3218000.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ