Kozi's: Η Νότια Αφρική στο... burger μας

kozis-i-notia-afriki-sto-burger-mas

ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Όταν η μαμά-πατρίδα κερδίζει στη μάχη της μετανάστευσης, τότε το αποτέλεσμα μπορεί να είναι υπέροχο! Το Κozi’s είναι η τρανή απόδειξη αυτού και ταυτόχρονα, μαρτυρά ότι με μεράκι και ποιότητα μπορείς να πετύχεις… θαύματα.

Άνοιξε τις πόρτες του στα Μελίσσια το 2010 και στο άψε σβήσε έγινε μυστικό στα χείλη των αμέτρητων θαυμαστών του, που ακόμα και σήμερα αυξάνονται συνεχώς.

Το Κozi’s ξεκίνησε τη χαμηλόφωνη πορεία του από τη Νότια Αφρική. Μερικά χρόνια αργότερα όμως, οι «γονείς» του, που κατάγονταν από την Ίμβρο, αποφάσισαν να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη, δίνοντας όμως, μια υπόσχεση: να μην ξεχάσουν ποτέ το νοστιμότατο braai (το αφρικανικό bbq) που απολάμβαναν στην Αφρική.

Έτσι, με την άφιξή τους στην Ελλάδα, ο σκοπός τους ήταν ιερός και με καλή δουλειά, το Kozi’s, όχι μόνο έφερε στη χώρα μας την αφρικανική παράδοση του ψημένου κρέατος, αλλά έμεινε πιστό και στην αρχική του υπόσχεση, κερδίζοντας εκατοντάδες θαυμαστές, που σπεύδουν πια από κάθε γωνιά της Αθήνας για να απολαύσουν τα ζουμερά του burgers και τα καλοψημένα του κρέατα.

Στο δια ταύτα, το Kozi’s έχει να προτείνει ένα λιτό αλλά ουσιαστικότατο μενού, με ορεκτικά, σαλάτες, κυρίως πιάτα και γλυκά. Από τις σαλάτες του, δροσιστικές και χορταστικές είναι η ομώνυμη με προσούτο, μοτσαρέλα, μαρούλι, ρόκα, ντοματάκια cherry και μυστική σος, αλλά και η blue cheese με μαρούλι και ρόκα ανακατεμένα με blue cheese, καρύδια και αχλάδι.

Honey Delight

Από τα ζεστά του ορεκτικά ξεχωρίσαμε το Honey Delight με ψημένο χαλούμι τυλιγμένο σε φέτες προσούτο και σος από μέλι και λεμόνι και φυσικά, τις εξαιρετικές μπρουσκέτες του με ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα, pesto και λιωμένο τυρί επάνω σε μεγάλες φρυγανισμένες φέτες ζεστού ψωμιού. Εξαφανίστε τις αμέσως μόλις φτάσουν στο τραπέζι σας, γιατί αν κρυώσουν, «χάνουν» αισθητά.

Το κρέας του είναι φυσικά, ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Είτε σε μορφή μπριζόλας, είτε σε φιλέτο, είτε σε χορταστικό burger. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το Porco Porco, λεπτοκομμένο ψαρονέφρι σε λωρίδες, εξαιρετικά ψημένο και ζουμερό, τη ντελικάτη μπριζόλα Chakalaka με νοτιοαφρικανικά μπαχαρικά, αλλά και το εξαιρετικό Rib Eye που σίγουρα θα σας τρελάνει.

Rib eye

Εκτός όμως, από τα «ατόφια» κρέατα του Kozi’s, πόλο έλξης αποτελούν και τα XL burgers του. Το κλασικό Kozi's Burger, έχει ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι , με μοτσαρέλα, μαρούλι, ντομάτα και κρεμμύδι, το πληθωρικό Chicken Licken Burger κρύβει μέσα του ένα μεγάλο φιλέτο ψητό στήθος κοτόπουλο, με μπέικον, μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι και honey mustard σος, ενώ το Mala Mala Burger είναι εντυπωσιακά νόστιμο, με μπιφτέκι κοτόπουλο, μπέικον, μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι και honey mustard σος.

Από επιδόρπια, επιλέξτε ανάμεσα σε Cheesecake, Oreo Cheesecake, Pannacotta, καρυδόπιτα με παγωτό και μους σοκολάτας.

Kozi's Burger

Αξίζει να σημειωθέι ότι η λίστα κρασιών του αποτελείται από νοτιοαφρικανικές ετικέτες, όλες ειδικά διαλεγμένες μια προς μια. Μετά από όλα αυτά, ο κόσμος που κάνει κάθε μέρα (όλη μέρα) ουρά, περιμένοντας να βρει ένα τραπέζι, φυσικά και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο από τις εξαιρετικές τιμές του καταλόγου… Σπεύσατε!

Πληροφορίες: Παναγή Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια, Αθήνα, 210 8101584, www.kozis.com , www.facebook.com/Kozis.MeetnEat#!/Kozis.MeetnEat .

ΒΑΛΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

[email protected]