Πέντε αγαπημένα πιάτα από διάσημες εθνικές κουζίνες (και πού να τα δοκιμάσετε)

enchiladas
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Γυρνάμε τον κόσμο με πέντε δημοφιλή πιάτα και σας αποκαλύπτουμε πού να τα δοκιμάσετε στην Αθήνα.

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του! 

Enchiladas, μεξικάνικη κουζίνα
Οι enchiladas έχουν τις ρίζες τους στην εποχή των… Μάγια, όταν στο Μεξικό έτρωγαν tortillas καλαμποκιού τυλιγμένες σε μικρά ψάρια. Στις μέρες μας, οι tortillas από καλαμπόκι ή αλεύρι γεμίζονται με θαλασσινά, φασόλια, λαχανικά, κρέας, τυρί ή όλα τα παραπάνω μαζί και μετατρέπονται σε enchiladas όταν τους περιχύνουν σάλτσα τσίλι, φτιάχνοντας το τέλειο μεξικάνικο πρωινό. Πού να το δοκιμάσετε: Στο Amigos της Νέας Σμύρνης (Μ. Αλεξάνδρου 70, 210 93 32 220) ή της Γλυφάδας (Κύπρου 65, 210 89 83 167), το οποίο φημίζεται για τη μεξικάνικη κουζίνα του. Μην παραλείψετε να περάσετε και από την tequileria για μαργαρίτα. Διαβάστε την εμπειρία μας στο Amigos εδώ.

www.wikipedia.org
Pad Thai, ταϊλανδέζικη κουζίνα
Το Pad Thai είναι από τα δημοφιλέστερα πιάτα της Ταϊλάνδης στον κόσμο. Υπάρχει ένας άπειρος αριθμός παραλλαγών του, αλλά συνήθως σερβίρεται ως noodles με τόφου, κρεμμυδάκια και φιστίκια. Στις τελευταίες πινελιές βρίσκεται και η σάλτσα ψαριού, ζάχαρη, το τσίλι σε σκόνη και τα αλεσμένα φιστίκια για εξτρά γεύση. Πού να το δοκιμάσετε: Στο Blue Bamboo (Κυδαντιδών 24, Άνω Πετράλωνα, 210 3423124), που είναι άκρως αρωματικό.

Maki και nigiri, ιαπωνική κουζίνα
Το maki θα το συναντήσετε και ως sushi roll και είναι ένας ή δύο τύποι ψαριού, μαζί με λαχανικά τυλιγμένα με ρύζι σε φύκι, κομμένο σε μικρές ροδέλες στο μέγεθος μιας μπουκιάς. Τα maki είναι η πιο καλή λύση για ξεκίνημα και για όσους δεν αισθάνονται άνετα με το ωμό ψάρι. Το nigiri αναφέρεται σε φέτες ωμού ψαριού που τοποθετούνται πάνω σε μια οβάλ μπάλα από ρύζι και συνήθως τους προστίθεται ελάχιστη ποσότητα wasabi (καυτερή πράσινη πάστα) και σάλτσα σόγιας. Πού να τα δοκιμάσετε: Πολύ ιδιαίτερα maki και nigiri θα δοκιμάσετε στο K for Kiku του Νέου Ψυχικού (Περικλέους 7, Ψυχικό, 210 677 6759), το πιο προσιτό Kiku της γνωστής αλυσίδας. Οι πιο δυνατές τσέπες, μπορούν να προτιμήσουν το Kiku του Κολωνακίου. Διαβάστε την εμπειρία μας στο K for Kiku εδώ.

shutterstock
Tandoori chicken, ινδική κουζίνα
Ένα από τα πιο γνωστά πιάτα της ινδικής κουζίνας και μια σίγουρα απολαυστική επιλογή: κοτόπουλο που έχει μαριναριστεί επί ώρες σε μια πάστα από γιαούρτι και μπαχαρικά, ψημένο σ’ ένα πήλινο σκεύος (το λεγόμενο tandoori)  που είναι ο παραδοσιακός τους φούρνος. Πού να το δοκιμάσετε: Στον όμορφο χώρο του Little India (Κρήνης 2 Ν.Ερυθραία, 2130328876-7), μην παραλείποντας να δοκιμάσετε και το ινδικό παραδοσιακό ρόφημα lassi με βάση το γιαούρτι. Διαβάστε την εμπειρία μας στο Little India εδώ.

shutterstock
Pasta Carbonara, ιταλική κουζίνα
Λανθασμένα θεωρείται η πλούσια κρεμώδης μακαρονάδα με μπέικον, αφού στην πραγματικότητα, η αυθεντική συνταγή της καρμπονάρα σνομπάρει την κρέμα γάλακτος. Συνδυάζει ωμό αυγό με μπέικον, πεκορίνο ή παρμεζάνα και μαύρο πιπέρι. Δημιουργεί ένα αποτέλεσμα ακαταμάχητο που ταιριάζει άψογα με σπαγγέτι, αλλά μπορείτε να τη δοκιμάσετε και με λιγκουίνι, ριγκατόνι και άλλους τύπους ζυμαρικών. Πού να τη δοκιμάσετε: Στο Dai Due Amici (Αγίου Γεωργίου 28, Χαλάνδρι 21 68009600), ένα από τα πιο εκπλεπτυσμένα και προσεγμένα εστιατόρια ιταλικής κουζίνας που έχουμε επισκεφτεί. Διαβάστε την εμπειρία μας στο Dai Due Amici εδώ.

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του!