Πού να αγοράσετε τα πιο νόστιμα σοκολατένια αβγά

afoi-asimakopouloi
ΤΡΙΤΗ, 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Το σοκολατένιο αβγό είναι συνώνυμο του Πάσχα και το λαχταρούν το ίδιο μικροί και μεγάλοι. Είτε θέλετε να πάρετε για τα παιδιά και τα βαφτιστήρια σας, είτε για εσάς τους ίδιους, δείτε πού θα βρείτε τα καλύτερα.

Μουσική, Εικαστικά, Βιβλίο και όλα τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης 

Αφοί Ασημακόπουλοι
Περνώντας από γενιά σε γενιά, το θρυλικό ζαχαροπλαστείο στη Νεάπολη Εξαρχείων δεν σταματά από το 1915 να «γλυκαίνει» την πόλη. Κάθε Πάσχα, τα πασχαλινά αβγά, λαγουδάκια, κοκοράκια κ.ο.κ. κάνουν θραύση σε μικρούς και μεγάλους, ενώ τις εντυπώσεις κλέβει και το τσουρέκι που πρέπει να δοκιμάσετε. Info: Χαρ. Τρικούπη 82, Εξάρχεια, 210 3610092.

Μέλισσα
Στα δυτικά προάστια, προς Περιστέρι μεριά, η Μέλισσα μετρά ήδη 92 χρόνια… γλύκας, με ολόφρεσκα γλυκά, σοκολατένια και μη, καμωμένα με βιολογικά υλικά. Αυτή την εποχή, η έμπνευση στα σοκολατένια αβγά είναι αστείρευτη, γι’ αυτό και κυκλοφορούν σε διάφορα είδη και σχέδια. Info: Εθνάρχου Μακαρίου 43, Περιστέρι, 210 5711055.

Désiré
Από το 1962, το ζαχαροπλαστείο Desiré στο Κολωνάκι είναι από τα λίγα παραδοσιακά καταστήματα (με εργαστήριο που λειτουργεί στον ίδιο χώρο), που συνδυάζει το παλιό γαλλικό στυλ με τα παραδοσιακά γλυκά. Από την ποικιλία των γλυκών του δεν λείπουν και τα ολόφρεσκα σοκολατένια αβγά, σε διάφορα σχέδια και πάντα με την εγγύηση ποιότητας του ζαχαροπλαστείου. Κι αν θέλετε, προτού φύγετε για το σπίτι, μπορείτε να χαλαρώσετε στον ξεχωριστό χώρο του, για να απολαύσετε τον καφέ σας, καθώς και να δοκιμάσετε τα παραδοσιακά του γλυκά. Info: Δημοκρίτου 6, Κολωνάκι, 210 3632333.

Leonidas
Όσοι έχετε δοκιμάσει φρέσκια βέλγικη σοκολάτα από τα καταστήματα leonidas, καταλαβαίνετε ότι και τα πασχαλινά αβγά του είναι δύσκολο να πέσουν έξω. Με περισσότερα από 80 διαφορετικά είδη σοκολάτας, κακάο από τις καλύτερες ποικιλίες, φουντούκια από την Τουρκία και αγνά υλικά, ο leonidas φροντίζει να διατηρεί πάντα αρμονία στις σοκολάτες του και τα πασχαλινά αβγά δεν μένουν πίσω. Info: Ολυμπιονικών 220 & Λυκούργου, 21300 94434, Φάρος Ψυχικού, Καψάλη 3 Κολωνάκι, 210 7222949, Λ. Κηφισίας 37Α Shop in shop, Attica Golden Hall, 211 1814 047.

Palet Patisserie
Στα νότια προάστια, τα πασχαλινά αβγά του Palet φτιάχνονται με δική τους σοκολάτα κι όχι του εμπορίου, κάτι που τα κάνει ακόμη πιο λαχταριστά. Με ιστορία που κρατά 40 χρόνια από την Κωνσταντινούπολη, το ζαχαροπλαστείο Palet στον Άλιμο μπορεί να μην είναι το πιο οικονομικό της λίστας, εγγυάται, όμως σπιτικά γλυκά, που υπερέχουν σε ποιότητα και γεύση. Αν βρεθείτε προς τα εκεί, δοκιμάστε οπωσδήποτε και τα πασχαλινά cupcakes. Info: Λεωφόρος Καλαμακίου 16, Άλιμος, 210 9828154.

Αριστοκρατικόν
Άλλο ένα ζαχαροπλαστείο-θρύλος στο κέντρο της Αθήνας, το Αριστοκρατικόν αποτελεί σχεδόν συνώνυμο με την παράδοση της αυθεντικής σοκολάτας, από το 1928 μέχρι σήμερα. Κάθε Πάσχα πλημμυρίζει με σοκολατένια αβγά, με κάθε ένα να είναι φτιαγμένο από τα αγνότερα και καλύτερα ελληνικά προϊόντα. Αν πρόκειται να μιλήσουμε για σοκολατένιο ντελίριο, το Αριστοκρατικόν… κερδίζει, ειδικά αν βρεθείτε ποτέ στο εργαστήριό του στην οδό Ισαύρων, το οποίο μοσχοβολά σοκολάτα πλησιάζοντας στην είσοδο! Info: Βουλής 7 Σύνταγμα 210 32 20 546.

Μόδα και Ομορφιά με προτάσεις και tips από τους ειδικούς του στυλ, Πάρτε ιδέες!