Meat House: «Δυνατή» σχάρα και τραπεζάκια έξω...

meat-house-dunati-sxara-kai-trapezakia-ekso

ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Με περισσότερα από δύο χρόνια ζωής, το Meat House φροντίζει το στομάχι μας με το παραπάνω, προτείνοντας ελληνικές γεύσεις και «δυνατή» σχάρα.

Σε έναν ζεστό και φιλικό χώρο, με διακριτικά μοντέρνες πινελιές και φροντισμένη αυλή, πάνω στην κεντρική λεωφόρο της Νέας Σμύρνης, λειτουργεί το Meat House ως μια μοντέρνα ελληνική ταβέρνα, με εξαιρετικές γευστικές προτάσεις και μαεστρία στα κάρβουνα.

Ο χώρος του ανήκει σε μια παλιά μονοκατοικία επί της Ελ.Βενιζέλου με κυρίαρχο το λευκό χρώμα, ενώ η αυλή στο πίσω μέρος, προσφέρει ησυχία για να απολαύσεις το φαγητό σου ήρεμα κάτω από την πέργκολα και τις νεραντζιές.

Το κρέας -όπως προδίδει και το όνομα «Meat House»- αποτελεί το δυνατό του σημείο, με τη σχάρα να παίρνει φωτιά και τα κρέατα να γίνονται το ένα πιο νόστιμο από το άλλο. Ζουμερά κρεατικά, δροσερές σαλάτες και νόστιμα κρύα αλλά και ζεστά ορεκτικά, δημιουργούν τον κατάλογο του Μeat House, ενώ νέα πιάτα έκαναν μόλις την εμφάνισή τους και ήμασταν οι πρώτοι που τα δοκιμάσαμε.

Μια πρωτότυπη σαλάτα με ρόκα, καρπούζι, φέτα και μπαλσάμικο με μέλι μας φέρνει παιδικές αναμνήσεις από τον συνδυασμό του φρούτου και του τυριού, δροσίζοντας ταυτόχρονα και τον ουρανίσκο μας και ανοίγοντάς μας την όρεξη για τα κυρίως πιάτα (αν δεν την βρείτε στον κατάλογο ζητήστε τη). Δύο πιτούλες γεμιστές με κομματιασμένη καλοψημένη πανσέτα, πιπεριές, ανανά, γκούντα και γλυκόξινη σάλτσα (8,50€), δένει την ελληνική με την μεξικάνικη γεύση, δημιουργώντας έναν νόστιμο συνδυασμό.

Το τσιγαριστό συκώτι με ασύρτικο κρασί, πιπεριές και κρεμμύδια (8,50€) ήταν πραγματική αποκάλυψη, με το κρέας του να είναι αψεγάδιαστα ψημένο και τα λαχανικά να του ταιριάζουν γάντι, χωρίς να υπερκαλύπτουν την εξαιρετική γεύση του τρυφερού συκωτιού.

Από τα κυρίως πιάτα, ό,τι ψητό κι αν επιλέξετε, δεν θα απογοητευτείτε, καθώς στο Μeath House δουλεύουν με μαστοριά τη σχάρα. Παϊδάκια (32€/κιλό), κεμπάπ με δροσερό γιαούρτι και πιτούλες (9,20€), μπριζολάκια χοιρινά με ντομάτα και κρεμμύδι (9,80€) ή καλαμάκι χοιρινό, κοτόπουλο και κοτομπέικον είναι λίγες μόνο από τις ψητές επιλογές που έχετε.

Ενδεικτικό της μαεστρίας του Meat House στο κρέας, είναι και τα burgers. Ένα burger με ψητό κοτόπουλο (6,90€) κι ένα με μπιφτέκι γαλοπούλας (7,10€), ολοκλήρωσαν τα πιάτα του δείπνου μας. Τόσο το ψωμί του burger όσο και το περιεχόμενό του ήταν υπερμεγέθη και πεντανόστιμα. Ιδιαίτερα το μπιφτέκι γαλοπούλας θα ενθουσιάσει σίγουρα με τη γεύση του όσους το επιλέξουν, σε αντίθεση με τα συνηθισμένα μπιφτέκια γαλοπούλας που είναι τις περισσότερες φορές άνοστα και σκληρά. Το συγκεκριμένο ήταν αφράτο και εξαιρετικά νόστιμο, με έντονο το άρωμα του δυόσμου, ενώ οι τηγανητές πατάτες που συνόδευαν και τα δύο πιάτα ήταν χειροποίητες, κομμένες στο χέρι.

Εναλλακτικά, για όποιον προτιμά κάτι εκτός σχάρας, όσο συνηθισμένη κι αν ακούγεται μια επιλογή φιλεταρισμένου κοτόπουλου αλά κρεμ (9,10€), εδώ ήταν απλά υπέροχη. Η κρέμα γάλακτος έδενε όμορφα τη σάλτσα με τα μανιτάρια και το μπέικον, ενώ το ρύζι που συνόδευε το κρέας ήταν ιδανικά βρασμένο και ταίριαζε με το μαλακό στήθος του κοτόπουλου

Στα συν πρέπει να σημειώσετε τις αρκετά μεγάλες μερίδες του μαγαζιού, το ευγενέστατο σέρβις που σε «σκλαβώνει», αλλά και τις τιμές των πιάτων που είναι ιδιαίτερα φιλικές.

Αν είστε από τους τυχερούς μάλιστα, που μένουν στην Νέα Σμύρνη ή την γύρω περιοχή, θα μπορείτε να απολαύσετε ένα πληθωρικό μενού στον καναπέ του σπιτιού σας. Επιλέξτε κάποιες από τις τυλιχτές λιχουδιές του μενού (πίτα κεμπάπ, κυπριακή πίτα με χοιρινό γύρο), ένα γευστικότατο mix grill ή κάποιο από τα πιάτα της ώρας που έχουν πολλή πέραση και είναι ζουμερά και καλοψημένα (μπιφτέκι γεμιστό με τυρί, σπαλομπριζόλα με το κόκκαλο, σνίτσελ κοτόπουλο με κρούστα τυριού και πολλά ακόμα). Από το delivery menu βέβαια, δεν λείπουν και οι προσφορές. Αναζητήστε τις…

Πληροφορίες: Meat House, Ελ. Βενιζέλου 57, Νέα Σμύρνη, 210 9328638, www.meathouse.gr , 15-20€.

ΒΑΛΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

[email protected]