Τσουγκρίζουμε με ποτήρια κρασιού που δε σπάνε

krasi-potiri
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Το ποτήρι που θα πιούμε το κρασί μας έχει μεγάλη σημασία για να το απολαύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο και το krasiagr.com ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο, αυτό των ανθεκτικών ποτηριών.

Όλες οι παραστάσεις και οι πρωταγωνιστές τους, θεατρικά νέα, κριτικές και συνεντεύξεις

Μια από τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις στο krasiagr.com αφορά τα ποτήρια κρασιού, με τους αναγνώστες ψάχνουν να μάθουν πρακτικές πληροφορίες όπως «τι ποτήρι κρασιού να προτιμάμε; κρυστάλλινο ή γυάλινο;», «πώς να επιλέξουμε το σωστό ποτήρι κρασιού» ή ακόμα πιο εξειδικευμένα, ψάχνουν «σε τι διαφέρει  το ποτήρι κρασιού Μπορντό από τα ποτήρια άλλων ποικιλιών». Σε αυτά, προσθέτουμε σήμερα άλλη μια κατηγορία και μαθαίνουμε για άθραυστα και ανθεκτικά ποτήρια κρασιού.

Άθραυστα ποτήρια κρασιού
Τα άθραυστα ποτήρια κρασιού συνήθως δεν είναι κατασκευασμένα από πραγματικό γυαλί, αλλά από άλλα υλικά όπως καλής ποιότητας πολυεστέρα. Θα λέγαμε, λοιπόν, ότι είναι πιο κοντά στο ακρυλικό παρά στο κρύσταλλο ή στο γυαλί. Ενώ συνήθως είναι ποτήρια που ανήκουν στην κατηγορία Indoors/outdoors, είναι αρκετά κομψά για να τα χρησιμοποιήσουμε μέσα στο σπίτι για ένα καλό δείπνο, αλλά και πρακτικά ώστε να τα χρησιμοποιήσουμε για σερβίρισμα έξω στον κήπο. Χρησιμοποιούνται συνήθως σε πισίνες, παραλία, beach bars κ.ο.κ.

Ανθεκτικά ποτήρια κρασιού
Τα unbreakable-άθραυστα ποτήρια (που δεν σπάνε ποτέ) δεν είναι το ίδιο με τα ανθεκτικά (που σπάνε αν το επιδιώξεις). Αυτά που ονομάζονται ανθεκτικά ποτήρια κρασιού (break-resistant) φτιάχνονται από γυαλί, αλλά εμπλουτίζονται και με άλλα υλικά για να γίνουν πιο ανθεκτικά στο σπάσιμο. Αυτά τα ποτήρια είναι ιδανικά για τις καθημερινές ανάγκες σερβιρίσματος και αρκετά κομψά για ένα επίσημο δείπνο, γιατί είναι σχεδόν άθραυστα από φυσιολογική φθορά. Έτσι, αν ένα τέτοιο ποτήρι πέσει πάνω στο τραπέζι κατά την διάρκεια του γεύματος, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα σπάσει. Θα σπάσει, όμως, αν πέσει σε πλακάκι ή μια σκληρή εξωτερική επιφάνεια, γιατί δεν συνίσταται για χρήση σε εξωτερικούς χώρους.

Πηγή: krasiagr.com