Η μοναδική μικροζυθοποιία της Αθήνας έχει κάθε λόγο να το γιορτάσει

noctua-big-mouth
ΤΡΙΤΗ, 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Χειροποίητες μπίρες και ψητές λιχουδιές μέσα από ένα bbq μενού και τη συνεργασία της αθηναϊκής μικροζυθοποιίας με το Big Mouth. Μας ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό. Κι όμως είναι, και μοιάζει με γιορτή.

Η Noctua είναι εδώ και περίπου 1 χρόνο αποτελεί το καμάρι της Αθήνας, αφού είναι η μοναδική μικροζυθοποιία στο κέντρο της πόλης. Η ιστορία των τεσσάρων φίλων (Δημήτρης Γιαννόπουλος, Ορφέας Δημόπουλος, Ιάσωνας Παναγιωτόπουλος και Χρήστος Βασιλειάδης) που αποτελούν τους δημιουργούς της είναι πλέον γνωστή: βρήκαν ένα παλιό συνεργείο αυτοκινήτων στην Πειραιώς 124, διαμόρφωσαν το χώρο και αποφάσισαν να φτιάξουν τη δική τους μπίρα, ως λάτρεις και γνώστες της.

Μόδα και Ομορφιά με προτάσεις και tips από τους ειδικούς του στυλ, Πάρτε ιδέες!

Στη Noctua με σήμα την κουκουβάγια ζυμώνονται μπίρες, τις οποίες εμπνεύστηκαν οι δημιουργοί τους από craft μπίρες που τους συγκίνησαν την πρώτη φορά που τις δοκίμασαν και θέλουν να μεταδώσουν αυτή την εμπειρία σε όσο περισσότερους και περισσότερες γίνεται. Μπίρες που δεν θέλουν να έχουν σχέση με αυτές των μεγάλων πολυεθνικών ζυθοποιείων, όπως η Night Vision Black IPA με έντονες τροπικές μυρωδιές με δυνατό σώμα στη γεύση και σκοτεινό μαύρο χρώμα και η μυρωδάτη και γευστική Head Twister Ale.

Με αυτά τα δεδομένα, ετοιμάζεται μια... γιορτή στο τέλος του Απριλίου, όπου η μικροζυθοποιία Noctua και το Big Mouth θα ετοιμάσουν ένα All Day Barbeque, με την μπίρα και τα ψητά να πρωταγωνιστούν. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 29 Απριλίου από νωρίς, στις 12:00 το μεσημέρι, ο πεζόδρομος της Γυφτοπούλου θα μοσχομυρίσει από τις ψητές λιχουδιές που θα έχει δημιουργήσει αποκλειστικά για την ημέρα ο σεφ του Big Mouth, Γιάννης Αραπακόπουλος, αντλώντας έμπνευση από τις χειροποίητες μπίρες της μικροζυθοποιίας Noctua.

Το B.B.Q. menu θα περιλαμβάνει:
Pork Ribs w/ Noctua B.B.Q. sauce: Χοιρινά παϊδάκια γλασαρισμένα με B.B.Q. sauce και αρωματισμένα με Noctua Night Vision Black IPA. Συνοδεύονται με ανάμικτη σαλάτα τουρσί μαριναρισμένη σε Noctua Head Twisted Pale Ale.

Pickled Burger: Burger σε ψωμάκι brioche με 100% μοσχαρίσιο μπιφτέκι, ψητό bacon, τυρί cheddar, ψητά κρεμμύδια, iceberg, pickled mayo sauce.

Vegan Burger: Λαχταριστό burger σε πολύσπορο ψωμί με μανιτάρι Porto Bello, φρέσκια σάλτσα ντομάτας αρωματισμένη με τρούφα, κίτρινη πιπεριά, baby ρόκα και chutney γλυκιάς κολοκύθας.

Ακόμη, θα βρείτε τις μπίρες Noctua σε ειδικές τιμές και στη συνέχεια θα ακολουθήσει after party για να «κάψετε» ό,τι φάγατε!

Όσοι θέλετε να επισκεφτείτε τη μικροζυθοποιία Noctua, μπορείτε να το κάνετε τις ημέρες που είναι ανοιχτά για το κοινό, όπου γίνονται μικρές ξεναγήσεις.

Μουσική, Εικαστικά, Βιβλίο και όλα τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης 

Info
All Day Barbeque + Party by Noctua/Big Mouth
Γυφτοπούλου Γρηγορίου 8, Χαλάνδρι
στις 29/4 στις 12.00.