Αθήνα-Κούβα... ένα cigar δρόμος

athina-kouba-ena-cigar-dromos

ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Την Πέμπτη 28, την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Ιουνίου οι δρόμοι της Κούβας μεταφέρονται για λίγο στην Αθήνα.

Καυτοί κουβανέζικοι ρυθμοί περιμένουν όσους τιμήσουν με την παρουσία τους το φεστιβάλ κουβανέζικης μουσικής και κουλτούρας που περιλαμβάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Κουβανό θρύλο, Ibrahim Ferrer, ποικίλες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και παράλληλες δραστηριότητες.

Το πρώτο Κουβανέζικο Φεστιβάλ (Cuba Festival) στην Ελλάδα αποτελεί φέτος ένα «καυτό» καλοκαιρινό γεγονός και θα πραγματοποιηθεί για τρεις ημέρες στην Αθήνα (σε κεντρικά σημεία), αλλά και στο Προπονητικό Κέντρο Baseball (Πρώην Αμερικάνικη Βάση- Δεξαμενή Λεωφόρος Βουλιαγμένης στις 30/6) στο Ελληνικό, ενώ η κεντρική του συναυλία θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη (Θέατρο της Μονής Λαζαριστών) στις 29 Ιουνίου.

Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα θα ξεκινήσουν με τα Calles De Cuba (Δρόμοι της Κούβας) που θα διεξαχθούν την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Ιουνίου σε ανοιχτούς χώρους των Αθηνών (πλατείες, εμπορικά κέντρα κτλ) με δωρεάν μουσικό-χορευτικές παραστάσεις, σεμινάρια κουβανέζικων χορών, DJ Sets και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 30 Ιουνίου με τις εκδηλώσεις του 1ου Cuba Festival που θα διεξαχθούν στο προπονητικό κέντρο του Baseball, με συναυλίες, εκθέσεις, προβολές, work shops, παραδοσιακές γεύσεις και άλλες σημαντικές πολιτιστικές δραστηριότητες που στόχο θα έχουν την προβολή του πολιτισμού της αγαπημένης Κούβας.

Ibrahim Ferrer Jr.

Το 1ο Cuba Festival τιμά επίσης, έναν θρύλο της κουβανέζικης μουσικής, αφού θα είναι ειδικά αφιερωμένο στην εμβληματική μορφή της παραδοσιακής κουβανέζικης μουσικής τον Ibrahim Ferrer, που υπήρξε ο βασικός τραγουδιστής των Buena Vista Social Club έως το 2005 και θα απολαύσουμε από κοντά τον γιο του Ibrahim Ferrer Jr., το Σάββατο 30 Ιουνίου ο οποίος θα επισκεφτεί για πρώτη φορά την Ελλάδα για να τραγουδήσει μαζί μας αξέχαστες επιτυχίες των Buena Vista Social Club αλλά και άλλα τραγούδια της κουβανέζικης μουσικής.

Η συναυλία του Ibrahim Ferrer Jr. θα πραγματοποιηθεί και στην Θεσσαλονίκη-στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών- μια ημέρα πριν από εκείνη της Αθήνας, δηλαδή την Παρασκευή 29 Ιουνίου.

Ibrahim Ferrer

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων Calles De Cuba θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Ιουνίου στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο και την Παρασκευή 29 στην Εκκλησία της Καπνικαρέας στην Ερμού.

Το Σάββατο 30 Ιουνίου, στο προπονητικό Κέντρο Baseball που βρίσκεται στη Δεξαμενή στη Λ. Βουλιαγμένη, εκτός από τη συναυλία του Ibrahim Ferrer Jr., θα πραγματοποιηθούν και σεμινάρια χορού, εκθέσεις, προβολές, αλλά και συναυλίες.

Πληροφορίες: Σταθμός του ΗΣΑΠ στο Θησείο / Εκκλησία της Καπνικαρέας Ερμού / Κέντρο Baseball, Πρώην Αμερικάνικη Βάση- Δεξαμενή Λεωφόρος Βουλιαγμένης, Ελληνικό, εισιτήρια 15€ .