Ένας θαυμαστός κινηματογραφικός κόσμος

enas-thaumastos-kinimatografikos-kosmos

ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Μετά από το sold out διήμερο, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, το Ark Festival παρουσιάζει για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα τους Bρετανούς Cinematic Orchestra στις 5 και 6 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, αντίστοιχα.

Μετά από το sold out διήμερο, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, το Ark Festival παρουσιάζει για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα τους Bρετανούς Cinematic Orchestra. Συγκεκριμένα λοιπόν, το συγκρότημα θα εμφανιστεί στο Principal Theater στη Θεσσαλονίκη στις 5 Νοεμβρίου και στο Fuzz Club στην Αθήνα στις 6 Νοεμβρίου.

Οι Cinematic Orchestra κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album το 1999. Κινούνται σε electro jazz μονοπάτια και είναι γνωστοί για τις φοβερές ενορχηστρώσεις των κομματιών τους και τους ευφάνταστους συνδυασμούς μουσικών ειδών. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που έχουν χαρίσει τη φωνή τους στις συνθέσεις του group είναι ο Patrick Wilson και ο Roots Manuva.

Oι κυριότερες επιρροές τους είναι τα soundtracks των ταινιών του ’50 και του ’60 (εξ’ού και το όνομα τους) και ακούγοντας τους, ο ακροατής μεταφέρεται νοητά στον παλμό εκείνων των εποχών. Το 2001 έγραψαν τη μουσική για τη ταινία του βωβού σοβιετικού κινηματογράφου «Man With A Movie Camera»(1929), ενώ έχουν δώσει το δικό τους μουσικό ύφος και σε ταινίες του γαλλικού κινηματογράφου, όπως το «Les Ailes Pourpres: Le mystère des Flamants (The Crimson Wing: Mystery Of The Flamingos)» αλλά και της βρετανικής ταινίας «Kidulthood».

Το τελευταίο album τους το 2007 είχε τον τίτλο «La Fleur», ένα nu-jazz αριστούργημα, ενώ τελευταία συμμετέχουν στη σειρά «Late Night Tales», φτιάχνοντας ένα μίγμα από τις πολλές και ετερόκλητες συμμετοχές τους, ενώ πειραματίζονται με το dubstep, τη soul και τη folk.

Μαζί με τους Cinematic Orchestra στη σκηνή θα βρίσκεται ο τραγουδοποιός και κιθαρίστας Grey Reverend, στενός συνεργάτης του συγκροτήματος που έχει ανοίξει πολλές φορές συναυλίες τους και έχει διασκευάσει και κομμάτια τους. Με τις όμορφες ακουστικές, γεμάτες συναίσθημα και πάθος μελωδίες του, θα συνυπάρξει άψογα με τον κινηματογραφικό κόσμο των Cinematic Orchestra. Οι δύο βραδιές επομένως, προβλέπονται μαγευτικές.

Πληροφορίες: Fuzz Club, Πειραιώς 209&Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, τηλ. 6985555081/Principal, Εθνική Θεσσαλονίκης-Μουδανιών (Χαλκιδικής), 2310-428088. Είσοδος 35 ευρώ (προπώληση), 40 ευρώ (ταμείο).