Το ARK Festival επιστρέφει για 3η χρονιά στην Τεχνόπολη

to-ark-festival-epistrefei-gia-3i-xronia-stin-texnopoli

ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Το ARK Festival επιστρέφει και φέτος, για 3η συνεχή χρονιά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, για δύο ημέρες, τη Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου με 14 φρέσκα αλλά και αναγνωρισμένα ονόματα.

Δεκατέσσερα νέα αλλά και καταξιωμένα ονόματα της ελληνικής μουσικής, ανάμεσά τους ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Maraveyas Ilegal, οι Burger Project, η Μαριέττα Φαφούτη, ο Monsieur Minimal και πολλοί ακόμα θα απαρτίζουν το φετινό ARK Festival της Αθήνας.

Για πρώτη φορά, η Τεχνόπολη θα μετατραπεί σε ζωντανό και διαδραστικό πάρκο, με δεκάδες παράλληλα δρώμενα πολιτιστικού, κοινωνικού, αθλητικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα που θα συμπληρώσουν τη μουσική εμπειρία. Πέρα από τη μουσική, η τρίτη ενσάρκωση του ARK Festival θα προσφέρει ατελείωτες ώρες διασκέδασης για όλες τις ηλικίες, επαναπροσδιορίζοντας την έννοια του urban festival και προσκαλώντας όλους τους Αθηναίους να γίνουν κοινωνοί της πανηγυρικής ατμόσφαιρας αυτού του θεσμού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής: τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου θα εμφανιστούν ζωντανά ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Maraveyas Ilegal, τα Τιγρέ Σποράκια, η Nalyssa Green, οι Imam Baildi, οι Wedding Singers και οι Bangies, ενώ την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, οι Burger Project με τους Takim, η Ματούλα Ζαμάνη με τους Angry Birds, οι Swing Shoes με τη Sugahspank, οι One Night Onlys, η Μαριέττα Φαφούτη και ο Monsieur Minimal.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι φέτος, το ARK Festival υποδέχεται την επιστροφή ενός αγαπημένου θεσμού της αθηναϊκής νύχτας που επανασυστήνεται ως ανανεωμένη πρόταση μόνο για τις 2 ημέρες του φεστιβάλ. Το θρυλικό Βar Guru Bar, αξέχαστο στέκι του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, επανέρχεται για να μεθύσει τους επισκέπτες του ARK Festival, με πολυνησιακές γεύσεις και εξωτικές μυρωδιές. Στην καντίνα του η ομάδα του Guru Bar θα έχει ετοιμάσει ένα ξεχωριστό menu. Επίσης, αποκλειστικά για την εβδομάδα διεξαγωγής του φεστιβάλ, τα μαγαζιά του κέντρου της πόλης που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «Βγαίνουμε Αθήνα» θα προσφέρουν έκπτωση στο κοινό τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου και τη Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, με αφορμή το ARK Festival.

Και φέτος, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα φιλοξενείται παζάρι βινυλίων και για πρώτη φορά, οι πιο γνωστές εγχώριες ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες ενώνονται κάτω από μια στέγη και προσκαλούν και δύο δισκοπωλεία να διαθέσουν βινύλια και CD σε προνομιακές τιμές. Τα κεντρικά δισκοπωλεία Vinyl Microstore και Sonic Boom και οι δισκογραφικές Archangel Music, Inner Ear, The Sound Of Everything και Restless Wind θα στήσουν τους πάγκους τους στο χώρο του φεστιβάλ.

Δύο after party στο Κ44 θα περιμένουν τους λάτρεις του φεστιβάλ, με τις μουσικές επιλογές ενός σημαντικού εγχώριου ονόματος, της Kafka (10/9) και ενός special guest από το εξωτερικό, του πασίγνωστου Γάλλου Dj Kid Loco (10/9).

Πληροφορίες: Τεχνόπολη, Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518, www.technopolis-athens.com , εισιτήρια 17 ευρώ (μιας ημέρας προπώληση), 20 ευρώ (μιας ημέρας στο ταμείο), 30 ευρώ (εισιτήριο διημέρου), www.arkfestival.gr . Οι πόρτες ανοίγουν στις 5.30 και οι συναυλίες ξεκινούν στις 6 μ.μ.