Η Αθήνα παίζει στο «ATHENS PLAYTHON FESTIVAL 2012»

i-athina-paizei-sto-athens-plaython-festival-2012

ΤΡΙΤΗ, 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Φεστιβαλικός «πυρετός» με σύνθημα «Παίξε για τη Πόλη σου!» πρόκειται να κυριεύσει στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου, την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων όπου θα διοργανωθεί το «1o Athens Plaython Festival 2012».

Το Αthens Plaython, το πρώτο διεθνές φεστιβάλ της Αθήνας με παιχνίδια δρόμου, μετατρέπει την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και τους δρόμους του Γκαζιού σε παιχνιδότοπους.

Διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες σας προσκαλούν να συμμετάσχετε σε παιχνίδια μεγάλων διαστάσεων, διαδραστικές εγκαταστάσεις και εργαστήρια παιχνιδιού και νέων τεχνολογιών!

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενηθούν εργαστήρια παιχνιδιών πόλης για παιδιά και ενήλικες από τις ομάδες Mztek, Technology Will Save Us, Frowntails και την ομάδα του Athens Plaython, σε συνεργασία με το Εργαστήρι Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ το βράδυ η διασκέδαση συνεχίζεται με παιχνίδια και μουσική σε ένα μεγάλο πάρτι με προσκεκλημένο DJ και διαδραστικές εγκαταστάσεις.

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου η διασκέδαση πάει «βόλτα» στο δρόμο και όλοι παίζουμε παιχνίδια της πόλης που δημιουργήθηκαν από αναγνωρισμένους Έλληνες και διεθνείς σχεδιαστές, ενώ θα ακολουθήσει απονομή βραβείων για το καλύτερο παιχνίδι.

Μία νικήτρια ομάδα θα κερδίσει τον τίτλο Best in Fest Gamecity Award και θα ταξιδέψει στο Notingham τον Οκτώβριο του 2012 για να παρουσιάσει το παιχνίδι της στο Gamecity Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ παιχνιδιών της Αγγλίας.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου

12-5μμ εργαστήρια

8-11μμ παιχνίδια

11-αργά πάρτυ

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου

11-7μμ παιχνίδια

7-8μμ απονομή βραβείων

Πληροφορίες: «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, Αίθουσα «Νίκος Γκάτσος», (Κτίριο «Δ12») και Προαύλιο, είσοδος φεστιβάλ για όλο το διήμερο: 3 ευρώ, είσοδος δωρεάν για παιδιά κάτω των 8 ετών, τιμές εργαστηρίων: 12-30 ευρώ, Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων http://athensplaython.org/el ή στο κινητό τηλέφωνο: 697 5579315.