Η jazz συναντά τη world μουσική

i-jazz-sunanta-ti-world-mousiki

ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Η ομάδα «Αστροναύτες» που δραστηριοποιείται στις καλλιτεχνικές παραγωγές από το 2006, διοργανώνει 2 τριήμερα με τους καλύτερους εκφραστές της world και της jazz μουσικής.

Τον Ιούνιο του 2012 διοργάνωσε το 1ο World Jazz Μusic Festival στο λόφο του Στρέφη. Στις 3 ημέρες που διήρκεσε το φεστιβάλ, εμφανίστηκαν 15 μουσικά σχήματα τα οποία δημιούργησαν μια ξεχωριστή σύνθεση ήχων συνδυάζοντας την electro-balcan, avant garde jazz και την ψυχεδελική dub μουσική, με ήχους από την Μεσόγειο, την Αφρική, την Λατινική Αμερική και το αραβικό κόσμο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ενωθούν χιλιάδες άνθρωποι από όλες τις γειτονιές της Αθήνας, με διαφορετικές αναφορές και αισθητικά ερεθίσματα.

Μετά το λόφο του Στρέφη, οι Αστροναύτες προσγειώνονται στην αυλή του κτηρίου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων υποδεχόμενοι το Φθινόπωρο, για να παρουσιάσουν μέσα σε 2 τριήμερα (28-30/9 & 5-7/10) τους καλύτερους εκφραστές της world και jazz μουσικής. Στο πανέμορφο νεοκλασικό κτήριο, 38 μουσικά σχήματα, 160 μουσικοί φιλοδοξούν να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία, παντρεύοντας τις διάφορες μορφές της jazz (progressive,funk,modern, european, experimental) με την world σκηνή, σε μια μοναδική ατμόσφαιρα μουσικής ανταλλαγής και επικοινωνίας με την συμμετοχή νέων ταλαντούχων και παλαιότερων καταξιωμένων δημιουργών.

Στo πλαίσιo της διοργάνωσης έχουν ενσωματωθεί 3 παραστάσεις θεάτρου δρόμου, 1 jazz musical, Bazaar χειροποίητου κοσμήματος και ρούχων από νέους καλλιτέχνες ενώ θα ακολουθήσουν DJ sets και jamming sessions μέχρι το πρωί.

Στο πρώτο τριήμερο συμμετέχουν οι μουσικοί: Shaolin Bunnies, Yiafka Playground 4, Kassetas-Spanos Group, Human Touch, ENCARDIA, Music Soup, Anakata, Delos Project και πολλοί ακόμα.

Πληροφορίες: Κτήριο Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134-136, Αθήνα, 28-30 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ., εισιτήριο 10€.