Τα καυτά «πιστόλια της Dub» στην Αθήνα

ta-kauta-pistolia-tis-dub-stin-athina

ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

Τα καυτά «πιστόλια της Dub» έρχονται στην Αθήνα για μια και μοναδική εμφάνιση, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου στο Κύτταρο live, με αφορμή το επίσημο tour τους για τη κυκλοφορία του νέου τους δίσκου.

Έχοντας κατακτήσει τις καρδιές των μουσικόφιλων διεθνώς και συνεπείς πάντα με την δημιουργική τους παράδοση, επιστρέφουν με ένα εξαιρετικό κι από τα πιο παραγωγικά άλμπουμ τους, με τον τίτλο «Worshipping The Dollar».

Οι Dub Pistols γνωρίζοντας άψογα την τέχνη τους, μας προσφέρουν ένα χαρμάνι από traditional dub και ska, καθώς παράλληλα διάφοροι λονδρέζοι MCs δοκιμάζουν την τύχη τους πάνω σε skankable beats και brass band tunes, ενώ η παρουσία της drum ‘n’ bass ολοκληρώνει τη δημιουργία με ιδανικό τρόπο.

Με τραγούδια – σχόλια πάνω σε κοινωνικά κι οικονομικά προβλήματα της εποχής, δε φτάνουν στο σημείο να βαραίνουν το δίσκο που παραμένει εξαιρετικά ελκυστικός και με αρκετές δόσεις αισιοδοξίας. Προσεγγίζοντας το dubstep ύφος χωρίς να απομακρύνονται από τις ska και reggae ρίζες τους, παράγουν μια νέα μουσική, κάτι παραπάνω από ευχάριστη στο αυτί.

Το νέο άλμπουμ διαφέρει από τα προηγούμενα, δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται έντονα η παρουσία της drum ‘n’ bass χωρίς να λείπουν οι hip hop μελωδίες αναμεμειγμένες με χορευτικά στοιχεία που σε ωθούν να κουνηθείς ρυθμικά.

Πρόκειται για ένα group που εδώ και 15 χρόνια κυκλοφορεί σπουδαία κομμάτια αποτελούμενα από ένα εξαιρετικό μείγμα από ska, reggae, dub, hip hop και drum ‘n’ base.

Οι Dub Pistols από τις μεγαλύτερες dub και big beat μπάντες της Μεγάλης Βρετανίας, ιδρύθηκαν το 1996 και πρωτοεμφανίστηκαν στο μουσικό στερέωμα στα τέλη του 1998 με τα singles «There's Gonna Be a Riot» και «Best Got Better». Tο δισκογραφικό τους ντεμπούτο «Point Blank» πραγματοποιήθηκε την ίδια χρονιά.

Έπρεπε να περάσουν 3 ακόμη χρόνια για να έρθει το εμβληματικό για το συγκρότημα, LP «Six Million Ways To Live» από την Distinktive Records που τους έκανε παγκόσμια γνωστούς στη dub σκηνή. Εκτοτε έχουν ακολουθήσει 3 ακόμη albums.

Έχουν κάνει πολύ επιτυχημένα mash-ups για τον Μοby, τους Limp Bizkit, τον Ian Brown, τους Korn και τον Bono. Επίσης, έχουν υπογράψει την μουσική για πολλές ταινίες συμπεριλαμβανομένου και του Blade 2, Bad Company και Mystery Men, ενώ ο Barry Ashworth γράφει μουσική για πολλά παιχνίδια του Playstation κι έχει κάνει remixes για καλλιτέχνες όπως οι Atomic Hooligan, DJ Love, Myagi κ.α

Θρύλοι στην urban σκηνή της Βρετανίας και λατρεμένοι των hip hop fans λόγω των εξαιρετικών rap φωνητικών του T.K. Lawrence θα σας καθηλώσουν με την ενέργεια και το πάθος τους επι σκηνής προσφέροντας ένα εκρηκτικό show.

Πληροφορίες: Κύτταρο Live, Ηπείρου 48 & Αχαρνών, Αθήνα, οι πόρτες ανοίγουν στις 8 μ.μ., είσοδος 15€, προπώληση 10 και 12€.