7 τραγούδια για το... Τέλος του Κόσμου

7-tragoudia-gia-to-telos-tou-kosmou-tragoudia-gia-to-telos-tou-kosmou

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Μπορεί οι Μάγια να βγουν αληθινοί και η 21η Δεκεμβρίου να είναι η τελευταία μας μέρα πάνω στη Γη, μπορεί και όχι… Εμείς ας υποδεχτούμε τουλάχιστον, αυτή τη μέρα με την κατάλληλη μουσική υπόκρουση.

Muse-Apocalypse Please

Με αναφορές στους φανατικούς θρησκόληπτους που περιμένουν εναγωνίως τη Συντέλεια και τη Δευτέρα Παρουσία, για να επαληθευτούν οι προφητείες τους. Και αυτά τα φοβερά φωνητικά του Mat Bellamy...

Morrissey- Every Day is Like Sunday

Λεπτή βρετανική ειρωνεία από τον πιο αγαπημένο είρωνα της μουσικής, που παρακαλάει για την έλευση του «Αρμαγεδδών», με μια χαρούμενη μελωδία.

R.E.M.- It’s The End of the World As We Know It (And I Feel Fine)

Τραγουδήστε το στο repeat με την έναρξη των σεισμών, καταποντισμών και θεομηνιών που πλησιάζουν...

Nick Cave & The Bad Seeds- I’ll Love You ‘Till The End Of The World

Από το soundtrack της ταινίας «Till The End Of The World» του Wim Wenders, είναι το ιδανικότερο τραγούδι για να αφιερώσεις στο έτερον ήμισυ, όταν όλα γύρω σας κυριολεκτικά θα καταστρέφονται.

The Doors-The End

Η χρήση του στο soundtrack του «Αποκάλυψη Τώρα», απλά τόνισε τους σκοτεινούς στίχους, την ψυχεδελική ατμόσφαιρα και τη σχεδόν τρομακτική ερμηνεία του Jim Morrison.

Pink Floyd-Two Suns in the Sunset

Εμπνευσμένο από τη Βρετανίδα Σιδηρά Κυρία Margaret Thatcher και τον πόλεμο στα νησιά Falklands, οι δύο ήλιοι του τραγουδιού αναφέρονται σε μια πιθανή ατομική έκρηξη.

Tom Waits- The Earth Died Screaming

Το κατάλληλο τραγούδι για μια ταινία «αποκάλυψης» όπως το «12 Πίθηκοι». Τα συγκλονιστικά σκοτεινά φωνητικά του Waits μοιάζουν να έρχονται κατευθείαν από ένα πηγάδι της Κολάσεως, καθώς περιγράφονται φυσικές και άλλες καταστροφές που οδήγησαν στον αφανισμό.

Ροζίνα Αράπη