Οι υποψηφιότητες των φετινών βραβείων Grammy

oi-upopsifiotites-ton-fetinon-brabeion-grammy

Black Keys

ΤΡΙΤΗ, 05 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα 55α βραβεία Grammy, συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον όλου του μουσικού κόσμου.

Με συμμετοχές αναμενόμενες ή ακόμα κι ευχάριστες εκπλήξεις, οι υποψήφιοι περιμένουν να ακούσουν το όνομα τους στην τελετή που θα γίνει στις 10 Φεβρουαρίου στο Λος Άντζελες. Μεγάλα φαβορί για φέτος, είναι οι Black Keys, η Kelly Clarkson και η έκπληξη της χρονιάς, ο Frank Ocean.

Στην κατηγορία για το Καλύτερο album της χρονιάς, υποψήφιοι είναι οι Black Keys με το «El Camino», οι Fun με το «Some Nights», ο Jack White με το «Blunderbuss», ο Frank Ocean με το «Channel Orange» και οι Mumford&Sons με το «Babel».

Οι Black Keys είναι επίσης, υποψήφιοι για το Καλύτερο single της χρονιάς, με το «Lonely Boy» κι έχουν να συναγωνιστούν την Kelly Clarkson και το «Stronger», τους Fun με το «We are Young», τον Gotye με το «Somebody That I used to Know», τον Frank Ocean με το «Thinking About You» και την Taylor Swift με το «We Are Never Ever Getting Back Together».

Στο Καλύτερο τραγούδι της χρονιάς, έκπληξη αποτελεί η υποψηφιότητα του άκρως «κολλητικού» και εφηβικού τραγουδιού της Carly Rae Jepsen με τίτλο «Call Me Maybe». Στην ίδια κατηγορία υποψήφιοι είναι η Kelly Clarkson με το «Stronger», οι Fun με το «We are Young», ο Miguele με το «Adorn» και ο Ed Sheeran με το «The A Team».

Οι Fun θα κονταροχτυπηθούν με τον Frank Ocean και στην κατηγορία για τον Καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη, μαζί με τους Alabama Shakes, Hunter Hayes και Lumineers.

Frank Ocean

Στην κατηγορία για το Καλύτερο alternative album, υποψήφιοι είναι η Fiona Apple που έκανε την επανεμφάνιση της το 2012 με το «The Idler Wheel Is Wiser Than the Driver of the Screw and Whipping Cords Will Serve You More Than Ropes Will Ever Do», η Bjork με το «Biophilia», ο Gotye με το «Making Mirrors», οι M83 με το «Hurry Up, We’re Dreaming» και ο Tom Waits με το «Bad As Me».

Άλλη μια υποψηφιότητα έχουν οι Black Keys και το «El Camino» τους στην κατηγορία για το Καλύτερο ροκ album, μαζί με τους Muse («The 2nd Law»), Coldplay («Mylo Xyloto»), Bruce Springsteen («The Wrecking Ball») και Jack White («Blunderbuss»).

Στο Καλύτερο pop album τέλος, η Kelly Clarkson εξασφάλισε μια ακόμη υποψηφιότητα, μαζί με τους Florence and the Machine («Ceremonials»), Fun («Some Nights»), Maroon 5 («Overexposed») και Pink («The Truth about Love»).