Μια βρετανίδα ντίβα της deep soul επισκέπτεται την πόλη μας

mia-bretanida-ntiba-tis-deep-soul-episkeptetai-tin-poli-mas

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Η Hannah Williams και οι Tastemakers έρχονται, για πρώτη φορά, στην Αθήνα, την Παρασκευή 5 Απριλίου για μια μοναδική συναυλία στο Fuzz Live Music Club.

Η Bρετανίδα ντίβα της deep soul μας επισκέπτεται, μαζί με την εξαμελή μπάντα της, λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του παρθενικού της album που φέρει τον τίτλο «A Hill Of Feathers».

Μεγαλωμένη σε ένα ιδανικό οικογενειακό περιβάλλον (αφού ο πατέρας της ήταν και ο ίδιος επιτυχημένος μουσικός), η Hannah Williams ήρθε σε επαφή με τη soul μουσική από πολύ μικρή ηλικία. Δημιούργησε αμέσως αίσθηση με το πρώτο της single, «Don’t Tell Me / The Kitchen Strut», ένα 45άρι που κυκλοφόρησε στην ανεξάρτητη Mondegreen Records και πολύ σύντομα εξαντλήθηκε.

Η δυναμική της φωνή τράβηξε αμέσως την προσοχή κοινού, κριτικών, μεγάλων δισκογραφικών, διοργανωτών συναυλιών, αλλά και καταξιωμένων μουσικών της soul σκηνής. Πρώτη απ’ όλους, η επιφανής Sharon Jones, η οποία χαρακτήρισε τη Hannah, μονολεκτικά, ως «ευλογημένη». Από κοντά και ο Charles Bradley, όπως και ο θρύλος της hip hop, Afrika Bambaataa.

Παρότι βρίσκεται ακόμα στα πρώτα βήματα της καριέρας της, έχει ήδη προκαλέσει συγκρίσεις με τα δύο μεγάλα ονόματα που έβγαλε η σύγχρονη μουσική σκηνή του Λονδίνου, την Amy Winehouse και την Adele. Η Ιταλική Record Kicks, αναγνωρισμένη και υπερδραστήρια στη συγκεκριμένη σκηνή, πρόλαβε να αποσπάσει την υπογραφή της και τον Οκτώβριο της περασμένης χρονιάς, εν μέσω συναυλιών και εμφανίσεων της μπάντας σε festivals στην Ευρώπη, να κυκλοφορήσει το ντεμπούτο album της Hannah Williams και των Tastemakers.

Το «A Hill Of Feathers» περιέχει τα κομμάτια από το πρώτο single, καθώς και μια σειρά από highlights που προκάλεσαν τον ενθουσιασμό και τα εγκώμια των κριτικών, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Το «Work It Out», με τη μοναδική ερμηνεία της Hannah σε πρώτο πλάνο, έγινε αμέσως το πιο μεγάλο hit της μπάντας.

Πληροφορίες: Fuzz Live Music Club, Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ, Ταύρος, 210 3450817, οι πόρτες ανοίγουν στις 8 μ.μ., γενική είσοδος 25€.