«Μake music, not war» θα φωνάξουν και στην Αθήνα οι Chinese Man

make-music-not-war-tha-fonaksoun-kai-stin-athina-oi-chinese-man

Φωτογραφία: Boby

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Ο μυθικός Chinese Man στέλνει τους 3 αγαπημένους μαθητές του να διαδώσουν το κινεζικό ζεν πνεύμα σε όλο τον κόσμο. Οι Chinese Man, η εκρηκτική κολεκτίβα των High Ku, Sly και Ze Mateo, έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας και καταλαμβάνουν για μια βραδιά τη σκηνή του Gagarin 205 στις 13 Απριλίου.

Η μπάντα ξεκίνησε το 2005 κατ’εντολή του μέντορά τους, του ιδιοφυούς και μυστηριώδους Chinese Man, ιδρυτή και αναπόσπαστου μέλους της Chinese Man Records Label. Το κομμάτι «I’ve got that Tune» και μερικές εκατοντάδες ημερομηνίες για Dj sets, ήταν ό,τι χρειαζόταν για να ξεκινήσει η παγκόσμια περιπέτεια των μαθητών του.

Ταυτόχρονα όμως, έπρεπε να διαδώσουν το ζεν πνεύμα και μέσα από τις live εμφανίσεις τους. Η περιοδεία τους με τίτλο «The Groove Sessions Live» που κράτησε 2 ολόκληρα χρόνια, ήταν μια τεράστια επιτυχία. Έκτοτε, ο μέντοράς τους, πιο ήρεμος, παρατηρεί την non stop πορεία τους και απολαμβάνει την επιτυχία τους από την άνεση του καναπέ του. Το κινεζικό πνεύμα πέτυχε τον στόχο του, αφού οι Chinese Man κάνουν «μουσικό πραξικόπημα» μεταδίδοντας παντού το σύνθημα «make music, not war».

H μουσική τους είναι μεν, επηρεασμένη από τη Hip Hop, αλλά οι ίδιοι παραμένουν πάντα ανοιχτοί σε κάθε μουσικό ερέθισμα. Ήχοι «σκονισμένου» dub, afrobeat, baile funk, swing, jazz, αλλά και πιο παραδοσιακοί, εναρμονίζονται άψογα στο τελικό αποτέλεσμα. Μπορεί η έδρα τους να είναι στη Mασσαλία, το hip hop όραμα τους όμως, είναι παγκόσμιο.

Οι Chinese Man έρχονται και στη χώρα μας για να στήσουν ένα live show όπου πικάπ, μηχανήματα, βίντεο και MCs θα δώσουν μάχη, σε ένα σκηνικό 100% κινέζικο.

Πληροφορίες: Gagarin 205, Λιοσίων 205, 215 5400888, είσοδος 25€.