Τα καράβια της ύφεσης

ta-karabia-tis-ufesis

ΤΡΙΤΗ, 07 ΜΑΙΟΥ 2013

Ο Πολυχώρος του Δικτύου Εθελοντών «Αλλάζουμε την Πόλη» φιλοξενεί από την Τετάρτη 15 Μαΐου την πρώτη προσωπική εικαστική έκθεση του Βασίλη Κομύτη, που φέρει τον τίτλο «Καράβια στο κυκλώνα της ύφεσης».

Ξύλα, που ξεβράζει το κύμα, σκουριασμένα σίδερα, σχοινιά, δίχτυα, φελλοί, καραβόπανα… παίρνουν καινούργιες μορφές και νέα πνοή για να συνεχίσουν το ταξίδι τους στις δικές μας ζωές.

Ατελείωτες βόλτες σε θάλασσες με βράχους, άμμο ή βότσαλο ευαισθητοποίησαν τον Βασίλη Κομύτη στην συλλογή κάθε υλικού, που μπορούσε να φανεί χρήσιμο στην εικαστική του έκφραση, αλλά και στην αναζήτηση των θεμελιωδών αξιών για κάθε μορφή αναγέννησης.

Ορμώμενος από την ρήση του Οδυσσέα Ελύτη «Εάν αποσυνδέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι και ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις», μας προ(σ)καλεί να μην μείνουμε «προφυλαγμένοι πίσω από τσιμεντένιους κυματοθραύστες», να αναθεωρήσουμε τα προσωπικά και κοινωνικά θεμέλια μας, «για να βρούμε ξανά τη χαμένη μας ύπαρξη…»

Στα εγκαίνια της έκθεσης, που θα γίνουν την Παρασκευή 17 Μαΐου στις 20.30, ο Ηρακλής Κοντός με τους Imagine (Έλσα Αφεντάκη, Πάρης Γκαγκαστάθης, Adam Zatse) θα μας ταξιδέψουν μουσικά με τραγούδια της θάλασσας.

Πληροφορίες: Πολυχώρος Δικτύου Εθελοντών «Αλλάζουμε την Πόλη», Ηπείρου 41, Άγιος Δημήτριος (έναντι 6ου Δημοτικού Αγίου Δημητρίου, Πεζόδρομος), τηλ. 211 01 99 261, εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 17 Μαΐου τις 20.30, διάρκεια έκθεσης: από 15 έως και 31 Μαΐου, ώρες λειτουργίας: Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 19.30 – 23.00, είσοδος ελεύθερη.