Το 1o καλοκαιρινό φεστιβάλ του Μουσείου Μπενάκη ξεκινά

to-1o-kalokairino-festibal-tou-mouseiou-mpenaki-ksekina

ΔΕΥΤΕΡΑ, 08 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Τέχνες, μουσική, μόδα, φαγητό, χορός και 3 ελληνικά live, μας περιμένουν από τις 9 μέχρι και τις 27 Ιουλίου, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς.

Από τις 9 ως τις 27 Ιουλίου τo Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί για πρώτη φορά φέτος, στον ειδικά διαμορφωμένο αίθριο χώρο του, το Benaki Summer Festival. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή πολιτιστική πρόταση ψυχαγωγίας από το δραστήριο μουσείο, που θα προσφέρει πληθώρα εκδηλώσεων σε πολλούς τομείς και 3 live με τους Κωστή Μαραβέγια (Maravelias Ilegal), Burger Project και Μαρίζα Ρίζου.

Μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει προβολές ταινιών, ντοκιμαντέρ και θεατρικών παραστάσεων σε HD, DJ sets αλλά και συναυλίες, το Benaki Summer Festival παρουσιάζει στο αθηναϊκό κοινό μερικές από τις πιο εκλεπτυσμένες εκφράσεις όλων των Τεχνών.

Το αίθριο του Μουσείο Μπενάκη, φωτισμένο από τον γνωστό από τις συνεργασίες του σε μεγάλες παραγωγές Αλέκο Γιάνναρο, μετατρέπεται σε μια δροσερή όαση πολιτισμού και καλοκαιρινής ψυχαγωγίας κάτω από τ’αστέρια, που θα γεμίσει με αξέχαστες στιγμές τις ζεστές βραδιές του Ιουλίου.

Το φεστιβάλ ανοίγει την αυλαία του στις 9 Ιουλίου με ένα μοναδικό γκαλά, κατευθείαν από την Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, με τους διάσημους πρωταγωνιστές της όπερας Anna Netrebko και Dmitri Hvorostovsky. Το φεστιβάλ θα συνεχιστεί ως τις 27 Ιουλίου καθημερινά, με τις πιο ποιοτικές προβολές που συνδυάζουν τον Πολιτισμό του χθες και του σήμερα, την Ανατολή με τη Δύση, μουσική που καλύπτει όλο το εύρος από την κλασική ως τους Rolling Stones και τον Bruce Springsteen και με εικαστικές εκφάνσεις από τον ζωγράφο Edward Munch ως τον street artist Banksy.

Στην κινηματογραφική οθόνη του αιθρίου της οδού Πειραιώς θα ζωντανέψουν κινηματογραφημένες παραστάσεις έργων του Shakespeare, αλλά και σύγχρονος χορός από το πρωτοποριακό Nederlands Dans Theater, ντοκιμαντέρ για τον κόσμο της μόδας και γαστριμαργικές παρουσιάσεις από την πιο gourmet παγκόσμια κουζίνα, αλλά και σύγχρονα θέματα επικαιρότητας, όπως η ιστορία του Wikileaks.

Οσο για τα Σαββατόβραδα, τη σκυτάλη παίρνουν ζωντανά, απογειώνοντας το κέφι, με προγραμματισμένες ζωντανές εμφανίσεις οι: Μαρίζα Ρίζου (13/7), The Burger Project (20/7), και ο Κωστής Μαραβέγιας (27/7), που θα δώσουν ρυθμό και γιορτινό χαρακτήρα στο Benaki Summer Festival.

Άλλωστε, κάθε βράδυ, το Benaki Summer Festival θα καλωσορίζει τους φίλους του που θα παρακολουθήσουν τις προβολές με ένα ποτό, ενώ οι θεατές, αν το επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα να δειπνήσουν, επιλέγοντας από ένα ειδικά διαμορφωμένο menu και απολαμβάνοντας μοναδικές συνθήκες και προνόμια κατά τη διάρκεια της προβολής, ενώ στο τέλος κάθε παράστασης θα ακολουθεί party με γνωστούς DJs.

Πληροφορίες: Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, είσοδος 12€, www.benaki.gr .