Η «Γιορτή των Αγγέλων» στη Θεσσαλονίκη

i-giorti-ton-aggelon-sti-thessaloniki

ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, η πλατεία Αριστοτέλους βάζει τα... καλά της, καθώς θα πραγματοποιηθεί εκεί η καθιερωμένη πλέον, «Γιορτή των Αγγέλων», με τον δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο να φωταγωγεί τόσο το εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο δέντρο, όσο και τον εορταστικό διάκοσμο της πόλης.

Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, η πλατεία Αριστοτέλους βάζει τα... καλά της καθώς θα πραγματοποιηθεί εκεί η καθιερωμένη πλέον «Γιορτή των Αγγέλων», με τον δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο -λίγο πριν δώσει την σκυτάλη στον Γιάννη Μπουτάρη- να φωταγωγεί τόσο το εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ύψους πάνω από 20 μέτρα, όσο και τον εορταστικό διάκοσμο της πόλης.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της γιορτής θα ξεκινήσει με μοντέρνους και κλασικούς Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης την οποία θα συνοδεύει η χορωδία του Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου και θα κορυφωθεί αργότερα, με τους χορευτικούς ήχους των Elements που συνδυάζουν την R'n'B με soul, funky και Hip-Hop μουσική, όπως και με τις επιτυχίες του τραγουδιστή Γιώργου Αξά.

Η σκηνή θα φωτιστεί ειδικά για την ξεχωριστή αυτή βραδιά, ενώ πυροτεχνήματα θα λάμψουν στον ουρανό της πόλης, σε ένα φαντασμαγορικό πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για τη «Γιορτή των Αγγέλων». Τα βλέμματα εκτός από το πολύχρωμο από τα χιλιάδες λαμπιόνια δέντρο, θα κερδίσουν και φέτος το φωτεινό παραδοσιακό καράβι, ενώ για τους μικρούς επισκέπτες θα υπάρχει και η φάτνη.

Τόνωση της αγοράς

Αυτή την χρόνια και λόγω της δυσάρεστης οικονομικής συγκυρίας, η χριστουγεννιάτικη γιορτή του δήμου Θεσσαλονίκης δεν «γλίτωσε» από τις περικοπές, οπότε θα είναι λιτή και θα πραγματοποιηθεί με χαμηλό προϋπολογισμό (περίπου 15.000€ διατέθηκαν φέτος) και χωρίς τα μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής που συμμετείχαν στις αντίστοιχες διοργανώσεις των περασμένων ετών, όπως ήταν για παράδειγμα ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Σάκης Ρουβάς, η Δέσποινα Βανδή και πολλοί άλλοι ιδιαίτερα δημοφιλείς καλλιτέχνες.

Ωστόσο, μουσικές εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ειδικότερα κατά τις ώρες λειτουργίας της εορταστικής αγοράς, σε μία προσπάθεια να τονωθεί ακόμη περισσότερο η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα του κέντρου της πόλης.

Πληροφορίες: Γιορτή των Αγγέλων, Πλατεία Αριστοτέλους, 4/12, στις 7.30 μ.μ.

ΝΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑ