Όλγα Κουκλάκη: «Δεν πρέπει να χάσουμε την αξιοπρέπειά μας…»

olga-kouklaki-den-prepei-na-xasoume-tin-aksioprepeia-mas

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Συντροφεύοντας τους Nouvelle Vague, που - δυο χρόνια μετά την προηγούμενή τους αξέχαστη επίσκεψη - έρχονται ξανά στη χώρα μας, η ελληνίδα ντίβα της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής, Όλγα Κουκλάκη, μας μιλά γι’ αυτή τη μοναδική συναυλία.

Η Όλγα Κουκλάκη θα συνοδεύσει την παριζιάνικη μπάντα, που έχει περιοδεύσει σε όλο τον κόσμο, κατακτώντας το κοινό και την εκρηκτική Liset Alea, ενώ τη βραδιά θα ανοίξει, παρουσιάζοντας την πρώτη της προσωπική δουλειά, η αυθεντική φωνή του συγκροτήματος, Melanie Pain, στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ.

Με την υπόσχεση μιας δυναμικής βραδιάς και κρατώντας μας σε αγωνία, η Όλγα Κουκλάκη μιλά γι’ αυτή τη συνεργασία και για τη δύσκολη πραγματικότητά μας.

Τι επιφυλάσσει στο κοινό αυτή η μουσική βραδιά;

Εκπλήξεις!

Πώς θα περιγράφατε τη συνεργασία σας με τους Nouvelle Vague και ποια είναι τα κοινά σας στοιχεία;

Με τον παραγωγό των Nouvelle Vague, Marc Collin, συνεργάζομαι από το πρώτο μου άλμπουμ, «Getalife». Τα κοινά μας στοιχεία είναι η αγάπη για τη new wave και cold wave μουσική, αλλά και η τάση για πειραματισμούς στους ήχους. Πρακτικά, σήμερα, η συμμετοχή της «φωνής» των Nouvelle Vague, Melanie Pain, αλλά και της frontwoman, Liset Alea, στα τραγούδια μου «Sweetheart» και «Hollow lives» αντίστοιχα, μας συνδέουν ακόμα περισσότερο καλλιτεχνικά.

Ποιο είναι το πιο δυνατό τους σημείο;

Οι ζωντανές τους εμφανίσεις! Σίγουρα, όμως, και η επιλογή των τραγουδιών και η παραγωγή τους.

Πώς ξεκίνησε η σχέση σας με τη μουσική και πώς εξελίσσεται;

Η σχέση μου με τη μουσική ξεκίνησε από πολύ μικρή, που έπαιζα πιάνο. Στην πραγματικότητα, ποτέ δε σταμάτησα να παίζω, απλά ξεκίνησα ταυτόχρονα να γράφω - ηχογραφώ τα τραγούδια μου και να πειραματίζομαι, χρησιμοποιώντας, κυρίως, ηλεκτρονικούς ήχους. Όλο αυτό εξελίχθηκε στην πορεία όσο δούλευα στη δισκογραφική Fcom του Laurent Garnier, στο Παρίσι, παίζοντας ως dj σε διάφορα clubs, γνωρίζοντας και δουλεύοντας με άλλους καλλιτέχνες (Poni Hoax, A Reminiscent Drive, Nouvelle Vague κ.ά.).

Τι βρίσκετε ενδιαφέρον στη σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή;

Πολλά καινούργια και ενδιαφέροντα σχήματα - ακούσματα, κυρίως αγγλόφωνα.

Τι βρίσκετε αδιανόητο στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα;

Την κακεντρέχεια. Και την έλλειψη αλληλεγγύης, ακόμα και σε περιόδους κρίσης, όπως αυτές που ζει τώρα η χώρα μας.

Τι πρέπει να αλλάξουμε, αλλά και τι δεν πρέπει να χάσουμε, για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε;

Πιστεύω ότι δεν πρέπει να χάσουμε την αξιοπρέπειά μας. Αλλά για να τα καταφέρουμε, πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο και να αποδείξουμε την αξία και τις ικανότητές μας, χωρίς μισαλλοδοξία και χάσιμο χρόνου.

Υπάρχει χώρος για αισιοδοξία;

Παντού και πάντα.

Πληροφορίες: «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, «Κεντρική Αυλή». Πειραιώς 100 , Γκάζι, 210 3475518, 210 3453548. Τιμές εισιτηρίων: προπώληση: 22 ευρώ, ταμείο: 28 ευρώ. Προπώληση: καταστήματα Public, Ticket house, ηλεκτρονικά: www.123tickets.gr .

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης