O Βασίλης Τσιτσάνης του Γιάννη Πάριου στο Ηρώδειο

o-basilis-tsitsanis-tou-gianni-pariou-sto-irodeio

ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Για πρώτη φορά ο Γιάννης Πάριος παρουσιάζει την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, στο Ηρώδειο, ολοκληρωμένη τη δική του προσέγγιση στο ρεπερτόριο του Βασίλη Τσιτσάνη, του δημιουργού που έβγαλε το λαϊκό τραγούδι από το περιθώριο και του χάρισε τη θέση και την διαχρονικότητα που του αξίζει.

Η Ελλάδα ανήκει στις ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες που κατάφεραν να συνεχίσουν την λαϊκή μουσική τους παράδοση, μεταπηδώντας από τη δημοτική μουσική στη λαϊκή μουσική και σε αυτό το εκπληκτικό φαινόμενο πρωτοπόρος υπήρξε ο μεγάλος Βασίλης Τσιτσάνης.

Ο Γιάννης Πάριος θα στήσει το «δικό του πάλκο», με συντροφιά τους μουσικούς του και τις νεανικές του αναμνήσεις, με την προσδοκία να αναδείξει αυτή τη καθαρότητα, τον λυρισμό, τη ζεστασιά και την ανθρωπιά των τραγουδιών του Τσιτσάνη, σε αυτές τις «Νύχτες μαγικές και ονειρεμένες».

Πληροφορίες: Ηρώδειο, στις 9 μ.μ., oι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 18 ευρώ.