Mελωδίες bossa nova από τη γαλλική μπάντα Nouvelle Vague

melodies-bossa-nova-apo-ti-galliki-mpanta-nouvelle-vague

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

H παριζιάνικη μπάντα Nouvelle Vague έρχεται ξανά στην Ελλάδα, με μια σειρά από bossa nova διασκευές κλασικών επιτυχιών, στις 17 Δεκεμβρίου στο Fuzz.

Μετά από την περσινή μεγάλη επιτυχία της sold out συναυλίας των Nouvelle Vague στην Αθήνα, η παριζιάνικη μπάντα που κατέκτησε τον κόσμο με τις bossa nova διασκευές κλασικών new wave και punk επιτυχιών, επιστρέφει στις 17 Δεκεμβρίου στο Fuzz.

Με καινούργιο δίσκο στις αποσκευές τους και με τη νέα τους τραγουδίστρια Μareva Galanter, οι Nouvelle Vague φέρνουν τη μουσική τους και πάλι στην Ελλάδα.

Η μουσική της πανέμορφης Mareva Galanter, που μάλιστα στέφθηκε Μις Γαλλία το 1999, θυμίζει πολύ το είδος «yé- yé», πολύ δημοφιλές στους pop μουσικούς στις αρχές του 1960, ενώ αναμειγνύει και στοιχεία τέκνο μουσικής.

Οι Nouvelle Vague, ξεκίνησαν από το Παρίσι, αλλά σύντομα, η φήμη τους ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας τους. Ο Μarc Collin και ο Οlivier Libaux είναι δύο από τους πλέον πολυπράγμονες μουσικούς - παραγωγούς της γαλλικής σκηνής τα τελευταία 12 χρόνια. Όταν οι πορείες τους κατέληξαν σε ένα κοινό σημείο, αποφάσισαν να φτιάξουν ένα δημιουργικό και εκλεκτικό σχήμα, με στόχο να τιμήσουν τα εφηβικά ακούσματά τους.

Στο τελικό αποτέλεσμα συνέβαλαν οκτώ τραγουδίστριες (έξι Γαλλίδες, μια Βραζιλιάνα και μια Νεοϋορκέζα) με υπέροχες φωνές, που έφεραν έναν νέο φρέσκο αέρα.

Οι Nouvelle Vague κράτησαν το μελωδικό πυρήνα διαχρονικών συνθέσεων punk και post punk από new wave συγκροτήματα, όπως οι Joy Division, Clash, Cure, Depeche Mode, κ.ά. και έκαναν επανεκτελέσεις, χρησιμοποιώντας λιτές, ακουστικές ενορχηστρώσεις που παραπέμπουν στην τεχνοτροπία της bossa nova, της jazz της δεκαετίας του ’50 και την pop των 60s.

Μέσα σε πολύ μικρό διάστημα έχουν καταφέρει να κερδίσουν το κοινό των μεγάλων φεστιβάλ (Big Chill, Primavera, Glastonbury, Overground) αλλά και των μικρών clubs.

Στην περσινή τους εκρηκτική live εμφάνιση στην Ελλάδα, παρουσίασαν το άλμπουμ με το συμβολικό τίτλο «Βande Α’ part», και ξεσήκωσαν για τα καλά το κοινό της Αθήνας.

Φέτος, μας δίνουν έναν ακόμα λόγο για να τους απολαύσουμε: το νέο τους άλμπουμ, στο οποίο διασκευάζουν μοναδικά υπεραγαπημένα τραγούδια από τους Depeche Monde, Simple Mind, Sex Pistols, Police και άλλους, πιστοί σε αυτό που ξέρουν να κάνουν πολύ καλά, να μας κάνουν να ερωτευτούμε ξανά από την αρχή, τα τραγούδια που έχουμε λατρέψει.

Tη βραδιά θα ανοίξουν οι Έλληνες Smokey Bandits (Δημήτρης Νάσσιος και Γιώργος Φωτιάδης), που ήδη ξεχωρίζουν από το πρώτο τους κιόλας άλμπουμ «Debut». O ήχος τους είναι εμπνευσμένος από cult soundtracks ταινιών του Quentin Tarantino, του Guy Ritchie, του Danny Boyle και του Pedro Almodovar. Στις ηχογραφήσεις τους χρησιμοποιούν samples από παλιούς δίσκους Swing Jazz και παραδοσιακής μουσικής και προσθέτουν τη δική τους πινελιά Nu Jazz, Breaks, Dub, Broken Beat & Swing, Tango, Waltz.

Πληροφορίες: Fuzz, Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, στις 9 μ.μ., είσοδος 30 ευρώ.