Μουσικές προτάσεις για τα Χριστούγεννα

mousikes-protaseis-gia-ta-xristougenna

ΣΑΒΒΑΤΟ, 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Το click@Life συγκέντρωσε τις καλύτερες νέες χριστουγεννιάτικες μουσικές κυκλοφορίες αλλά και τα box sets σημαντικών μουσικών που αξίζουν την προσοχή σας και αποτελούν μια πολύ καλή πρόταση για τα χριστουγεννιάτικα δώρα σας.

Αυτή η εποχή του χρόνου είναι ίσως η καλύτερη για να κάνετε ένα υπέροχο δώρο στους ανθρώπους που αγαπάτε. Πολλοί καλλιτέχνες κυκλοφορούν χριστουγεννιάτικα singles ή albums αυτήν την περίοδο. Παρακάτω λοιπόν, συγκεντρώσαμε μερικές από τις καλύτερες μουσικές προτάσεις που σίγουρα θα ενθουσιάσουν τους μουσικόφιλους.

Mariah Carey «Merry Christmas II You»

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του «All I Want For Christmas Is You» του 1994, η Mariah Carey επιστρέφει με μία soul εορταστική συλλογή.

Saint Etienne «A Glimpse Of Stocking»

Μετά το single «Ι Was Born On Christmas Day», στο καινούργιο τους album περιλαμβάνονται επτά σπάνια χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ισάριθμα καινούργια, γραμμένα από τους Saint Etienne, εκτός από ένα, το «Wintertime Love», που είναι γραμμένο από τους Door.

Annie Lenox «A Christmas Cornucopia»

Η τραγουδίστρια των Eurhythmics κυκλοφορεί μία συλλογή 11 παραδοσιακών χριστουγεννιάτικων τραγουδιών, ερμηνευμένα από τη δική της μοναδική φωνή.

Pink Martini «Joy To The World»

Το πολυσυλλεκτικό συγκρότημα βάζει τη δική του πινελιά σε κλασικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια όπως το «Santa Baby» και το «White Christmas».

Εκτός από τα χριστουγεννιάτικα albums όμως, πολλοί καλλιτέχνες με αφορμή την περίοδο των γιορτών κυκλοφορούν box sets, τα οποία είναι υπερπολυτελείς εκδόσεις, που περιλαμβάνουν σπάνιο φωτογραφικό και μουσικό υλικό και μερικές φορές, ακόμη και όλη τους τη δισκογραφία! Όλα αυτά έρχονται συνήθως με θήκες-κοσμήματα, κάνοντας τα «must have» για τους συλλέκτες fans. Φέτος λοιπόν, τα box sets που αξίζουν την προσοχή σας είναι:

Bruce Springsteen «The Promise: The Darkness on the Edge of Town Story»

Το «Αφεντικό» κυκλοφορεί ένα box set στο οποίο θα περιλαμβάνονται 2 CDs με 21 ακυκλοφόρητα τραγούδια και το album «The Promise», καθώς και 3 CDs και 3 DVDs με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό μαζί με το ντοκιμαντέρ «The Promise: The Making of Darkness on the Edge of Town».

Bob Dylan «The Original Mono Recordings»

Περιλαμβάνει τα πρώτα οκτώ albums του Bob Dylan, χωρίς stereo ηχογράφηση, καθώς και ένα βιβλίο 60 σελίδων με σπάνιο φωτογραφικό υλικό.

John Lennon «Signature Box»

Ένα box set που περιλαμβάνει 11 CDs με τα remastered albums του John Lennon, καινούργιες συλλογές και φυσικά, ακυκλοφόρητα b-sides. Στην παραγωγή έχει συμμετάσχει η χήρα του πρώην «Σκαθαριού», καθώς και οι τεχνικοί που δούλεψαν πέρσι στο remastering των Beatles στα Abbey Road Studios.

Bee Gees «Mythology»

Τέσσερα cds περιλαμβάνονται σε αυτό το box set, το καθένα από τα οποία αντιπροσωπεύει έναν από τους αδερφούς Gibb, μαζί με ένα πλούσιο booklet με φωτογραφικό υλικό.

David Bowie «Station To Station»

Το κλασικό album του 1976 επανακυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις με 3 CDs και 5 CDs αντίστοιχα, που θα περιλαμβάνουν βινύλια, ένα 24-σέλιδο booklet και ένα DVD.

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ