Ξεκινήστε τη χρονιά δυνατά με ένα Reggae Festival

ksekiniste-ti-xronia-dunata-me-ena-reggae-festival

Οι House of Riddim από την Αυστρία θα συμμετάσχουν στο φετινό Sunshine Reggae Festival. Φωτογραφία: R.Kopp

ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Με ένα πλούσιο και ξεχωριστό line-up πραγματοποιείται φέτος, το 4ο Sunshine Reggae Festival στο Gagarin 205.

Το 4ο Sunshine Reggae Festival που διοργανώνεται την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου στο Gagarin 205 είναι σίγουρα ο πιο φωτεινός και χαρούμενος τρόπος για να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά.

Το φεστιβάλ θα έχει και φέτος ένα πλούσιο και ξεχωριστό line-up. Την αρχή θα κάνουν οι δικοί μας Irie Action Sound System, που θα ζεστάνουν κατάλληλα το κοινό για τους υπόλοιπους καλλιτέχνες που θα ακολουθήσουν. Φέτος, θα απολαύσουμε τον Γερμανό Uwe Banton, επίθετο που του έδωσαν οι φίλοι του και σημαίνει «dj γεμάτος από στίχους». Ο Banton ξεκίνησε την πορεία του στη μουσική το 1984. Βαθιά επηρεασμένος από την κουλτούρα των Rastafari και την εν γένει νοοτροπία των rasta, κατάλαβε τη διαφορά του roots, που άρχισε να τον κερδίζει όλο και περισσότερο σε σχέση με το dancehall, με βάση το οποίο είχε ξεκινήσει. Μετά από μία μεγάλη περιπλάνηση σε διάφορες και αξιόλογες reggae μπάντες, έκανε το πρώτο του solo βήμα το «Too Long-Riddim» το 2005.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη θα πάρουν oι House of Riddim από την Αυστρία. Έχουν συνεργαστεί με άπειρα και σημαντικά ονόματα της reggae σκηνής, ενώ λόγω του roots reggae ήχου τους υποστηρίζουν ως μπάντα, ζωντανά επί σκηνής, διάφορους καλλιτέχνες του είδους.

Ο Γερμανός Uwe Banton κέρδισε το επίθετό του από τους φίλους του και σημαίνει «dj γεμάτος από στίχους». Φωτογραφία: Bettina Ganter

Τέλος, οι King Shiloh Soundsystem από το Άμστερνταμ της Ολλανδίας θα απογειώσουν τη βραδιά. Πρόκειται για μία διεθνή roots reggae κολλεκτίβα, η οποία λειτουργεί ανεξάρτητα, βασίζοντας την έμπνευσή της στην παράδοση του Jah Rastafari. Επιμένουν στη χρήση του δικού τους – προσωπικού και συχνά κατασκευασμένου από τους ίδιους – εξοπλισμού, κινούμενοι στα χνάρια της «old school» παράδοσης.

Πληροφορίες: Gagarin 205 Live Music Space: Λιοσίων 205, στις 9 μ.μ., εισιτήρια 18 ευρώ.