Το πρώτο vintage πάρτι γίνεται στην Θεσσαλονίκη

to-proto-vintage-parti-ginetai-stin-thessaloniki

ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Ένα πάρτι διαφορετικό από τα άλλα πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και μας «μεταφέρει» σε παλαιότερες δεκαετίες.

Πολλά vintage ρούχα, διακοσμητικά από προηγούμενες δεκαετίες, μουσικές μιας άλλης εποχής, fashion bloggers, σχεδιάστριες και σχεδιαστές της πόλης, βίντεο και εικόνες, συμμετέχουν σε ένα πάρτι διαφορετικό από τα άλλα, καθώς μας «μεταφέρει» σε παλαιότερες δεκαετίες και πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, στο Lounge Cafe-Bookshop Barrister, το απόγευμα του Σαββάτου, στις 29 Ιανουαρίου. Περάστε από εκεί για μια βόλτα αλλά και για να απολαύσετε τσάι, μπισκότα και... παλιομοδίτικο λικέρ και συνεχίστε μέχρι το βράδυ χορεύοντας.

Μικρές εκθέσεις με περίτεχνα καπέλα από το Elsa's Hats, κομψές τσάντες από το Spanaki clutch bags, διαχρονικά ρούχα που θυμίζουν κάτι από παλιά και μας προτείνει το Wear Vintage treasures, όπως και όμορφα κοσμήματα από τα Aneli jewellery και Calidoskopio handmade, θα δώσουν έναν ρετρό αέρα στο χώρο, που θα περιλαμβάνει όσα χρειάζονται για να ανεβάσει την διάθεση σας, με ζωντανή μουσική από τον dj Gio Pren.

Ιδιαίτερο στυλ

Σας έχει τύχει ποτέ να είσαστε σε ένα πάρτι και να διαπιστώσετε ότι φοράτε το ίδιο φόρεμα με κάποια άλλη; Φορώντας vintage όμως αποφεύγετε για πάντα τέτοιες ατυχείς στιγμές. Aυτό άλλωστε είναι και το μυστικό των σταρ του Χόλιγουντ προκειμένου να ξεχωρίζουν! Vintage είναι οτιδήποτε κατασκευάστηκε από το 1990 και πίσω και έχει τουλάχιστον 20 χρόνια ζωής. Τα περισσότερα vintage κομμάτια είναι second hand, δηλαδή μεταχειρισμένα, γι' αυτό και τις περισσότερες φορές είναι μοναδικά. Ωστόσο υπάρχουν και πολλά που έχουν μείνει αφόρετα από τα ράφια κάποιου παλιού εργοστασίου-τα λεγόμενα dead stock. «Ο λόγος που το vintage clothing είναι τόσο δημοφιλές στο εξωτερικό είναι ότι σε κάνει ξεχωριστό. Είναι σχεδόν απίθανο να βρεις κάποιον που να φοράει το ίδιο και προσδίδει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό βέβαια δεν συμβαίνει με το ρετρό. Ρετρό φορέματα π.χ. στην Αγγλία βρίσκεις με το... τσουβάλι και φυσικά είναι όλα, αν όχι ίδια, παρόμοια» υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι του Wear Vintage treasures, που συμμετέχουν στο ιδιαίτερο αυτό πάρτι.

Χωρίς μετατροπές

Στα Γαλλικά «vin» σημαίνει κρασί και «vintage» είναι η σοδειά του κρασιού, επικράτησε όμως η σημασία της παλιάς, καλής σοδειάς, αυτής που με την πάροδο του χρόνου γίνεται ακόμα καλύτερη. Ομοίως και στο ρούχο λοιπόν, τα παλιά, καλά ρούχα της γιαγιάς -και κυρίως οι επώνυμες ετικέτες -αποκαλούνται «vintage» και θεωρούνται πρωταγωνιστές του στιλιστικού τοπίου τα τελευταία χρόνια. Με ή χωρίς μετατροπές και επεμβάσεις, ετοιμαστείτε μετά το σαββατιάτικό πάρτι για μια... επιδρομή στο πατρικό της μαμάς σας και σίγουρα κάτι θα ανακαλύψετε στα πίσω ράφια της ντουλάπας της.

Πληροφορίες: Vintage πάρτι, 29/1, από τις 16:00 και μετά, Lounge Cafe-Bookshop Barrister (Φράγκων 3, απέναντι από τα διοικητικά δικαστήρια, 2310530400).

ΝΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑ