Απόκριες 2014: Καρναβάλι στην Αθήνα. Tα parties και οι εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

apokries-zappeio
ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Όλες οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων από το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου μέχρι την Καθαρά Δευτέρα.

Η πόλη ζωντανεύει και διασκεδάζει. Φέτος ο Δήμος Αθηναίων στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και γιορτάζει τις απόκριες με εκδηλώσεις σε κάθε γειτονιά.

Το γλέντι ξεκινά από την Πλάκα και απλώνεται  στην Πλατεία Βαρβακείου, το Μοναστηράκι, το Θησείο, την Κυψέλη, το Κουκάκι, τον Άγιο Παύλο, το Λόφο του Φιλοπάππου, καθώς και στα Πολιτιστικά Κέντρα του Δήμου Αθηναίων.

Ο Δήμος φέτος γιορτάζει... οικονομικά. Οι εκδηλώσεις οργανώνονται από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων  και στηρίζονται, κατά βάση, στο δικό του καλλιτεχνικό δυναμικό και στις συνεργασίες με τοπικούς φορείς, μειώνοντας  το συνολικό κόστος των εκδηλώσεων στο ελάχιστο.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 15 Φεβρουαρίου, όμως η επίσημη έναρξη τους θα γίνει παραδοσιακά την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου στην Πλατεία Βαρβακείου, με συναυλία από το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής και με πλούσια εδέσματα, προσφορά του Συλλόγου Κρεοπωλών Βαρβακείου Αγοράς. Το βράδυ το γλέντι θα μεταφερθεί στην Πλάκα με συναυλίες και παρέλαση καρναβαλιστών.

Αποκριά για τους μικρούς μας φίλους και στην «Τεχνόπολις»

Για δυο συνεχόμενες Κυριακές, μικροί και μεγάλοι θα διασκεδάσουν παίζοντας, τραγουδώντας και χορεύοντας. Φορέστε την πιο εντυπωσιακή στολή σας και αφήστε το κέφι να σας παρασύρει.

Αποκριάτικα και παραδοσιακά τραγούδια από το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων θα σας ξεσηκώσουν.

Η πρώτη μεγάλη εκδήλωση για τα παιδιά, αλλά και για όσους νιώθουν παιδιά, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου από τις 11.00 έως τις 14.00 στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, όπου τα Πολιτιστικά Κέντρα του Οργανισμού ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν μία εκδήλωση με πολλή μουσική, χορό και παιχνίδι.

Είσοδος ελεύθερη.

* Η δεύτερη γιορτή, λόγω της Ελληνικής Προεδρίας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, 11.00 – 14.00 στον εξωτερικό χώρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Και τα μουσεία μπαίνουν στο κλίμα της Αποκριάς

Στις φετινές γιορτές για την Αποκριά συμμετέχουν και δύο Μουσεία του Οργανισμού. Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» σε συνεργασία με το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών σας προσκαλούν να γιορτάσετε την Αποκριά στο σπίτι της Αγγ. Χατζημιχάλη με ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για τα ήθη και τα έθιμα της Αποκριάς. Το Δωδεκανησιακό Σπίτι «Βασίλης & Ειρήνη Μοσκόβη» σε συνεργασία με την Πολιτιστική Ομάδα «Αρχιπέλαγος» θα σας ταξιδέψουν στα αποκριάτικα έθιμα των Δωδεκανήσων.

Η πόλη γεμίζει μουσική

Ο  Οργανισμός αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τα Μουσικά  του Σύνολα,  που όλα αυτά τα χρόνια μας έχουν παρουσιάσει εξαιρετική δουλειά, και έτσι θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τη Φιλαρμονική Ορχήστρα, τη Συμφωνική Ορχήστρα, τη Χορωδία, τη Big Band και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής  σε διάφορα σημεία της πόλης, αλλά και σε κλειστές αίθουσες.

Καθαρά Δευτέρα

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Αποκριάς ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα 3 Μαρτίου στο Λόφο του Φιλοπάππου, όπου μικροί και μεγάλοι θα γιορτάσουν τα Κούλουμα με λαγάνα, χαλβά και φυσικά πολύ γλέντι. Εκεί, η Φιλαρμονική θα υποδέχεται τους Αθηναίους και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής  θα ακολουθήσει με παραδοσιακή και λαϊκή μουσική με τους Μπάμπη Τσέρτο, Νάντια Καραγιάννη και Νίκο Καραγιάννη.

Γιορτή για τα Κούλουμα θα πραγματοποιηθεί και στο Πάρκο Κ.Α.Π.Α.Ψ. με παραδοσιακή μουσική σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων.