Τσικνοπέμπτη με... ορθοπεταλιές στη Θεσσαλονίκη

tsiknopempti-me-orthopetalies-sti-thessaloniki

ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Aνήμερα της Τσικνοπέμπτης η Θεσσαλονίκη κάνει... ορθοπεταλιές στο δεύτερο Ποδηλατικό Καρναβάλι, στις 24 Φεβρουαρίου.

Ένα καρναβάλι διαφορετικό από τα συνηθισμένα που κάνει... ορθοπεταλιές με το κέφι και την χαρούμενη ατμόσφαιρα, πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά στη Θεσσαλονίκη, στις 24 Φεβρουαρίου, ανήμερα της Τσικνοπέμπτης. Πρόκειται για το Ποδηλατικό Καρναβάλι που θα ξεκινήσει από την πλατεία Χρηματιστηρίου στα Άνω Λαδάδικα, η οποία μετά τις 19:00, θα γεμίσει με πολύχρωμους μασκαράδες, άρματα με σατυρικό και συμβολικό χαρακτήρα, μπαλόνια, σερπαντίνες και κομφετί.

Την διοργάνωση έχουν αναλάβει οι ομάδες Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης, τα Παιδιά Εν Δράσει, οι Street Panthers, η Ένωση για τα δικαιώματα των Πεζών και το Δίκτυο Κινήσεων Θεσσαλονίκης, ενώ η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, έδωσε την απαραίτητη άδεια για την παραχώρηση του χώρου και φροντίζει για το στήσιμο της εξέδρας στην οποία θα γίνουν οι συναυλίες μετά την παρέλαση των καρναβαλιστών.

Κάνοντας πετάλι

«Μετά την πολύ επιτυχημένη πρώτη εκδήλωση, το Ποδηλατικό Καρναβάλι διοργανώνεται και φέτος, με στόχο το πάντρεμα της παράδοσης του καρναβαλιού με την αναβίωση του ποδηλάτου στην Ελλάδα. Θέλουμε συμβολικά να προτείνουμε στο κόσμο την αποχή από την κουλτούρα του αυτοκινήτου» είπε στο click@life ο Κώστας Τερζόπουλος, από την ομάδα των Ποδηλατών Θεσσαλονίκης.

Στην κορυφή της παρέλασης όπως και πέρσι, θα υπάρχει ένα αποκριάτικο άρμα-Λευκός Πύργος, το οποίο θα μετατραπεί σε πάρκινγκ αυτοκινήτων. Θα ακολουθήσουν θεματικά γκρουπ σαν τη «Νύφη του Θερμαϊκού», στο οποίο ποδηλάτες μεταμφιεσμένοι σε νύφες θα έχουν στολισμένο το νυφικό τους με σκουπίδια, αλλά και το άρμα-ποδηλατόδρομος, στο οποίο ένα ποδήλατο θα περνά πάνω από ένα αυτοκίνητο και όχι από κάτω, όπως συνήθως συμβαίνει με την έλλειψη προστασίας των ποδηλατοδρόμων από το παράνομο πάρκινγκ. Το πεζοπόρο τμήμα, με ευφάνταστες ενδυμασίες, θα προχωρά με την Ένωση Πεζών και τους Street Panthers ενώ στην πλατεία της Αγίας Σοφίας, οι ποδηλάτες θα κυκλώσουν τον κυκλικό κόμβο και ένα ολιγόλεπτο πάρτι θα στηθεί στο κέντρο της. Δεν θα σας αποκαλύψουμε ωστόσο άλλες λεπτομέρειες…

Σε ρυθμούς λάτιν

Με το τέλος της παρέλασης θα ακολουθήσει γλέντι, με κρασί, φαγητό, ζωντανή μουσική από τους DJ Ηρακλή και DJ Atary, την ομάδα κρουστών Paranaue που υπόσχεται μια απολαυστική φιέστα σε αφρο-βραζιλιάνικους ρυθμούς, τον Άρη Παπανικολάου και τα Τύμπανα του Πύργου. Φυσικά δεν θα λείψει η παραδοσιακή καύση του βασιλιά καρνάβαλου.

Πληροφορίες: Ποδηλατικό Καρναβάλι, 24/2 μετά 19:00, πλατεία Χρηματιστηρίου στα Άνω Λαδάδικα.

ΝΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑ