Ενας από τους κορυφαίους πιανίστες κάνει «κακές παρέες»

enas-apo-tous-korufaious-pianistes-kanei-kakes-parees

ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Ο Καναδός πιανίστας Αlain Lefevre θα παρουσιάσει τις συνθέσεις του και θα αποδείξει γιατί θεωρείται σήμερα ένας από τους κορυφαίους πιανίστες στον κόσμο.

Ο Αlain Lefevre θα ανοίξει τη μουσική ενότητα του προγράμματος «Κακές Παρέες» που διοργανώνεται στο θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Μετά τα εικαστικά, το σινεμά, το θέατρο και τον χορό, η μουσική παίρνει τη σκυτάλη και προκαλεί αναπάντεχα δημιουργικές συναντήσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Η αρχή γίνεται με τις δύο συναυλίες του Καναδού πιανίστα στις 23 και 24 Φεβρουαρίου.

Ο Alain Lefevre γεννήθηκε το 1962 και η ενασχόληση του με το πιάνο ξεκίνησε σε ηλικία 4 ετών. Θεωρείται σήμερα ένας από τους κορυφαίους πιανίστες στον κόσμο και έχει κερδίσει πολλές διεθνείς διακρίσεις. Ανάμεσα στις συνθέσεις του είναι και η τριλογία «Ηλιος, Θάλασσα, Άνεμος», εμπνευσμένη από την Ελλάδα καθώς και το κομμάτι «La Callas» αφιερωμένο στον Χρήστο Λαμπράκη.

Η ταινία «Child Prodigy» που θα παρουσιαστεί στις «Κακές παρέες» αναφέρεται στη ζωή του. Οι Times του Λος Αντζελες τον έχουν χαρακτηρίσει «ήρωα» και η Washington Post «εκπληκτικό ερμηνευτή».

Πληροφορίες: Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης»,Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα, 210 3418550, στις 9 μ.μ., εισιτήρια 12 ευρώ.