Είναι Σαββατοκύριακο και βγαίνουμε έξω…

hannah-williams
ΣΑΒΒΑΤΟ, 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Μοναδικές μουσικές προτάσεις θα γεμίσουν αυτό το Σαββατοκύριακο και εσείς δε πρέπει να τις χάσετε.

To Σάββατο 29 Μαρτίου, μια funky παρουσία, η Hannah Williams μαζί με τους Tastemakers, έρχεται για δεύτερη φορά στο Gazarte για μία και μόνο βραδιά, γεμάτη funk και soul. Με την μοναδική φωνή της και την «funky» παρουσία της επί σκηνής, η Hannah Williams έρχεται να μας αποδείξει ότι πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο.
Πληροφορίες: Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, 210 3460347, είσοδος 18, 28 και 38 ευρώ.

Για τρεις ακόμα βραδιές, μέχρι τις 31 Μαρτίου, μια από τις κορυφαίες τραγουδίστριες της Βραζιλίας, η βασίλισσα της μπόσα νόβα Paula Morelenbaum έρχεται με ένα πλούσιο πρόγραμμα με πολλή μπόσα νόβα, αλλά και κλασικά κομμάτια των Beatles, που αγαπά. Το πρόγραμμα αυτό έρχεται να μας παρουσιάσει η Paula Morelenbaum, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μαζί με τους Bossarenova Trio.
Πληροφορίες: Half Note, Τριβωνιανού 17, Μετς, 210 9213310, είσοδος 15, 19, 24 και 29 ευρώ.

Λίγο πριν κυκλοφορήσει το δεύτερο άλμπουμ του, με τον τίτλο «Global», ο Leon ή αλλιώς Τίμος Βερέμης, έρχεται στο six d.o.g.s με νέο σχήμα, το Σάββατο 29 Μαρτίου, για να παίξουν όλα τα καινούργια κομμάτια τους, με indie rock και pop στοιχεία, αλλά και επιρροές από την ηλεκτρονική, τη folk και τη μεσογειακή μουσική. Δε θα λείψουν βέβαια και οι επιλογές από πρώτο δίσκο του Leon, «Futrue».
Πληροφορίες: six d.o.g.s., Αβραμιώτου  6-8, Μοναστηράκι, 210 3210510, στις 9 μ.μ., είσοδος 8 ευρώ.

Η Έβδομη Τέχνη συναντά τη μουσική και οι Cinema Paradiso Project καταλαμβάνουν το Gazarte στις 30 Μαρτίου, με σκοπό να μας ταξιδέψουν με τις κινηματογραφικές τους μελωδίες. Το μουσικό αυτό σχήμα μετρά μόλις 4 χρόνια ζωής, ενώ έχει καταφέρει να ξεχωρίσει  με τα κομμάτια  του. Soundtracks από τον Ennio Morricone μέχρι τον Astor Piazzolla, τους Madredeus και τον Tom Waits είναι η μουσική τους παλέτα.
Πληροφορίες: Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, στις 9.30 μ.μ., είσοδος 12, 17 και 22€.

"Γυναίκες ενωμένες ποτέ νικημένες" είναι το σύνθημα του πρώτου γυναικείου μουσικού φεστιβάλ Girlllz United Festival που φιλοξενείται το Σάββατο 29 Μαρτίου στο Votanikos Live Stage, με τη συμμετοχή ενός hot line up. Για ένα βράδυ τη σκηνή και τα decks αναλαμβάνουν αποκλειστικά γυναίκες. Ο λόγος για τις Emika, Ikonika, B. Traits ft MC Juma, Kατερίνα Kαφεντζή aka Κafka, Nalyssa Green - Violet Louise – Evie Kourtides, Berlin Brides και Katrin The Thrill. 
Πληροφορίες: Bοτανικός Live Stage, Ιερά Οδός 72 & Σπύρου Πάτση, 210 3473835, είσοδος 18 ευρώ.

Ο Ηλίας Λιούγκος και η Καλλιόπη Βέττα σεργιανίζουν «Στις αγορές του Μάνου Χατζιδάκι», τις Κυριακές 30 Μαρτίου και 6 Απριλίου, με μια μουσική παράσταση  με τα ωραιότερα κομμάτια του Μάνου από τη «Ρωμαϊκή» και «Λαϊκή Αγορά». Τα τραγούδια αυτά παρουσίαστηκαν για πρώτη φορά στον ιστορικό χώρο της Ρωμαϊκής  αγοράς. Ο Ηλίας Λιούγκος και η Καλλιόπη Βέττα αναλαμβάνουν να μεταφέρουν την ακριβή ατμόσφαιρα των τραγουδιών αυτών στη μουσική σκηνή Ρυθμός Stage.
Πληροφορίες: Ρυθμός Stage, Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη, 210 9750060, στις 9 μ.μ., είσοδος 12€ (με μπύρα ή κρασί).

Ο Μύρωνας Στρατής και ο Ησαΐας Ματιάμπα επιστρέφουν στο Plus του Σταυρού του Νότου, από το Σάββατο 29 Μαρτίου και κάθε Σάββατο, για ακόμη ένα γύρο από το «Απόλυτο Live Πάρτι» τους. Το feelgood δίδυμο της ελληνικής σκηνής μας δίνει ξανά ραντεβού με πολύ τραγούδι, ενέργεια, ευρηματικότητα, εκπλήξεις και αρκετή τρέλα.
Πληροφορίες: Σταυρός του Νότου plus, Φραντζή 14, Νέος Κόσμος, 210 9226975, είσοδος 13€, στις 10.30 μ.μ.

Οι Human Touch, με 13 χρόνια στην πλάτη, είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα jazz συγκροτήματα της χώρας μας. Ο David Lynch, ο Σταύρος Λάντσιας κι ο Γιώτης Κιουρτσόγλου, με τη δική τους ξεχωριστή ταυτότητα, δημιουργούν μουσική με ποικιλία οργάνων, που γεμίζει τον ακροατή εικόνες και συναισθήματα. Στις 30 Μαρτίου θα βρίσκονται στο Faust.
Πληροφορίες: Faust, Καλαμιώτου 11, 2103234095, είσοδος 5 και 8 ευρώ, στις 10.30 μ.μ.

Το Σάββατο 29 Μαρτίου το club Pixi υποδέχεται έναν από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες της tech και deep house παγκοσμίως, τον dj και παραγωγό Wade από την Ισπανία. O ήχος του κινείται ανάμεσα σε χαμηλούς τόνους και έντονο ρυθμό, με χαρακτηριστικά φωνητικά. 
Πληροφορίες: Pixi, Ευμολπιδών 11, Γκάζι, 2112215122, οι πόρτες ανοίγουν τα μεσάνυχτα, είσοδος 10 ευρώ (με ποτό).

Ο δραστήριος παραγωγός Jamison Dick έρχεται κατευθείαν από τον Καναδά, για ένα δυνατό dj set, με chillwave πειραματισμούς, σκοτεινό ήχο και ambient electronica ατμόσφαιρα, την Κυριακή 30 Μαρτίου στο six dogs. Ο Jamison έχει μοιραστεί τη σκηνή με μερικούς από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της electronica, ενώ δε σταματά να πειραματίζεται. Μαζί του στο six dogs θα είναι και ο δικός μας Dozen Draft - Μπάμπης Μπόζογλου- από τη Βέροια, με μουσική με επιρροές από tropical pop, shoegaze και psychedelic και αναφορές στα 60s και 70s.
Πληροφορίες: six d.o.g.s , 6-8 Αβραμιώτου, Μοναστηράκι, οι πόρτες ανοίγουν στις 9 μ.μ., είσοδος 5€.

Η μουσική παράσταση «Edith the show» φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μέχρι τις 30 Μαρτίου, με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από τον θάνατο της μοναδικής αυτής καλλιτέχνιδας. H παράσταση «Edith the show» είναι ένας φόρος τιμής στη μοναδική ερμηνεύτρια, που σφράγισε με τη φωνή της το γαλλικό τραγούδι κι έγινε παγκόσμιο σύμβολο. Την Edith Piaf υποδύεται στη συγκεκριμένη παράσταση η Jil Aigrot, η φωνή της οποίας ήταν η φωνή των τραγουδιών της Piaf, στη βραβευμένη ταινία «La Vie En Rose» του Olivier Dahan.
Πληροφορίες: Μέγαρο Μουσικής, Β. Σοφίας & Κόκκαλη, 210 7282333, στις 8 μ.μ., είσοδος 25, 40, 55 και 65  ευρώ.

To τρίο των Ιταλών Ufomammut έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, το Σάββατο 29 Μαρτίου, στο An Club, για μια βραδιά γεμάτη με τον μοναδικό τους ψυχεδελικό sludge ήχο. Με μακροσκελείς συνθέσεις, αργόσυρτα φωνητικά και επιβλητικά effects, η μπάντα συνδυάζει μοναδικά riffs και την ψυχεδέλεια των Pink Floyd. Οι Ufomammut μεταφέρουν στη σκηνή τον μυστικισμό των concepts τους, ντύνοντάς τη με μοναδικά visuals.
Πληροφορίες: An Club, Αθήνα, είσοδος 20 ευρώ.

Η Λένα Πλάτωνος επιστρέφει στον Ιανό για τρεις βραδιές, στις 28, 29 και 30 Μαρτίου, με ένα εφ’ όλης της ύλης πρόγραμμα, γεμάτο με τα ηλεκτρονικά τραγούδια της που διατρέχουν τις δεκαετίες και εξακολουθούν να δίνουν ισχυρό σήμα.
Πληροφορίες: Ιανός, Σταδίου 24, 210 3217810, είσοδος 12€, οι πόρτες ανοίγουν στις 9 μ.μ.