O θρύλος του hip-hop Afrika Bambataa στην Αθήνα

o-thrulos-tou-hip-hop-afrika-bambataa-stin-athina

ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

Ο «Νονός» του hip hop, αλλά και πρωτοπόρος του electro funk, θα δώσει μαθήματα αυθεντικού old school party.

Ο θρυλικός καλλιτέχνης που έδωσε όνομα στο hip hop και καθόρισε μια για πάντα τα τέσσερα στοιχεία της κουλτούρας του είδους (DJing, MCing, Bboy/break dancing & Graffiti), ο Afrika Bambataa θα βρεθεί στο Fuzz Club, την Παρασκευή 4 Μαρτίου.

Ο 50χρονος Bam είναι επίσης γνωστός ως ο «Παππούς» και ως μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στο χώρο του hip-hop, μιας και έχει συμβάλλει στη διάδοση του είδους σε όλον τον κόσμο. Από τις γειτονιές του Bronx όπου γεννήθηκε, τα διάφορα μπλεξίματα με τον νόμο και τη δημιουργία των Universal Zulu Nation, ο Bambataa έχει πλέον κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια τον σεβασμό και την αγάπη όλης της μουσικής κοινότητας για τους αγώνες και το ανήσυχο πνεύμα του.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ήταν αυτός που διοργάνωσε το party στα φετινά Grammy, όπου για πρώτη φορά στην ιστορία του Grammy Museum φιλοξενείται έκθεση για το hip hop. Ούτε φυσικά είναι τυχαίο το γεγονός ότι προλόγισε το πρώτο βιβλίο για το hip hop που εκτίθεται στην ίδια έκθεση, με τίτλο «Hip Hop: A Cultural Odyssey».

Μαζί του στο party της Αθήνας έρχεται και ένας από τους σημαντικότερους MCs, πιστός φίλος και συνεργάτης του για πάνω από μια δεκαετία, ο King Kamonzi, διεθνώς αναγνωρισμένος για το μοναδικό του στιλ που ξεπερνάει τα όρια και τους κανόνες του MCing. Μαζί με τον Bambataa γυρνάνε τον κόσμο μεταδίδοντας την ενέργειά τους για πάνω από μία δεκαετία.

Τη συναυλία θα ανοίξει ο σημαντικότερος εκπρόσωπος του hip hop στην Ελλάδα, ο DJ Noiz, γνωστός από τα μεγαλύτερα πάρτι και φεστιβάλ του είδους που διοργανώνει στην Ελλάδα μέσω της Noiz Production. Η συνέχεια ανήκει στο πρώτο ελληνικό σχήμα καθαρού electro funk ήχου, Invisible Rockers Crew, με μια live performance έχοντας μαζί τους ειδικά για αυτή τη βραδιά, τον Ισπανό electro παραγωγό, b-boy και DJ, Downrocks.

Πληροφορίες: Fuzz Club, Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, οι πόρτες ανοίγουν στις 7 μ.μ., είσοδος 20 ευρώ.