Μία «μυστική» συναυλία στη Στέγη

tango-with-lions

Tango with Lions

ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Δύο από τα πιο δυναμικά σχήματα της εγχώριας αγγλόφωνης ροκ τραγουδοποιίας, οι Baby Guru και οι Tango with Lions, θα «καταλάβουν» για μία μόνο βραδιά τη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, την Τετάρτη 11 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ.

Secret Gigs ηχητικού περφεξιονισμού

Πρόκειται για την τρίτη και τελευταία συναυλία, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Secret Gigs. Σχήματα παλιότερα - νεότερα, που καλύπτουν μεγάλο χρονικό φάσμα, από τρεις και πλέον δεκαετίες μέχρι την τελευταία τετραετία. Κι ένα στιλιστικό φάσμα, ακόμα μεγαλύτερο: Art και stoner rock, ηλεκτρικά - ηλεκτροακουστικά ρεύματα, μελωδίες και μπαλάντες, blues, funk, soul, pop, R&B, groove, garage έως punk καταβολές, «κλασσικό ροκ», progressive - experimental τάσεις κ.ά.

Είναι σχήματα που δεν ομαδοποιούνται, δεν κατατάσσονται. Έχουν, όμως, κάτι να πουν. Κάτι διαφορετικό από ό,τι συχνά τους προκύπτει σε χώρους με υποτυπώδη ακουστική, σε συνθήκες ανάγκης, σε μικρά μπαράκια. Η Στέγη προσφέρει το αντίθετο: τη δυνατότητα ενός ηχητικού περφεξιονισμού, τη μουσική ως μουσική.

Μέσα από έναν στοχαστικό ντανταϊστικό αυθορμητισμό

Baby Guru

Οι Baby Guru σχηματίστηκαν το 2009, από τρεις παιδικούς φίλους που συστήνονται ως Sir, King και Obi. Η μουσική τους χαρακτηρίζεται από τον κιθαριστικό ήχο, με έντονα στοιχεία αφρικανικών κρουστών και ψυχεδέλειας, πρώιμης electronica και kraut rock. Στόχος τους είναι η εξέλιξη της τυπικής ροκ μπαλάντας, μέσα από έναν στοχαστικό ντανταϊστικό αυθορμητισμό.

Ατμοσφαιρικός ηλεκτρισμός με σκοτεινά ξεσπάσματα

Οι Tango with Lions ξεκίνησαν το 2007, ως κολεκτίβα, με κεντρικό πρόσωπο την Kat (Κατερίνα Παπαχρήστου), μουσικό, τραγουδίστρια και πρώην συνεργάτιδα πολλών συγκροτημάτων της αγγλόφωνης ανεξάρτητης σκηνής (π.χ. Closer). Η μουσική τους συνδυάζει ατμοσφαιρικό ηλεκτρισμό, σκοτεινά ξεσπάσματα και ένα στιβαρό rhythm section. H Kat άκουγε στα πέντε της Neil Sedaka, στα δέκα Μότσαρτ, στα δεκαπέντε Cure, στα είκοσι dEUS και σήμερα jazz, trip - hop, punk, funk. Στην τελευταία τους κυκλοφορία, «A Long Walk», συνυπάρχουν όλα αυτά και η μελωδία πάνω από όλα.

Πληροφορίες: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λ. Συγγρού 107-109, Αθήνα, 210 9005800, είσοδος 15 ευρώ.

naftemporiki.gr