Δισκοκριτική: «Dave & Angela EP» Cynics

diskokritiki-dave-kai-angela-ep-cynics-angela-ep-cynics

ΤΡΙΤΗ, 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

Φολκλορικό soulful acoustic rock που ακούγεται άφοβα, δίχως ενδοιασμούς και «δήθενισμούς»!

Η πρόσφατη μόδα στον «εναλλακτικό» χώρο (ο οποίος έχει το ένα πόδι στην DIY φιλοσοφία και με το άλλο νομίζει ότι θα υπογράψει παχυλό συμβόλαιο με πολυεθνική δισκογραφική) είναι το λιτό acoustic rock με folk επιρροές. Δεν είναι τίποτα καινούργιο. Χρόνια τώρα αυτός ο ήχος «μάστιζε» όσους τύχαιναν να βρεθούν σε συναυλία στην Florida. Απλά μετά τον Frank Turner και τους Against Me! αυτός ο ήχος ξέφυγε από το underground και έγινε επιτακτική μόδα, το νέο pop punk , nu metal ή emo αν θέλετε.

Οι Cynics ή μάλλον ο Giles Bidder έρχεται από το Λονδίνο, μια μεγαλούπολη-ορισμός του σύγχρονου melting pot. Ίσως για αυτό ο ήχος του να μην είναι τόσο «πεζός» όσο των αναρίθμητων άλλων solo acoustic τραγουδοποιών που έχουν πιάσει την μόδα «καρό πουκάμισο, μαύρο τζιν, γυαλιά και ουίσκι» με θεματολογία τις χαμένες αγάπες και την καταθλιπτική καθημερινότητα της ζωής εν κινήσει.

Έχοντας δει τον Giles 3-4 φορές, πάντα μόνο του συντροφιά με την κιθάρα του, έμεινα έκπληκτος από την παρουσία άλλων μουσικών σε 2 από τα 3 κομμάτια αυτού του EP. Η προσθήκη μπάσου, ντραμς και πλήκτρων δίνει μια «γεμάτη» soul ταυτότητα στον ήχο, που για κάποιο λόγο μου θύμισε τους συντοπίτες του Snuff στις πιο chilled στιγμές τους.

Από τα τρία κομμάτια αυτού του EP το «Twenty Five» είναι για μένα το πιο «δυνατό», χωρίς να σημαίνει ότι υστερούν τα άλλα δύο. Η φωνή του Giles βγάζει μια ειλικρίνεια στον στοίχο που συχνά χάνεται στο πλαίσιο του κέρδους. Όλα τα κομμάτια θα κυκλοφορήσουν σε full-length δίσκο κάποια στιγμή στο μέλλον, το οποίο αναμένεται να είναι συγκλονιστικό.

Προς το παρόν πάντως μπορείτε να βρείτε αυτό το EP από το http://kindoflikerecords.com/dave-and-angela-ep.php όπου μπορείτε να το αγοράσετε σε ό,τι τιμή θέλετε (ακόμα και δωρεάν). Κάντε το και δεν θα μετανιώσετε.

Καλλιτέχνης: Cynics

Album: Dave & Angela EP

Δισκογραφική: Kind of Like Records

Βαθμολογία: 9 / 10

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΛΕΓΡΙΝΗΣ