Θεατρική παρένθεση για Nick Cave και Warren Ellis

theatriki-parenthesi-gia-nick-cave-kai-warren-ellis

ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Ο Gisli Orn Garoarsson είναι Ισλανδός ηθοποιός που έγινε φέτος γνωστός από τη συμμετοχή του στο φιλμ Prince of Persia, οι θεατρόφιλοι όμως του Λονδίνου τον γνωρίζουν από τις παραγωγές που σκηνοθετεί.

Ο Gisli Orn Garoarsson είναι Ισλανδός ηθοποιός που έγινε φέτος γνωστός από τη συμμετοχή του στο φιλμ Prince of Persia, οι θεατρόφιλοι όμως του Λονδίνου τον γνωρίζουν από τις παραγωγές που σκηνοθετεί. Κάθε φορά που ο Garoarsson ανεβάζει ένα θεατρικό, στον Nick Cave αναθέτει τη μουσική επένδυση. Το έκανε στη Μεταμόρφωση του Κάφκα, στο Woyzeck του Büchner, το έκανε και στο Faust του Goethe που ξεκίνησε τις παραστάσεις στις 25 Σεπτεμβρίου στο Young Vic Theater που ειδικεύεται σε παραστάσεις νέων δημιουργών.

Ο Nick Cave πάλι, κάθε φορά που έχει παραγγελία για soundtrack τον βιολιστή του Warren Ellis καλεί στο studio. Μαζί έκαναν το The Proposition, το The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford και άλλα κινηματογραφικά. Για το Faust του Garoarsson οι πληροφορίες κάνουν λόγο για γρήγορη, εκρηκτική, θορυβώδη παράσταση, αστεία και τρομακτική. Το soundtrack που ετοίμασαν οι Cave - Ellis αρχίζει από glam rock και φτάνει στις soul μπαλάντες.

Κατά τ'άλλα οι δύο Αυστραλοί αποτελούν τα 2/4 των Grinderman οι οποίοι μόλις κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους. Grinderman 2 o τίτλος του.

Δείτε το trailer του Faust εδώ.

http://www.youtube.com/watch?v=6CgAzl7aq-E .

Μπάμπης Αργυρίου